Ga naar inhoud

Stamper niet oke ???


Britt

Aanbevolen berichten

  • Reacties 936
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Meiden, Stamper had al last van urinebrand toen we met hem naar de DA gingen.

Wel nog niet in deze mate...

Je kan haar pootjes nu idd eerst best ontsmetten met wat verdunde betadine. Ongeveer 9x zoveel water als betadine en dat dan mengen.

Als je alleen betadine zalf hebt (dus een dikkere vorm) kan je het mengen met warm water. En dan wel laten afkoelen voor je het gebruikt natuurlijk.

Daarna kan je er een laagje vaseline opsmeren ter bescherming.

Het is wel belangrijk dat jullie Stampers hok nu extra proper houden. Zodat hij eigenlijk niet zo veel kans heeft om lang in urine te blijven zitten.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Stamper is niet op, stamper is ziek en dat is prima te genezen.

Dat aan de pootjes doet pijn ja, de urinebrand kan behoorlijk prikken maar is te verhelpen met vaseline en betadine. Hij krijgt al medicatie voor de EC, dus hij word Ć©cht wel beter!

Goed naar het advies van Zwarte Panter en de goede DA luisteren, dan komt het goed, zij zijn degene die proffesioneel bezig zijn met diergeneeskunde en jullie moeder toch niet?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Goed dat jullie niet naar je moeder luisteren. (Nou ja, jullie moeten wel naar je moeder luisteren natuurlijk, maar niet als ze zegt dat Stamper op is!) Stamper is inderdaad niet op, Stamper is ziek en hard bezig beter te worden! En jullie hebben alles gedaan om haar te helpen, het enige wat je nu nog kunt doen is wachten (en medicijnen geven natuurlijk) en je zult zien dat het straks beter gaat. Gewoon zo door gaan, jullie doen het goed meiden!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja, ik mag ook gewoon hopen dat het over gaat. Heus wel :) Het is echt een geweldig lief vrolijk beestje, we hebben gaar gered van de slangen, ze komt van een fokker af, en die fokker fokt konijnen, en dan gaan ze na frankrijk en worden aan de slangen gevoerd :( dus dit beestje heeeft veel geluk gehad.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Jullie moeder zei het inderdaad ook toen ik er was. Ik heb toen ook gezegd dat ze nog heel fit is en er goed bovenop komt. Dit is nu vervelend, maar is een gevolg van EC. Jullie doen het allebei super en het duurt nu eenmaal even voor de medicatie aanslaat. Houd het hok goed schoon en was Stamper goed, dan is de urinebrand ook minder. Maar Stamper is een vechter, dat laat ze ook zien!

Link naar reactie
Delen op andere sites

we doen hert met lauw water schoonmaken, met koud water heeft ze een hekel aan,

ik zou het erg vinden as mijn achterwerk en mijn voeten en benen de hele dag prikken !!! vreselijk :P

ik zal het ongeveer 2 a 3 keer per dag schoonhouden !

en de medicijnen gaan tot nu toe goed, alleen willen Snuggel, Teddy en Zwerver totaal niet meewerken !!:P

maar het duurt wel even voordat we klaar zijn vooral met Snuggel die wil niet doorslikken :P

Link naar reactie
Delen op andere sites

De urinebrand komt doordat de ec de nieren en de blaaszenuw aantast.

Door die mogelijke nierontsteking plast een konijn veel en door die aangetaste blaaszenuw lekker ze als het ware urine...

Die zenuw zorgt er normaal voor dat ze goed voelen wanneer ze moeten plassen en wanneer niet.

Nu voelt ze dat even niet meer en laat ze de urine dus lopen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

het word steeds erger !

we gaan morgen naar de da in Schijndel

Shirley is zo lief om mee te gaan !!

de plek word steeds kaler, heel zijn knie is helemaal kaal !

en helemaal rood, en het haar valt er voort vanaf !

we laten het morgen na kijken

we laten het jullie weten !

Link naar reactie
Delen op andere sites

Britt en Claire,

Jullie zouden met de dierenarts kunnen overleggen en vragen of jullie een zinkzalf of spray voor die plekken mogen gebruiken.

De zink legt een beschermlaagje op de plekken. Bethadine ontsmet natuurlijk goed maar het droogt de huid ook uit. Aangezien de plekken al schraal zijn...

Link naar reactie
Delen op andere sites

wat je ook zou kunnen vragen is of je calendula zalf/creme van vsm mag gebruiken. dit werd toen ik in de thuiszorg stage liep vaak gebruikt bij mensen die incontinent waren en dus een luier droegen waarbij de huid ook stuk was. Dit verzacht en helpt de huid genezen. (je moet wel echt de creme hebben (voor brandwonden en schaafplekken) niet de emulsie hier zit campfer in en prikt enorm!!!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Schrijven jullie alle tips die zijn gegeven op? Ik geloof dat Kelly iets zei over zinkzalf, de tip van Wupsie staat hierboven en misschien is er nog wel meer gezegt, lees anders de laatste twee pagina's nog eens over. Dan vergeten jullie morgen ook niets te vragen. En ook aantekeningen maken van wat de DA zegt hĆØ, zodat je het thuis nog eens na kan lezen en zodat wij het ook snappen.

Heel veel succes meisjes! Goed dat jullie heengaan! En, niet eens omdat wij dat zeggen, maar uit eigen initatief. Super! Jullie mogen trots zijn op jezelf, dat jullie zo voor Stamper (en je andere konijnen en konijnen die niet eens van jullie zijn) zorgen. Ik ben in elk geval wel trots op jullie! :)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .