Ga naar inhoud

Stamper niet oke ???


Britt

Aanbevolen berichten

  • Reacties 936
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

WƔt is precies kaal? En het was vies door urine? Ziet het er ongeveer zo uit?

Dan is het urine brand. Dat komt waarschijnlijk doordat Stamper, dankzij de EC, problemen met haar nieren heeft en vraag me niet hoe het zit, maar daardoor lekt ze urine. Indy heeft dat ook gehad.

Ik weet niet wat je er aan kan doen behalve behandelen met Panacur, wat je al doet. Als het goed is zou het met een paar week beter moeten zijn, intussen moet je het goed schoonhouden (heb je al gedaan, goedzo) en je zou de kale huid in kunnen smeren met vaseline, dat heb ik bij Indy ook gedaan, zodat de huid wat kalmeerde en dat er ook een beschermlaagje tegen de urine op zat.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Okay, dat komt dan waarschijnlijk inderdaad door de urine. Elke dag schoonmaken dus, ik deed Indy twee Ć  drie keer per week in een badje met biotex omdat hij verder ook erg vies was (zijn kontje enzo, hij stonk ook heel erg naar urine), en tussendoor maakte ik de kale huid schoon met babydoekjes en daarna smeerde ik er vaseline op. Toen het urine lekken gestopt leek te zijn, maakte ik het alleen nog schoon met de babydoekjes, een badje vond Indy natuurlijk verschrikkelijk, de babydoekjes ging een stuk beter.

Dat het donkerroze is, betekend volgens mij dat het geirriteerd is, een konijnenhuid zou wit moeten zijn. Bij Indy was het ook vrij roze, op die foto ben ik al een paar dagen elke dag met vaseline aan het smeren dus daarom werd het bij Indy al minder.

Bij Indy heeft het gewerkt, ik heb toen ook alles bij Loes na gevraagt, maar ik weet er verder ook weinig van dus ik weet niet of jullie dit ook moeten gaan doen.. Al kan het weinig kwaad denk ik. En de vaseline werkt wel direct verzachtend voor Stamper denk ik.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb het zo'n drie weken gedaan, toen ging er weer haar groeien.

Tsja, ik denk ook wel dat ze er last van heeft, urine bijt enorm natuurlijk, haar huid is gewoon stuk. Ik denk dat je het wel kunt vergelijken met een lelijke schaafwond ofzoiets. Misschien dat de vaseline wat verzacht. Bij Indy werkte het in elk geval goed.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja, ik denk dat het wel prikt of brandt.. Daarom het het ook urinebrand.

Pfoeh, het ziet er niet fijn uit.. Maar zit het ook aan de buitenkant van de poten? Bij Indy zat het alleen aan de binnenkant. Ik weet niet of het verstandig is haar hele poten onder de vaseline te smeren, bij Indy was het een klein kaal stuk, dat ging nog wel, ik dacht dat dat hier ook het geval was. Het kan geen kwaad, dat weet ik haast wel zeker, maar wacht anders even antwoord van iemand anders af. Arme Stamper, ik hoop dat ze daar snel weer van af is!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Natuurlijk niet Britt. Dit is ook Ć©Ć©n van de symptomen van E. cuniculi, helaas. Daar kun jij helemaal niks aan doen, jullie zijn goed bezig nu, Stamper krijgt de juiste behandeling. Alleen het duurt misschien even voor die helemaal aanslaat. Het enige wat jullie kunnen doen is haar schoonhouden en verder gewoon zo door gaan als dat jullie al doen: Haar goed in de gaten houden en haar medicatie blijven geven.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .