Ga naar inhoud

NLRemco

Members
  • Items

    15
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Profiel informatie

  • Geslacht
    Man
  • Namen van de konijnen:
    Ruby
  • Huisdieren
    Konijn en parkieten

NLRemco's prestaties

Groentje

Groentje (1/6)

  1. Wij hebben inderdaad zo een transportbox! 😄 Als we het over ruimte hebben, ze hebben de helft van de transportbox voor elk maar zitten toch liever tegen elkaar aan. Heel erg eigenwijs tijdens het reizen.
  2. Mijn vriendin blijft inderdaad achter. Het is mogelijk om ze direct over te verhuizen. (Dit zal dan wel twee losse verblijfplaatsen worden in verband met zoeken nieuwe woning en tijdelijk verblijven bij familie. Hier heb ik wel op geanticipeerd en overlegd met familie en een plan gemaakt.) Hartelijk dank voor in ieder geval de tip van toch de verhuisdoos. Hier zat ik zelf nog enorm in te twijfelen. Misschien dat de bench dan met enige introductie een nieuwe ligplek kan worden.
  3. Beide konijntjes zijn gecastreerd. De bench is direct vanuit de winkel hier geleverd en direct uit de doos open en bloot neergezet in hun domein met hun favoriete snackjes er in. Ze konden er dus in en uit zonder enige problemen! 😄 Het klopt inderdaad dat mevrouw konijn niet echt goed tegen verandering kan. Elke keer als wij nieuw spul introduceren (denk dan aan meubels en niet aan speeltjes) dan is ze heel erg territoriaal. Dat duurt dan een aantal dagen. Eigenlijk had ik dit echt aan moeten zien komen met deze bench.. stom van mij. Toen wij haar mannetje erbij hadden genomen ging alles goed, en op een bepaald moment dacht zij ook (voor de sterilisatie) dat ze hem toch niet zo aardig meer vond. Na de sterilisatie van mevrouw was alles weer van ouds. Ze waren zelfs samen terug in de reismand na haar operatie. Dit zagen wij dus hier weer terug, maar dan voor de paar minuten dat de bench in hun territory zat. Het lijkt wel alsof de onzekerheid van meneer en het territoriaal gedrag van mevrouw met verandering erg tegen elkaar botsen. Met reizen hebben ze namelijk nooit problemen gehad. Zelfs niet twee uur lang in de auto heen, en dan weer twee uur terug (deze reis was naar de spoedkliniek). Bij mij is de zorg niet bij de reis, maar meer bij het nieuwe huisvestigen en of ze daar geen problemen mee gaan krijgen. Tot nu toe vooral nagedacht over het mogelijk toch los van elkaar huisvestigen totdat ze gewend zijn? Of misschien is dat toch niet het beste plan? Ze houden enorm van elkaar en het is echt puur die verandering.
  4. Het zal mogelijk ook een verhuizing worden. Voor mij zelf is dat onzeker, voor mijn vriendin niet. De trip is voor haar om huisvesting te vinden en voor mij vakantie. Ik zal eens op beide websites kijken, dankjewel!
  5. Nog ter aanvulling. We hebben er zelfs over na moeten denken om voor hun eigen welzijn ze ergens anders te moeten huisvesten. In ieder geval iets dichterbij huis. Dit is tevens het allerlaatste wat we willen.
  6. Het gaat hierbij om een meerder maandelijkse trip, mogelijk gevolgd door verhuizing van de konijnen. Oppas regelen voor zo een lange periode zal niet mogelijk zijn en ook betekenen dat we ze maanden lang niet zullen zien.
  7. Beste allen, Ik heb een tweetal grote gebeurtenissen binnenkort waar ik een aantal vragen over heb. Ik zal het zo kort mogelijk proberen te houden. Volgende week gaan wij op een trip van 2 maal 10 uur lang met de auto met als bestemming een lange vakantie. Terwijl deze reis ook met het vliegtuig had gekund hebben wij ervoor gekozen om het zo veilig mogelijk voor onze twee konijntjes te houden. Begin deze week heb ik een behoorlijk grote bench aangeschaft (1 meter bij 60cm) en proberen te introduceren bij de konijntjes. Tot mijn grote verbazing gingen ze in plaats van het normale eventjes-kort-achterna-zitten gedrag (normaal voor in dit soort situaties) elkaar toch echt op de vuist. Er werd om elkaar heen gevlogen en haren gingen de lucht in. Na het uit elkaar halen en weghalen van de bench konden ze weer bij elkaar en ging het weer als oudst: elkaar verzorgen, bij elkaar liggen, etc. Nu bij mij de eerste vraag. De bench was origineel gehaald zodat hun met zoveel mogelijk comfort de auto in kunnen. Alleen weet ik nu niet wat de beste oplossing is? Is het beter om de grote bench erbij te houden of toch in de standaard kooi waarmee ze ook naar de dierenarts gaan? Door naar het tweede onderdeel. Tussentijds zullen wij een hotel nemen, en we nemen de ren zelf mee. Ik zat er zelf over na te denken om ze daar toch gescheiden te houden, aangezien ze beiden best wel eigenwijs zijn. Terwijl het vrouwtje dominant is zit het mannetje altijd wel ergens kopjes op te geven. Om in zo een onbekende situatie ze weer bij elkaar te doen met hun oude spullen lijkt mij zelf niet heel erg handig.. maar misschien dat ik helemaal fout zit? Kan iemand mij hier misschien mee helpen? Hartelijk dank!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .