Ga naar inhoud

NLRemco

Members
  • Items

    15
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door NLRemco

  1. 1 minuut geleden, happy211 zei:

    Misschien onnodig maar om zeker misverstand te voorkomen: ik bedoel geen kartonnen verhuisdoos toen ik zei transportbox. Ik bedoel een kunststof transportbox die vaak voor katten gebruikt wordt en ook voor konijnen de veiligste optie is om ze te vervoeren. Zoals bijvoorbeeld deze: https://www.bunnybunch.nl/konijnenhokken/savic-reismand-trotter-2.html

     

    In de video die ik linkte kun je ook goed zien dat zij zoiets gebruikt voor haar konijnen. En dan van een formaat dat ze er beide in kunnen en nog wat ruimte over hebben.

     

    Wij hebben inderdaad zo een transportbox! 😄
    Als we het over ruimte hebben, ze hebben de helft van de transportbox voor elk maar zitten toch liever tegen elkaar aan. Heel erg eigenwijs tijdens het reizen.

  2. 2 minuten geleden, happy211 zei:

    Komt jouw vriendin na de reis weer mee terug, of blijft ze daar? In dat geval zou het ook een optie zijn om de konijnen direct mee over te verhuizen, in plaats van heen en weer zoals nu het plan is (als ik het goed begrijp). Dan heb je nog steeds het probleem van de reis, dat wel, maar dan hoeven ze dat maar 1 keer te doorstaan. Ik denk dat ik voor een normale transportbox zou gaan, die ruim genoeg is dat ze er samen comfortabel in kunnen zijn. Veel ruimte om echt rond te lopen lijkt me niet noodzakelijk in de auto.

    Misschien dat je nog tips uit deze video kunt halen van iemand die ook vanwege verhuizing een lange reis moest maken met haar konijnen: 

     

     

    Mijn vriendin blijft inderdaad achter. Het is mogelijk om ze direct over te verhuizen. (Dit zal dan wel twee losse verblijfplaatsen worden in verband met zoeken nieuwe woning en tijdelijk verblijven bij familie. Hier heb ik wel op geanticipeerd en overlegd met familie en een plan gemaakt.)

    Hartelijk dank voor in ieder geval de tip van toch de verhuisdoos. Hier zat ik zelf nog enorm in te twijfelen. Misschien dat de bench dan met enige introductie een nieuwe ligplek kan worden. 

  3. 2 uren geleden, Kolino zei:

    Ik snap wel dat je ze meeneemt als je maanden weggaat. Zou ik ook doen. Alleen klinkt het voor je koppel niet ideaal, dus daar zijn wel overwegingen die je moet gaan maken.

     

    Mijn vraag is, zijn ze allebei gecastreerd? Waar komt de bench vandaan? Is daar iets met geuren aan de hand? Andere konijnen, honden, katten? Heb je ze opgesloten in de bench of heb je deze in hun domein gezet en open laten staan?

     

    Wat ik zie is dat deze konijnen heel heftig reageren op verandering, in deze situatie ga je daar ook niet omheen komen, of je moet ze thuis laten en iemand vinden die daar maandenlang voor wil zorgen. In het geval van een pension moeten ze ook naar een andere ruimte gebracht worden, waar meer konijnen zitten en heb je met al die vreemde geuren waarschijnlijk de poppen helemaal aan het dansen. In het geval van afstand doen heb je hetzelfde probleem, al zouden ze de konijnen dan uit elkaar kunnen halen en elk een nieuwe partner kunnen geven.

     

    Maar goed, dat is eigenlijk niet je vraag. Wat ik lees is de onrust, de vraag is dan, hoe ver gaan de konijnen? Want je vraagt wel van ze om in een ander huis (andere geuren, ander klimaat ook, is mijn gok) te gaan leven. Als alleen een bench al zoveel onrust geeft, dan moet je voor alle scenario's wel een oplossing hebben voordat je deze reis gaat maken. Ik denk dat daar vooral de vraag zit, hoe ga ik daar me om? Daarin moet je de afweging gaan maken, wat is het beste voor de konijnen?

     

    @JokeC Ik tag jou even, omdat ik denk dat jij in deze goed advies kunt geven. Voor de meeste van ons is het een inschatting maken van de situatie, maar daadwerkelijk ervaring hebben geeft toch meer dimensie. 

     

    Beide konijntjes zijn gecastreerd. De bench is direct vanuit de winkel hier geleverd en direct uit de doos open en bloot neergezet in hun domein met hun favoriete snackjes er in. Ze konden er dus in en uit zonder enige problemen! 😄

     

    Het klopt inderdaad dat mevrouw konijn niet echt goed tegen verandering kan. Elke keer als wij nieuw spul introduceren (denk dan aan meubels en niet aan speeltjes) dan is ze heel erg territoriaal. Dat duurt dan een aantal dagen. Eigenlijk had ik dit echt aan moeten zien komen met deze bench.. stom van mij.

     

    Toen wij haar mannetje erbij hadden genomen ging alles goed, en op een bepaald moment dacht zij ook (voor de sterilisatie) dat ze hem toch niet zo aardig meer vond. Na de sterilisatie van mevrouw was alles weer van ouds. Ze waren zelfs samen terug in de reismand na haar operatie.

    Dit zagen wij dus hier weer terug, maar dan voor de paar minuten dat de bench in hun territory zat. Het lijkt wel alsof de onzekerheid van meneer en het territoriaal gedrag van mevrouw met verandering erg tegen elkaar botsen. 
    Met reizen hebben ze namelijk nooit problemen gehad. Zelfs niet twee uur lang in de auto heen, en dan weer twee uur terug (deze reis was naar de spoedkliniek).

    Bij mij is de zorg niet bij de reis, maar meer bij het nieuwe huisvestigen en of ze daar geen problemen mee gaan krijgen. Tot nu toe vooral nagedacht over het mogelijk toch los van elkaar huisvestigen totdat ze gewend zijn? Of misschien is dat toch niet het beste plan? Ze houden enorm van elkaar en het is echt puur die verandering.

  4. 1 minuut geleden, Bunny566 zei:

    Bedoel je dat jullie meerdere maanden weg zijn? Ik snap dat dat lastig is maar zou ze zelf alleen zo'n lange reis aandoen als je daar gaat wonen. Misschien is verhuisdieren.nl of huisdierenoppas.nl een optie?


    Het zal mogelijk ook een verhuizing worden. Voor mij zelf is dat onzeker, voor mijn vriendin niet. De trip is voor haar om huisvesting te vinden en voor mij vakantie.

    Ik zal eens op beide websites kijken, dankjewel!

  5. 2 uren geleden, Evee zei:

    Heel eerlijk? Ik zou de konijnen niet meenemen en thuis laten. Hier oppas of opvang regelen. Is dat geen optie?

     

    Het klinkt niet als een onderneming waar je je konijnen een plezier mee doet en het klinkt ook niet als een koppel dat goed tegen verandering van territorium kan. 

     

     


    Het gaat hierbij om een meerder maandelijkse trip, mogelijk gevolgd door verhuizing van de konijnen. 
    Oppas regelen voor zo een lange periode zal niet mogelijk zijn en ook betekenen dat we ze maanden lang niet zullen zien.

  6. Beste allen,

     

    Ik heb een tweetal grote gebeurtenissen binnenkort waar ik een aantal vragen over heb. Ik zal het zo kort mogelijk proberen te houden.

    Volgende week gaan wij op een trip van 2 maal 10 uur lang met de auto met als bestemming een lange vakantie. Terwijl deze reis ook met het vliegtuig had gekund hebben wij ervoor gekozen om het zo veilig mogelijk voor onze twee konijntjes te houden.

    Begin deze week heb ik een behoorlijk grote bench aangeschaft (1 meter bij 60cm) en proberen te introduceren bij de konijntjes. Tot mijn grote verbazing gingen ze in plaats van het normale eventjes-kort-achterna-zitten gedrag (normaal voor in dit soort situaties) elkaar toch echt op de vuist. Er werd om elkaar heen gevlogen en haren gingen de lucht in. Na het uit elkaar halen en weghalen van de bench konden ze weer bij elkaar en ging het weer als oudst: elkaar verzorgen, bij elkaar liggen, etc. 

    Nu bij mij de eerste vraag. De bench was origineel gehaald zodat hun met zoveel mogelijk comfort de auto in kunnen. Alleen weet ik nu niet wat de beste oplossing is? Is het beter om de grote bench erbij te houden of toch in de standaard kooi waarmee ze ook naar de dierenarts gaan?

     

    Door naar het tweede onderdeel. Tussentijds zullen wij een hotel nemen, en we nemen de ren zelf mee. Ik zat er zelf over na te denken om ze daar toch gescheiden te houden, aangezien ze beiden best wel eigenwijs zijn. Terwijl het vrouwtje dominant is zit het mannetje altijd wel ergens kopjes op te geven. Om in zo een onbekende situatie ze weer bij elkaar te doen met hun oude spullen lijkt mij zelf niet heel erg handig.. maar misschien dat ik helemaal fout zit?

     

    Kan iemand mij hier misschien mee helpen?
    Hartelijk dank!

  7. 9 uren geleden, Marjoleink zei:

    Ik denk dat ik haar gewoon nu zou laten koppelen (als er meer duidelijkheid is over het niezen), en dan over een aantal maanden alsnog laten castreren. Dat is namelijk geen vereiste voor een maatje. De ram moet uiteraard wel gecastreerd zijn, maar bij een opvang zijn ze dat allemaal.

    Vandaag contact opgenomen met Dierenzorg Eemland, alles uitgelegd over Ruby en haar verblijf, en er gaat een koppelvakantie ingepland worden!

    • Vind ik leuk 6
  8. 2 uren geleden, To van de Veluwe zei:

     

    En je bent veel goedkoper uit dan als je zelf op zoek naar een konijn gaat. Alle rammen zijn gecastreerd (ik raad het voor een voedster ook aan i.v.m. baarmoeder kanker. Zelf heb ik het nooit laten doen maar nu een gecastreerde voedster uit de opvang) en gevaccineerd en als je dat zelf laat doen is het veel duurder. 

    Ik mocht een konijn uitkiezen maar de voedster had een ander idee dus er kwam een tweede keus. Maar bleek wel een gouden keus.

     

    Zelf was ik van plan even te wachten met het castreren tot ze iets ouder is. Dit heb ik in ieder geval als advies gekregen alleen weet ik niet of dat ook klopt. Ons plan was om zodra ze tussen de 8 maanden en 1 jaar oud is dat te gaan doen (dit in verband met narcose risico). 

    Daarnaast voor het zoeken naar een maatje waren wij van plan om bij een konijnenopvang te gaan doen, uiteindelijk Ruby laten kiezen inderdaad want het is toch haar maatje.

    • Vind ik leuk 1
  9. 2 uren geleden, Miekmoek zei:

    Op aandringen van de dierenarts? Om welke reden? Hoe oud is jullie konijn?

     

    Voor een maatje kan je het beste naar een goede konijnenopvang. Ze hebben een heleboel konijnen waar jij ook je voorkeur over mag geven en dan kan je konijn zelf (uit jouw voorkeuren) een maatje kiezen 😊 Ze kunnen daar ook het hele koppelen uit handen nemen, wat echt super fijn is als je dat nog nooit hebt gedaan. 

    Ons konijntje is geboren in September 2022. De dierenarts vroeg ons te wachten op het koppelen in verband met allergie voor stof, kijken waar het vandaan komt en totdat ze stopt met niezen.


    Wij waren van plan om precies dat plan te volgen, zelf een ram halen en dan te koppelen hebben wij geen ervaring in, dan liever dat op een goede manier doen.

  10. Ons konijn (niet gecastreerde voedster) Ruby is in de afgelopen twee maanden dat ze hier is enorm aan ons gehecht. Alleen is er de laatste twee weten iets wat mij op viel.
    Elke dag, meestal rond de middaguren, komt Ruby naar ons toegelopen en staat dan bewijs van spreken tegen onze benen aan. Hierbij lijkt ze op een kind dat opgetild wilt worden.

     

    Ik zelf ben enorm niet van het optillen, maar het viel ons op na tweedagen opeengevolgde dierenarts bezoeken (in de tweede week van de reeks) dat zij tegen ons op blijft staan totdat ze opgepakt wordt.

     

    Is dit een konijn die het leuk vindt om opgepakt te worden, of kan hier een andere reden achter zitten?

  11. Dankjulliewel voor de reacties!

     

    Gelukkig is Ruby nog wel even fit, liet ze ook goed merken toen ze door de ren heen ging rennen zojuist. 😄 

    Ik zal dan inderdaad even wachten met de huisarts te benaderen. Misschien indien nodig analyse van de ketels.

     

    (Dan nu voor de vragen die gesteld zijn)

     

    45 minuten geleden, To van de Veluwe zei:

    Evee, jij weet dat beter maar is het verstandig om appel te geven als een konijn diarree heeft? Daar zit toch veel suiker in?


    Sinds ze diarree heeft krijgt ze geen appels meer. Omdat er zoveel suiker in zit krijgt ze ook zeker het minimale, is puur om der te laten wennen.
     

    46 minuten geleden, To van de Veluwe zei:

     

    Wat krijgt Ruby nog meer? Hoeveel brokjes? Te veel?


    Naast de appel die we gebruikten om haar te laten wennen krijgt ze vooral hooi en proberen we haar andere groenten te voeren. Als het gaat om aantal brokken weeg ik het af tot 20g.

     

     

  12. Goedenavond allemaal!

     

    Sinds een weekje nu hebben wij Ruby. Ruby ging vandaag naar de dierenarts voor der vaccinatie en gezondheidscheck. Alles was volgens de dokter heel goed!

     

    Nu komt dus hetgeen wat mij wel een beetje liet schrikken. Rond 8 uur merk ik dat in het toilet van Ruby diarree ligt. Zojuist hebben we haar dus voor een tweede keer op een dag op moeten tillen omdat der hele achterkant onder zat.
     

    Kan het zijn dat Ruby alsnog darmproblemen heeft? Bij de huisarts waren de keutels nog normaal. 
    Het enige wat ik mij kan verzinnen is dat door teveel appel (halve appel in 4 dagen) het teveel was voor der. Verder hoeft ze namelijk nog geen enkel groenvoer wat wij geprobeerd hebben.

     

    Morgen toch maar terug naar de huisarts, maar als dit te voorkomen is om zo min mogelijk stress aan te doen, vroeg ik mij af of iemand hier misschien iets meer over te zeggen heeft?

     

    Dankjulliewel!

    - Remco

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .