Ga naar inhoud

Amputatie


Fovely

Aanbevolen berichten

  • Reacties 77
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Super dat het zo goed is gegaan!! Nu hopen dat ze er goed aan went!!

Vraag me af of een konijn echt met een poot goed kan leven (niet om jou bang te maken ofzo hoor) maar wordt dat enne achterpootje dan niet teveel belast? (Zal wel niet anders zouden ze de operatie niet doen) Weet iemand dit? Evee? :)

Ik had trouwens hetzelfde gedaan hoor!!!!!! Vindt het een goed en dappere keuze, de meest hadden hun konijntje gelijk opgegeven!!! Petje af voor jou!!!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het zou kunnen dat ze haar pootje gaat over belasten ja.. maar ze heeft daar nu al een soort van oplossing opgevonden.. ze kantelt haar staart een beetje zodat ze daar op kan leunen aan de kant waar t pootje weggehaald is. (geen zorgen, ze kan hem ook gewoon weer normaal doen)

Ze doet het echt heel goed, is vrolijk (oke, die kap blijft irritant..maar die mag over een paar daagjes toch weg) en eet nog steeds goed en veel.

Af en toe heeft ze zelf de neiging om te gaan springen of rennen in het hokje, maar dat werkt nog niet helemaal.. :$. We laten haar expres ook voorlopig even in het hokje en af en toe laten we dr beentjes even strekken zodat het niet te snel overbelast raakt :).

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik zou haar de eerste tijd maar even wat kleiner huisvesten en zorgen dat ze niet te moeilijk hoeft te doen. De achterpoten zijn wel erg belangrijk voor een konijn, maar ik denk dat het met aanpassingen nog wel te overleven is hoor, het gemis van het pootje. En als je voor de keuze staat inslapen of amputeren, dan is het het toch waard om voor amputeren te gaan met de kans op slaging, bij direct inslapen zou ik het mijzelf bijvoorbeeld erg kwalijk nemen dat ik het dan niet zou proberen. Op deze manier geef je haar, een goed gezond, actief en jong konijn tenminste nog een kans op een goed leven. En als later blijkt dat het echt niet gaat kun je altijd nog tot inslapen overgaan, zolang de kwaliteit van het leven goed is voor haar, als ze eet, goed genoeg uit de voeten kan, en met extra verzorging en een aangepast verblijf nog alle dingen kan die een normaal konijn kan dan moet het wel lukken toch?

ik denk alleen dat het evenwicht in het begin inderdaad erg lastig zal zijn, ik hoop dan ook hard mee dat ze het niet overbelast allemaal en dat het goed gaat. Ik ga dit verhaal zeker volgen, ik denk namelijk dat mensen er toch huiverig van zijn om tot amputatie van een achterpoot over te gaan, maar als ik het zo hoor heb jij veel voor je konijnen over, en ik geloof dan ook wel dat jij de aanpassingen zal maken die jouw nijn helpen toch goed uit de voeten te kunnen zo!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik ben weer een paar dagen weggeweest en lees het nu pas... wat een verhaal! Ik sluit me dus voor 100% aan bij de rest : je hebt een prima beslissing genomen, niet veel mensen hadden dit aangedurft, dus ook van mij, hoedje af!

Ik hoop dat Belle verder goed hersteld, dan zie ik haar toekomst heel rooskleurig in hoor, wij onderschatten nogal snel het aanpassingvermogen van dieren. In het wild zou ze natuurléijk geen kans maken, maar mits de juiste verzorging en huisvesting, die ze bij jou krijgt zal het wel goed komen.

Succes verder nog!

Oh ja: gaat ze dan vanaf nu alleen zitten of toch nog bij haar maatje?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gefeliciteerd met de goede afloop van de operatie!

En zo te horen ga ik misschien nog gelijk krijgen toen ik schreef dat ze misschien zó in het hogere schuilhok springt over een tijdje.

Ze klinkt ook als een heel leuk dier met veel wilskracht in ieder geval!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Evee: ja, ze zit ook in een binnenhok dat buiten in het grote hok staat. Ik heb haar vandaag voor het eerst heel even buiten laten lopen 5 minuutjes en dat ging redelijk goed. Alleen inderdaad de evenwicht is nog een beetje zoek, maar ik denk wel dat dat goed gaat komen.

Caroline: Voorlopig nog niet, over een aantal dagen mogen de hechtingen er uit en danv raag ik meteen aan de dierenarts wat ik het beste kan doen.

Al zijn beide konijnen wel erg nieuwsgierig naar elkaar aan het kijken door het gaas van het hokje:$ . Ik wil ze later wel weer gewoon bij elkaar laten, dat is voor de konijnen zelf denk ik ook wel het leukste. Maar even kijken hoe ze er allebei mee omgaan..

Link naar reactie
Delen op andere sites

We zijn vandaag begonnen met het bouwen van een nieuw konijnenhok. Ten eerste was de oude te klein (we hadden altijd dwergkonijn, Belle wordt een stuk groter) en al aardig versleten. De opzet is als volgt: We maken 2 hokken boven elkaar. In de onderste kan Belle, in de bovenste Bambi. Vooral nu ik ze nog niet bij elkaar wil zetten is dat wel heel handig. De twee deurtjes zullen schuifdeurtjes worden zodat ik geen gedoe meer heb met open of dichtklappende deurtjes als het waait. Hij wordt ongeveer 1 meter lang, 90 centimeter hoog en 45 centimeter diep. Het hok staat wel op pootjes, maar heel laag bij de grond voor als Belle ook in het buitenhok rond mag lopen.

Foto's van het hok en Belle komen later nog wel :$

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik lees nu heel je verhaal pas door. In het begin vond ik het echt super erg voor je konijntje, evenals voor jou natuurlijk. Maar ik zie nu ook wel in dat je een goede keuze hebt gemaakt. Het wordt allemaal nog even afwachten natuurlijk, maar hoe het er nu uitziet kan het alleen maar beter gaan, lijkt me. Succes met je konijn!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .