Ga naar inhoud

Babo

Members
  • Items

    6
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Babo's prestaties

Groentje

Groentje (1/6)

  1. Ach, wat verdrietig. Sterkte met het verlies. Wij hebben momenteel een konijn waarbij de dierenarts EC vermoedt en daarom krijgt ze meranox (het is een klein konijntje. ze weegt 1,3 kg en krijgt 2x per dag 0,75 ml). De DA raadde aan om ons andere konijn goed in de gaten te houden, maar niet direct mee te behandelen. Precies om de reden die Evee hierboven ook al aangeeft: dat een konijn besmet wordt, betekent niet dat de parasiet dan ook daadwerkelijk actief wordt.
  2. Het kan voor jezelf ook goed zijn om even iets totaal anders te doen. En zolang je eet en omdat je moeder ook thuis is en een oogje in het zeil kan houden, zou ik inderdaad lekker naar de KreaDoe gaan. Konijnen hebben er ook niks aan als je zelf helemaal gestresst bent. Hopelijk knapt Vlekje snel op. Veel plezier op de beurs.
  3. Haha, ja die handdoek belooft natuurlijk niet veel goeds. Dat hebben die diertjes zo door 😅. Babo is onze diva. Echt een konijn met een eigen willetje. Wil nooit aangehaald worden, hoewel ze wel altijd nieuwsgierig op je afkomt, zodra je in de buurt bent. Sta je in de weg, dan krijg je zo'n neusje tegen je enkels aan: 'mens, aan de kant!' Geen sprake van dat zij omloopt, wij moeten maar even opzij stappen. Haar maatje Loeloe is totaal het tegenovergestelde. Hoe langer je achter zijn oren kietelt, hoe fijner hij het vindt. Optillen is geen probleem... Als hij medicatie zou krijgen, zou hij het denk ik alleen maar fantastisch vinden dat hij nóg meer aandacht krijgt 😄. We behandelen hem niet mee, de DA wilde daar toch wat terughoudend in zijn omdat we er bij Babo heel vroeg bij zijn. Tot nu toe gelukkig ook geen enkel verdacht dingetje gezien bij Loeloe. We hopen er maar het beste van.
  4. Wat een fijn forum is dit, heel prettig zulke meedenkende reacties 😊. Babo zit inderdaad op een normale dosering en ik vind het een hele geruststelling dat dit eventueel ook in één keer gegeven mag worden. We doen het nu denk ik maar als volgt: morgenochtend probeert mijn dochter gewoon de normale dosering te geven. De kans dat dit lukt is niet zo groot, want zowel dochter als ons konijn vinden dit erg spannend, maar ieder drupje dat Babo binnenkrijgt is er toch één. Zodra ik aan het eind van de dag thuis ben, geven we weer medicijnen (dus de dosis die ze normaalgesproken 's ochtends krijgt) en dan 's avonds laat de tweede dosering. De momenten van toedienen zitten dan wel dichter op elkaar dan normaal, maar dat is dus minder erg dan ik dacht. Het artikel over medicijnen aan konijnen geven, heb ik inderdaad al eerder gelezen. Zelfs de basilicumblaadjes, die ze normaal gesproken verslindt, weigert ze als er ook maar een drupje medicijn op zit. Soms is het helemaal niet handig dat konijnen zo slim zijn ;). Ik hoop echt dat de medicatie zijn werk doet en die stomme parasiet snel weer inactief wordt.
  5. Dank voor het meedenken Bunnyempress. Er kan pas 's avonds iemand weer thuis zijn, helaas. Liever was ik eerder, maar door omstandigheden is dat net die ene dag geen optie. Mijn dochter is 's morgens thuis en de manier die jij beschrijft heeft ze al proberen toe te passen. Maar ze durft niet genoeg door te pakken om Babo goed klem te zetten. Het konijn springt dus steeds over haar benen weg. Uiteraard gaat ze het wel weer proberen en morgen oefenen we het ook nog weer even. Aan de ene kant natuurlijk heel fijn dat het konijn nog zo levendig is, en aan de andere kant: dat willen we absoluut zo houden dus die parasiet moet zo snel mogelijk goed onderdrukt worden. Ik lees overal dat stress voor een konijn hierbij ook niet echt helpt en dat juist die stress er weer voor kan zorgen dat die parasiet actiever wordt. Vandaar dus mijn dilemma.
  6. Bij een van onze konijnen wordt helaas aan EC gedacht. Ze heeft gelukkig een milde vorm: alleen een oogje waarvan de pupil wit is. Verder merken we eigenlijk niks aan haar, geen scheef koppie of andere verschijnselen, ze eet en drinkt goed, maakt nog binkies... Als ze niet ineens een wit oog zou hebben, zou je niet aan een ziek konijn denken. Ze krijgt sinds twee weken 2x per dag een dosis meranox om verdere uitbreiding van de parasiet te voorkomen. Dat vindt mevrouw helemaal niks en de enige manier om haar dit door te laten slikken is door het met een spuitje in haar mond te spuiten, waarbij één persoon haar moet vasthouden en een ander het spuitje moet bedienen. Door haar voeding mengen werkt helemaal niet en omdat ze precies door heeft hoe laat het is als we haar optillen en dus flink gaat tegenstribbelen, lukt het ook niet om beide handelingen door één persoon uit te laten voeren. Zaterdagochtend is er maar een persoon thuis. Uiteraard zal ze proberen of het haar toch in haar eentje lukt, maar je wilt ook niet dat dit heel veel stress bij het konijn op gaat leveren. Er is ook geen buur in de buurt die hier even bij kan helpen. Zou het heel erg zijn als we voor een keer een dosis overslaan? De avonddosis kan wel gewoon gegeven worden. Ik hoor graag jullie gedachten hierover.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .