Ga naar inhoud

Ziek konijn


mytba

Aanbevolen berichten

Hallo mensen!

Ik hou echt erg veel van konijnen en fok met Franse Hangoren en Vlaamse reuzen. Nu heb ik de laatste keer een rasechte Franse hangoor in de dierenwinkel gekocht (vond het vreemd want hij was getattoueerd..) en het dier zag er levendig uit enz..

De volgende dag merkte ik door ongeveer hem een half uur te observeren dat hij nieste, een traan(etter)oog had en hij maakt een brommend geluid.. Nochtans zie ik geen snot ofzo.. en dat niezen doet hij maar af en toen, zeker niet continu..Ook had hij een een gote geel-achtige plek op zijn borstkas waarvan ik nog steeds niet de oorzaak weet, ik weet ook niet wat het is. Hij eet en drinkt heel goed ondertussen (heb hem nu een week), is enorm goed verbeterd want dat wou hij in het begin ook al niet doen. De vacht is ook nog steeds erg schilferig vind ik en hij ruift ook enorm.

Ik ben 18en ik zou ENORM GRAAG naar de dierenarts gaan maar mijn ouders willen het niet financieren daarom zou het handiger zijn dat, als iemand zeker weet wat het is, ik onmiddellijk de medicatie kan gaan halen..AUB help mij ! Met erg veel dank,Mytba

aangepast door Evee
eigen topic gegeven & een paar enters ingevoegd in je bericht
Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoe kan iemand op afstand nou ZEKER weten wat het is?? Het zou snot kunnen zijn als ik dat hoor (niezen, traanoog), maar ook zeker andere dingen...

Hoe kun je nou fokken met konijnen terwijl je niet eens dierenartskosten kunt betalen? Hoe doe je dat anders dan? Neem tenminste aan dat je konijnen wel eens dierenartshulp nodig hebben. Als ik je verhaal zo hoor klinkt het als iets waar een DA beter iets over kan zeggen...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik ben het volledig eens met de adviezen om de DA te bezoeken. Echter, jouw DA komt mij niet helemaal konijnkundig over. Niets ten nadele van jouw DA. Hij zorgt vast goed voor je katten, maar goed, je kunt je niet in alles specialiseren. Dus misschien een andere DA zoeken met konijnen als specialisatie, wellicht ook dichter in de buurt. Desnoods voor een second opinion (die soms zelfs gratis zijn!).

Echter, in de laatste reacties worden er wel snel dingen gesuggereerd:

- fokkerij??? dat staat echt nergens! Het is 1 dumpkonijn.

- heeft de DA het konijn nog niet gezien? In het begin verteld ze dat de om baytril heeft gevraagd, maar andere heeft gekregen. En dat ze dwangvoer mee heeft gekregen. Klinkt voor mij als een DA-bezoek.

Later zegt ze dat ze een volgende DA-bezoek niet snel zal doen vanwege de afstand en dat ze liever belt. Ook dat suggereerd nog steeds niet dat ze er nooit geweest is.

Dit is puur wat ik teruglees.

Nogmaals; ik ben het niet eens met de keuzes die ze maakt, maar het lijkt me wel goed om op te passen dat er opeens dingen geroepen worden die niet geschreven zijn. Roept verwarring op en irritatie. Dus om die reden is een slotje denk ik niet nodig of?

Reacties welkom, misschien zie ik het wel helemaal verkeerd... ben ook niet perfect...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Je hebt voor huisdieren gekozen en dus ook voor de zorg en kosten die daarbij komen kijken. Als je konijn dus echt ziek is, dan moet je er mee naar de dierenarts.

De dingen die jij opnoemt wijzen op een slechte conditie in het algemeen, het zijn te vage klachten om er zo bij te kunnen zeggen van nou dat heeft je konijn en dat medicijn kun je halen!

Volgens jou heeft je konijn last van het volgende:

- niezen

- vies tranend oog

- geel-achtige plek op zijn borstkas

- schilferige vacht

- stank

Niezen en tranende ogen kunnen op een luchtwegprobleem wijzen, maar ook op bijvoorbeeld tandproblemen. Niet iets wat wij op afstand kunnen beoordelen.

De vieze plek kan urine van een ander konijn zijn, of eigen urine of viezigheid uit zijn hok, of een ontstoken wond?

De schilferige vacht kan wijzen op parasieten zoals mijt of luis, maar ook op vitamine tekorten en andere ziektes.

Stank kan komen door diarree of een verwaarloosde wond.

Zoals je dus al leest zijn het niet echt bij elkaar passende dingen, als ik het zo lees kun je het beste gewoon eventjes langs de dierenarts gaan voor een algehele controle van je konijn. Die kan het best beoordelen wat de echte problemen zijn, en daar de passende medicatie voor voorschrijven.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het slot was om 2 redenen:

- Ze geeft aan dat ze een fokker is, maar heeft geen geld. Dat vind ik een ernstige zaak en zou niet moeten kunnen.

- Ten tweede haalde ze een oud topic naar boven, en daar worden meestal slotjes op gezet.

Vandaar mijn korte maar krachtige zin. Niks om je over te hoeven irriteren dus, het stond er duidelijk zwart op wit. Goed lezen is ook een kunst. :he:

Link naar reactie
Delen op andere sites

@ Rian, sorry als je je evt aangesproken voelde door mijn reactie! Bij mij ontstond er verwarring rondom combi oude/nieuwe topic. Mijn reactie was gericht op jouw reactie op het oude onderwerp (wat dus gericht bleek op nieuwe topic). Hmm, weet niet of iemand het nu nog snapt? :oh:

Anyways...

Allemaal vriendjes! :yes:

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dag mensen!

Neenee, ik weet dat het wat raar klonk.

Ik fok ondertussen 1 jaar met Vlaamse reuzen en Franse hangoren. Ze zijn allemaal in perfecte staat. Nu, mijn ouders financieren mij, en ik ga zelf er ook voor gaan werken. Het probleem echter is dat, omdat het juist een nieuw konijn was, mijn ouders het niet wouden betalen.. De rest hebben ze altijd al betaald of ikzelf! Dus, dat even om dit duidelijk te maken!

Nu, ondertussen is de plek op de borst verdwenen en bleek het een lichte aandoening snot geweest te zijn. Ze is ondertussen volledig genezen want ze niest niet meer, de ogen zijn proper en ze is erg levendig. De keutels zijn proper! Alles is dus weer zoals het moet, ik was gewoon erg bezorgd.. Ze ruift enkel nog, maar dat is wel vrei normaal op dit moment hé.

Trouwens, mocht ik echt niet voor mijn dieren zorgen dan zou ik onlangs mijn kleine konijntjes ,niet met de hand hebben opgekweekt hé ;)

Toch bedankt om te reageren.

mvg,

Mytba

Link naar reactie
Delen op andere sites

btw. Ik heb het konijn enkel en alleen gekocht in een dierenwinkel omdat ik heel toevallig daar naartoe moest om biks te gaan kopen en omdat er Franse hangoren zaten die ALLEMAAL getattoueerd waren, idd niet goed van te doen, maar mss wel te begrijpen.

Nog even om duidelijk te maken. Ik ben wel ervaren en volg dierenzorg op school! Mijn nieuwe dieren, waar ze ook vandaan komen, gaan in quarantaine voor minstens 3 weken..

Soms moet je even om verdere info vragen en dan pas reageren ;)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoe kun je nou fokken met een konijn waar je de achtergrond helemaal niet van kent? Misschien komen er wel erfelijke aandoeningen voor in zijn familie, die je dus klakkeloos doorgeeft aan een volgende generatie. Wil je zo konijnen op de wereld zetten? En hoe kun je nou dieren houden (en er nog meer bij maken) als je geen geld hebt om ermee naar de dierenarts te gaan??? Ook het tijdig inroepen van een deskundige hoort bij een goede verzorging!

Ben je aangesloten bij een fokkersvereniging?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Of ben je zo iemand die twee getatoeëerde konijnen bij elkaar zet en dan de jongen op marktplaats verkoopt met de vermelding: "ouders zijn beiden getatoeëerd"? Dat zegt dus namelijk helemaal niets over de raszuiverheid of gezondheid van de jongen!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Een konijn in de zak gekocht dus inpuls aankoop waar voor je inderdaad zelf op de blaren zit......De opmerking eerder klopt je weet niks van dit konijn.....Als je een serieus fokker bent had je er geen een in de dieren winkel gekocht.....Je kunt immers bij collega fokkers terecht waar van je dan wel de achter gronden dieren van weet.

Dus alles bij elkaar geen handige actie en wie is het slacht offer het konijn.

Wij kunnen je niet helpen maar laat dit dier niet lijden ga er mee naar een da!!!

Als fokker zijnde moet je wel de middelen hebben anders heeft fokken er mee geen zin.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .