Ga naar inhoud

Hoeveel mag een konijn te eten hebben?


gerros17

Aanbevolen berichten

Beste mensen van het BunnyBunch forum ik heb sinds gister een nieuwe konijn gekocht het is een baard konijn deze word niet groot zeggen ze, alleen nu weten wij niet hoeveel die konijn te eten mag hebben wij hebben er wel iets over gehoord dat ze maar iets van 25mg per lichaams gewicht mogen hebben is dit waar want ik wil niet dat mijn konijn snel dood gaat dus vandaar deze topic even gemaakt want ik moet het echt zeker weten.

Groetjes Gerros17.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Zoals je op duizend en één plekken hier kunt nalezen, klopt dat inderdaad. 25 gram biks per kilo volwassen lichaamsgewicht. Waarschijnlijk heb je nu een jong konijntje, maar dan moet je dus uitgaan van wat hij/zij zal wegen als hij/zij volwassen is. Even belangrijk als je Supreme Science Selective voert: Hiervan hebben ze maar 15 gram per kilo volwassen lichaamsgewicht nodig.

Verder is onbeperkt hooi heel belangrijk, en elke dag verse groente. Dat moet je rustig opbouwen, beginnen met een stukje ter grootte van een postzegel. Gaat dat goed, keutelt je konijn nog normaal enzo, geef je de volgende dag twee van zulke stukjes en zo ga je door. Je kunt het beste groenten als witlof, andijvie, wortelloof en paardenbloembladeren geven.

edit; O, ja, waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan.. Lees het artikel dat Kiwi je geeft inderdaad maar eens op je gemak door, daar staat alle informatie die je nodig hebt in! En als je dan toch bezig bent, deze artikelen zijn ook wel handig om eens goed door te lezen:

http://www.bunnybunch.nl/konijnen/tips-en-uitleg-voor-een-nieuw-konijn.html

http://www.bunnybunch.nl/konijnen/verzorging-van-een-konijn.html

http://www.bunnybunch.nl/konijnen/konijn-samen-of-alleen.html

http://www.bunnybunch.nl/konijnen/koppelen-van-konijnen.html

(De rest van de artikelen trouwens ook hoor!)

aangepast door Dollie
Link naar reactie
Delen op andere sites

Hartelijk bedankt voor de reacties, ik zal de artikel wat kiwi mij heeft gegeven zorgvuldig door lezen en uitprinten voor in mijn map dan weten we zeker dat er niets fout kan gaan.

Nog maals hartelijk bedankt voor de reaties want ik was al bang dat ik teveel ging geven.

Bedankt.

Groetjes Gerros17

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .