Ga naar inhoud

Mare_

Members
  • Items

    9
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Mare_

  1. Ik heb ook zoiets soortgelijks gehad. Ons konijn heeft toen een teen gebroken. Dat herstelde toen vanzelf, en we kregen eigenlijk alleen pijnstillers tegen de pijn. Het ligt er natuurlijk ook wel aan wat voor soort breuk het is. Bij ons was het niet ernstig en herstelde het zich vanzelf maar voor hetzelfde geld heeft jou konijn een iets meer compliceerde breuk. Dus ik hoop voor je dat ze een plekje eerder hebben! Het feit dat ze er nog wel mee loopt vind ik wel positief
  2. @To van de Veluwe @bobbyonthefloor bedoel dat toen ze 1 jaar waren zijn gekoppeld. Dus dat ze eigenlijk hun hele leven samen het gespendeerd (10 jaar zijn ze dus samen om precies te zijn)
  3. Hey allen, Ik heb 2 konijnen; Puck en Sammy. Sammy is helaas vanochtend overleden. Puck en Sammy zijn al hun hele leven samen sinds 1 jaar. Puck kent dus niet beter. Nu hebben we Puck meegenomen naar de dierenarts toen we Sammy hebben laten inslapen en hebben we haar goed afscheid laten nemen. (idealiter hadden we gewild dat Sammy thuis overleed en we haar in haar eigen leefomgeving de tijd konden geven om afscheid te nemen, maar helaas was dit niet mogelijk.) Nu merk ik dat Puck best wel terughoudend en verdrietig is. Wat natuurlijk heel logisch is, aangezien ze ineens alleen is en dit rouwproces hoort er ook bij. Ik weet alleen niet zo goed hoe ik nu met haar om moet gaan. Moet ik juist wel veel interactie opzoeken met haar, of juist haar even haar ding laten doen. Als ik in het verblijf kom dan komt ze niet echt meer naar me toe in tegenstelling tot eerst. Als ik naar haar kom mag ik haar wel aaien, maar ze is wel wat terughoudend. Ook eet ze minder; normaal is het echt een race met hun avondeten, en nu eet ze zelfs de spinazie niet op. Ik denk dat ze sowieso even moet wennen aan dit alles, en het misschien ook weet dus waarschijnlijk kost dit gewoon tijd. Uiteraard gaan we voor haar op zoek naar een nieuw maatje voor haar laatste jaren (ze is 11). Mochten jullie nog aanraders hebben voor opvangen die een "leen konijn" aanbiedt (dat we een konijn adopteren voor Puck, en het konijn terugbrengen als Puck komt te overlijden) in omgeving Utrecht hoor ik het graag!! Daarnaast hebben mensen hier ervaring mee/hoe gaan jullie met dit rouwproces van je konijn om?
  4. DIt herken ik ook! Vaak de binnenste nagels groeien krom. Ik weet niet of je dit kan voorkomen. Bij ons hebben ze tegels in de ren dus slijten ze redelijk snel. Volgens mij kan je het best gewoon goed bijhouden met knippen zodat ze minder snel krom groeien.
  5. Hopelijk knapt ze snel op! Veel beterschap voor Vlekje✨
  6. @bunnyempress ja precies! Bedankt voor je reactie, ik heb al wat mailtjes gestuurd maar dan weet ik dat het vaak iig wel mogelijk is. Het hechten aan het nieuwe konijn.. ja dat kan natuurlijk en is hartstikke logisch, maarja ik woon nog bij mijn ouders en ik kan hun niet verplichten om konijnen te houden dus ik zal het wel moeten opgeven (tenzij ik dan inmiddels een eigen plekje heb natuurlijk).
  7. Hey iedereen, bedankt voor al jullie tips. We hebben geprobeerd om met vochtafdrijvende groentes de buik op natuurlijke manier af te laten nemen maar helaas werkte het niet. Sammy heeft tot vanochtend nog vrolijk en blij rondgelopen. Uiteindelijk hebben we wel besloten om hem in te laten slapen omdat het leven oncomfortabel is met die buik voor hem en na dat we hem weer op zijn rug aantroffen. Sammy is helaas vanochtend onverwachts ingeslapen. Hij is weer omgevallen tijdens het wassen en kon niet meer overeind komen. Viel constant om, het was niet realistisch meer en hij had veel pijn. Hij is uiteindelijk 11 geworden en heeft zijn laatste daagjes nog vrolijk rondgehuppeld. Je moet ook realistisch tegenover jezelf blijven en niet uit egoïsme keuzes maken. Dit was echt de druppel, en het is beter zo. Helaas is het andere konijn nu alleen. Deze hebben we goed afscheid laten nemen zodat ze niet naar Sammy gaat zoeken. Maar weet iemand van jullie een alternatief voor een “leen konijn”. We willen stoppen met konijnen houden maar onze lieve Puck niet weg doen (was sowieso een opgave wordt agz ze 11 is). Zelf kan ik dit concept alleen vinden in andere landen
  8. @Marjoleink ja precies. Dat zou dan ook de grootste reden voor euthanasie zijn voor mij. Vooral gewoon frustrerend dat zonder die grote buik hij het nog prima heeft..
  9. Hi iedereen! Met één van mijn konijnen gaat het niet zo goed, ik zal eerst wat achtegrond informatie delen. Het gaat om Sammy. Sammy is een rammetje en is ongeveer 9 jaar oud. Sammy is gecastreerd en leeft samen met een vrouwtje (Puck) van dezelfde leeftijd, ze kunnen goed met elkaar overweg. Ze verblijven buiten in een hok met een grote ren erbij. Het gaat alleen helaas niet zo goed met Sammy😔. Uit het niets had hij ineens een hele grote en dikke harde buik. Eerst dachten we dat hij iets te dik was, maar al snel bleek het om een medisch probleem te gaan. De buik werd steeds groter dus zijn we naar de DA gegaan. De DA concludeerde dat het vocht is. Dit vocht is naar het lab gestuurd om te kijken wat er uit komt. Het vocht (dus de dikke buik) komt van een verhoogde bloeddruk. Het bloed wordt niet goed weggepompt, dit duidt op hartfalen. Deze kwaal is niet op te lossen, maar we hebben wel vochtafdrijvers gekregen zodat hij wat dunner wordt. Helaas slaat dit niet aan. Sammy zelf is nog vrolijk, eet nog, is nog nieuwsgierig. Het enige waar hij lasti van heeft is die dikke buik. Hij lijkt geen pijn te hebben maar door die buik kan hij zichzelf niet meer goed wassen, en valt hij soms om op zijn rug en komt hij niet meer overeind (dit komt waarschijnlijk omdat hij zichzelf probeerd te wasssen en dan omvalt). Dit is wel is in de nacht gebeurd als we slapen, dus dan ligt hij een aantal uur achter elkaar op zn rug. Niet wat je wilt natuurlijk. de DA ziet geen verdere stappen behalve evt een gespecialiseerde kliniek, maar de kans dat zij iets vinden is erg klein agz je bij een konijn de bloeddruk etc. kan opmeten. Dus volgens de DA is de volgende stap euthanasie. Maar dit vind ik lastig aangezien hij nog zo vrolijk is, en niet laat zijn dat hij ziek is. Iemand advies/ervaring hiermee?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .