Ga naar inhoud

Stervend konijn, wat te doen?


Aanbevolen berichten

Stervend konijn, wat te doen?

 

Zit jouw konijn stilletjes in een hoekje en heb je het idee dat hij of zij aan het sterven is? 

 

Konijnen zijn prooidieren. Als ze laten zien dat ze ziek zijn, dan is het echt al ernstig en hebben ze meestal al erg veel pijn.
Bel een dierenarts en ga er met spoed heen!

Mensen denken soms dat een konijn rustig zit te sterven, maar konijnen lijden in stilte. Juist als ze stil in een hoekje gaan zitten en met de oogjes knijpen, wat er best vredig uit ziet, hebben ze vaak hevige pijn en ongemak.


Neem altijd contact op met een dierenarts als je het idee hebt dat jouw konijn ernstig ziek of stervende is. 
Leg uit wat je ziet en overleg wat de beste optie is. In veel gevallen is behandeling nog een goede optie. 
Bij een gasbuik of verstopping kan een konijn ook stilletjes in een hoekje zitten, terwijl dit met medicijnen en goede zorg in de meeste gevallen gewoon op te lossen is. Geef dus niet zomaar op, laat wel uitzoeken wat de oorzaak is en laat een konijn niet onnodig lijden. 

 

Sterven hoort er bij, elk konijn sterft een keer.  Sterven kan op het zicht rustig verlopen bij konijnen, maar dat is niet altijd zo. Veel konijnen gaan op het laatst hard gillen van pijn en angst voor ze de laatste adem uitblazen. Ook voor konijnen bestaat er palliatieve zorg, dat is zorg tijdens de stervensfase. Dat is vooral gericht op het verminderen van pijn en ongemak. 

 

Is jouw konijn ernstig ziek en uitbehandeld? Dan is het een overweging maken of je jouw konijn nog naar een dierenarts brengt om het proces te versnellen, of dat je inderdaad afwacht. In dat geval heb je ongetwijfeld ook al medicijnen in huis om ongemak te verlichten en kun je telefonisch contact zoeken met een dierenarts over welke aanpak het best is. 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Evee plaatste dit topic in de spotlight

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .