Ga naar inhoud

Christaaa

Members
 • Items

  12.751
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  136

Berichten die geplaatst zijn door Christaaa

 1. Urine wordt gemaakt uit het bloed. Het calcium in de urine is dus afkomstig uit het lichaam/bloed en was dus wel degelijk opgenomen. Een vitamine d tekort zorgt niet voor een hoog calcium in de urine. Ik zou nooit aan zo’n uv-lamp beginnen, maar met het doel dat he nastreeft is het echt onzin. 

 2. Wat Mira beschrijft is hormonaal gedrag en dat zou rap minder moeten worden na de castratie. Ik betwijfel l dus of dit wel gaat veranderen. Veel konijnen zijn gewoon niet (helemaal) zindelijk en daardoor zijn konijnen binnen niet altijd de juiste keuze. Ik zou er niet op rekenen dat hij weer 100% zindelijk wordt. 

 3. Tja, je kunt een beetje zielig lopen  doen, maar mijn advies is gewoon goed. Je konijn heeft 20% van zijn gewicht verloren en je spreekt zelf van “op sterven”. Dan hoort zo’n beestje naar een dierenarts te gaan. Natuurlijk hoort er andere zorg bij, zoals voeding optimaliseren. Maar als je de oorzaak niet aanpakt, los je niks op. 
  Je kunt zielig doen dat het niet jouw schuld is, maar als 18-jarige ben je toch echt volwassen. Wat de oorzaak ook is: als een dier geen medische zorg krijgt dan vind ik dat triest. Misschien is het nog wel een beter idee dat je een ander baasje voor het dier gaat zoeken, als de basiszorg leveren niet mogelijk is. 
  En als laatste overweging: geen geld voor de dierenarts, maar wel voor een keven lang dure brokjes? 

 4. Sorry, maar volgens mij slaat het nergens op dure brokjes te gaan geven om een konijn aan te laten komen, als je niet onderzoekt waarom het beestje uberhaupt zoveel afgevallen is. Ik weet nog steeds niet of ik dit nu allemaal serieus moet nemen, maar als dit allemaal echt waar is moet je konijn gewoon naar een dierenarts.

  • Vind ik leuk 1
 5. Sorry, maar dit is niet serieus toch? Een konijn dat zo afgevallen is, is al langer ziek en dat er zo laat naar gekeken wordt is triest. Het klinkt ook niet als verstopping of in elk geval moet er meer zijn als hij zo afgevallen is. En vervolgens is de dierenarts niet bereikbaar? En de andere dierenarts wordt niet gebeld tot je aangewezen bent op de spoedlijn, die er ook niet is? Kom nou toch!

 6. knarsetanden kan een teken zijn dat ze iets fijn vinden, maar het kan ook passen bij pijn of angst.

  Ga je het beestje dan ook laten castreren en koppelen aan een soortgenootje? Want alleen in een verblijf zetten is eigenlijk ook een beetje zielig.

  Ik vind het wel heel lief dat je je zo om het dier bekommert, maar probeer echt vanuit het dier te denken. Als hij/zij niet al te bang is en je kunt alle basis bieden (ruimte, een soortgenootje, goede voeding en medische zorg) dan kun je er natuurlijk voor gaan. Veel succes

 7. Fijn dat het nu beter uitpakt. Ik maak me wel wat zorgen ove de ruimte die je hebt. Je schrijft dat je niet meer ruimte had voor het vorige konijn en je hebt het over kooi. Ook konijnen die wat minder duidelijk zijn over hun behoeften hebben gewoon 24/7 een ruime ren nodig. Hopelijk is dat bij jou ook gewoon aanwezig.

  • Vind ik leuk 2
 8. Je hebt nu een doodsbang dier in een klein hokje staan, di deels verlamd is en in het wild straks geen schijn van kans heeft. Je weet niet wat het beestje heeft en de kans dat het opeens opgelost is, lijkt dus ook heel klein. Stel dat het EC is, dan ben je nog minimaal 4 weken aan het behandelen, wat voor mij overeen komt met veel lijden voor dit beestje. Ik heb een bang tam konijn, die dit al verschrikkelijk vond.

   

  persoonlijk zou ik er voor kiezen het diertje te laten inslapen bij de dierenarts. Dit is geen leven voor een wild konijn en de vooruitzichten zijn ook beroerd. Niet gemeen bedoeld dit, maar je vroeg om meningen. 

 9. Hebben jullie ook iets van een toiletje er bij? Een hoekje met wat zaagsel met een krant  eronder is wsch al voldoende. Je hebt hele zindelijke konijnen die gewoon niet poepen als er geen toilet is. Ik zou dat eerst eens proberen. Als er wel veel eten in gaat, maak ik me nog niet veel zorgen over stil liggende darmen. 

 10. Door genoeg schaduw en drinkwater  aan te bieden. Verder gewoon rust. Niet gaan opfokken met een plantenspuit en andere gekke dingen. Eventueel een icepad in de ren leggen als je echt vindt dat je iets moet doen. 

 11. Ik word echt zo verdrietig van sommige (of eigenlijk best veel) topics op dit forum! Maar dit is wel weer heel erg. Waarom “een verwaarloosd konijn ophalen”, als je toch niet van plan bent iets voor het beestje te betekenen?! Het beest is er niks mee opgeschoten, behalve dat 1 of andere kwakzalver zonder verdoving zinloze sneetjes in het konijn gezet heeft! Bah! 

  • Vind ik leuk 1
  • Verdrietig 1
 12. Even een heel ander idee? Was er wel echt iets aan de hand en maak je het niet erger met al het gedoe?

  Ik lees eigenlijk dat er geen duidelijke reden was voor panacur, maar dat er met het idee van misschien EC gestart is, zonder duidelijke reden. Het is nu eenmaal een medicijn en als je konijn last heeft van zijn darmen, heeft het daar misschien ook mee te maken. Zo lang dwangvoeren met alle stress van dien, terwijl het dier best normaal gedrag vertoont, zou ik ook niet doen. Misschien moet je het eens bij SS en hooi en groenvoer laten. En volgens mij schreef je ook SS junior, terwijl dat veel eiwitten bevat en dat is niet perse lekker voor de darmen, dus ik zou daar gewone SS van maken. Verder vind ik het wat bijzonder dat de tanden gevijld zijn tijdens de narcose. Daar kam hij niet voor en hij had er geen problemen van, dus waarom dan vijlen? Persoonlijk hou ik niet zo van prutsen aan een dier dat niet ziek is.

  Wat volgens mij het beste is voor de eetlust en de darmen is een lekker actief dier. Je schrijft over kooien, maar betekent dat dat het dier geen ren heeft waar hij permanent in kan? Dan zou ik daar eerst eens mee beginnen. Een jong-volwassen konijn heeft gewoon 2-3 vierkante meter permanente ruimte nodig, met een soortgenootje, maar als dat nog niet kan zeker wat speelgoed om hem bezig te houden. En dat stimuleert al het gedrag dat een konijn zou moeten vertonen.

   

  Beterschap!

 13. Zoals evee zegt kunnen ze nu toch niet zoveel don. Je zult moeten afwachtn of en hoe de tanden terug groeien. Ik snap dat je wilt weten waar je aan toe bent, maar het is even niet anders. Goed in de gaten houden dat ze blijft eten en wat er met de andere tanden gebeurt. Als die nu echt krom gaan groeien zul je alles moeten laten verwijderen inderdaad, maar dat is sowieso fijner voor het dier dan telkens laten slijpen. En ze kunnen zonder voortanden inderdaad gewoon hooi eten. 

  • Bedankt 1
 14. Als iets te vreemd of toevallig is om waar te zijn, is ht over het algemeen niet waar. Het lijkt mij heel stug dat beide konijnen precies dezelfde verwondingen hebben opgelopen, zonder dat daar opzet in het spel is. Blijven hangen en 1 poot breken, oke misschien wel, maar beide konijnen tegelijk...?!

 15. Ik heb er zelf geen ervaring mee, maar ik weet dat het wel gedaan wordt. Waar je dan specifiek rekening mee moet houden kan 1 van de andere dames je wellicht vertellen.

  Ik snap wel dat er grenzen zitten aan wat je nog kan en wilt voor een konijn van 7, hoewel een dwergje natuurlijk ook 12 kan worden. Aangezien je konijn weinig lijkt te lijden van de breuk, heb je wel tijd om de voor- en nadelen even rustig af te wegen.

  Ik weet dat Dollie (van konijnenopvang joy) momenteel erg druk is en daarom is de opvang deels gesloten. Aniek, van opvang het konijnenparadijs (http://konijnenparadijs.com/), zou je wel kunnen bellen. Ik weet niet of ze hier nog regelmatig komen.

   

  Verder had @mystique volgens mij ook een ram met een geamputeerde achterpoot.

   

  Succes!

 16. Op 21-5-2019 at 20:29 zei Panny&Ivy:

   

  Ik vind het jammer dat je zegt dat ik beter een andere plek voor haar kan zoeken. Ik heb inderdaad geen ruimte voor een grote ren in huis (ik heb geen tuin).

  Ik zorg goed voor ze, ze krijgen elke dag verse groente, en ze moet inderdaad in de nacht in haar (ruime) kooi maar overdag lopen ze meer dan 12 uur per dag vrij rond (ik werk vanuit huis). En ik begrijp dat het geen dier is om binnen in een kooi te stoppen, dat is dan ook niet zo het geval. 

  Dat is dus WEL het geval in de nacht. En dat is juist de tijd dat konijnen heel actief zijn. De waarheid is soms hard. Ik snap dat het niet leuk is om te lezen, maar het klinkt echt alsof dit dier meer ruimte en activiteit nodig heeft. Het graven gaat nooit minder worden, dus leuker wordt het niet. Soms moet je naar het dier kijken ipv naar je eigen gevoel.

 17. Op 21-5-2019 at 11:47 zei Rifca:

  Ik ben het niet helemaal met Christa eens, afvallen is een teken dat er iets mankeert.

  Ik zou dan ook zeker een panacur kuurtje starten. Vooral omdat, zoals Evee ook al aangeeft, het geen kwaad kan. 

   

  Als er iets aan de hand is valt het konijn af. Dit konijn schommelt wat heen en weer rond hetzelfde gewicht. Als het elke keer ook weer aankomt, zoals er staat, lijkt het mij niet waarschijnlijk dat er ec of wormen in het spl zijn.

 18. Een kooi is nooit groot genoeg om een konijn in op te sluiten. Ze laat gewoon normaal konijnengedrag zien en heeft gewoon veel energie. De hele nacht in een kooitje is dan niet te doen voor haar. Dit is gewoon geen dier om binnen in een kooitje te stoppen! (Geen enkel konijn trouwens)

  ik zou een ruime ren gaan maken waarin ze haar energie kwijt kan. En als dat niet kan, denk ik dat je beter een plek voor haar kunt zoeken waar ze wel lekker mag graven en rennen. Hier worden jullie allebei niet blij van. 

 19. Ik ben het met je dierenarts eens. Je konijn heeft nergens last van blijkbaar en doet alles wat het moet doen. Zo lang ze niet alleen maar afvalt is er toch niks aan de hand? Dat ze perse boven de 4 kilo moet zijn snap ik ook niet. Is ze echt te mager dan?

  ik zou je weegschaal weg doen en gesoon naar je konijn kijken hoe het gaat. En ik zou zeker geen medicatie gaan geven of een reis helemaal naar Utrecht maken, als er niks met haar aan de hand lijkt. 

  • Bedankt 1
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .