Ga naar inhoud

Konijntjes 22

Members
  • Items

    36
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Konijntjes 22

  1. Ik had net in de dierenwinkel snoepjes voor mijn konijnen gekocht. Toen ik thuis kwam ging ik even kijken hier omdat ik bananen chips had gekocht van Jr Farm. Meestal staat daar op waar het voor is en ik zag geen konijn staan. Dus ik vroeg mij af of ik het toch nog kon geven. 

     

    Ik ging toen wat beter kijken naar topics over snoepjes maar ik kon nergens echt een topic vinden over  gezonde snoepjes. En ik vroeg mij toch af wat ik allemaal kon geven. Ik heb trouwens Ertenvlokken, zomerveld (ene kruidenmix achtig iets), appelchips, wortel hips en dus bananen chips gehaalt. Dit was allemaal van jr farm. 

  2. Ik heb afgelopen zaterdag mijn konijn laten dekken. Ze krijgt dus over ongeveer een maand baby's. Ik ging net het hok verschonen en ik zag dat er al een nestje wad gemaakt. Toen ik wat beter keek naar de kleuren zag zag ik dat het van mijn jongere konijntje kwam die we vorig jaar gehouden hadden. Zei is natuurlijk niet zwanger maar mijn vraag is dus moet ik haar wegzetten voordat het nieuwe nestje komt. We hebben dan ook 2 rennen dus het wegzetten van haar word geen probleem alleen dan zit ze wel alleeb voor 3 weken ongeveer. Wat denken jullie dat handig is?

  3. Ik heb 3 konijnen en je hebt niet altijd genoeg voer ik kwam er te laat achter dat het op was, maar ik moest ze wel voer geven natuurlijk. Ik had gelukkig nog wat oud voer die we niet meer gaven in de kast liggen, dat was gemengd voer. En dat is niet goed voor je konijn heb ik gehoord, omdat er heel veel graan in zit daarom gaf ik het niet meer. Een paar dagen later zag ik bij een paal die de konijnen ren bij elkaar houd, een plantje ik dacht meteen dat dat van het graan korreltje kwam. Dus ik heb het oude voer in een bak met zand gedaan het ging groeien. ik vind dat natuurlijk heel leuk, maar mag je de plantjes die uit graan komen wel geven of is dat ook slecht? Want als dat wel goed is dan kunnen zei de plantjes opeten.

    IMG-20210909-WA0004.jpeg

  4. Op 7-8-2021 at 14:38 zei Minipaardenfan:

    als ze vaak ontsnapt dan zal je het voer hoog moeten zetten . ik heb mischien geen konijn of hamster nog . maar ik heb wel 2 pony s dus dan leer je wel om het voer hoog of uit de buurt te zetten .

    Het voer staat ook hoog maar ik had het denk ik omgegooid of ze heeft er tegenaan gestoten. Gelukkig is ze sinds deze ontsnapping niet meer ontsnapt.

  5. Op 31-5-2021 at 12:56 zei xxkiraa:

    Dankjulliewel voor de reacties allemaal!

    De ren zat al in de tuin toen we het huis kochten en aangezien de mensen van wie we de ren overnamen echte konijnen liefhebbers zijn dacht ik dat het wel oke was.. Ik lees nu inderdaad dat marters zich ontzettend klein kunnen maken dus we gaan het huidige gaas toch maar vervangen.. mocht iemand een tip hebben waar ik het gaas kan kopen hoor ik het graag! Ik zie dat 1,5x1,5cm maaswijdte met minimale dikte van 1.5mm wordt aangeraden maar ik vind dit eigenlijk nergens?

     

     @Punky punkik heb voor nu in ieder geval zo’n waterbak besteld☺️

     

     

    Wij hebben die van karwei net zoals een  soort palen waar wij het mee hebben vastgezet. Ik weet niet de maten precies.

  6. 2 hours ago zei Bammyflurry:

    Nog los van de gevolgen deze keer (teveel snoepjes gegeten) is het denk ik belangrijk om te voorkomen dat ze (steeds) ontsnapt. Uit een degelijk verblijf ontsnapt een konijn niet. Dat is toch wel erg belangrijk voor haar veiligheid.
    Hoe gaat het inmiddels? Geen diarree of zo gehad hopelijk?

    Nee geen diarree gehad ik hou haar wel iets beter in de gaten dan normaal. Ze is trouwens heel goed in ontsnappen meestal ontdekken we wel de reden en lossen we dat op. Deze keer was de reden dat ze een gat had gevonden in 2 delen die we aan elkaar hebben gemaakt. Het zat niet helemaal goed meer in elkaar maar we hebben dat opgelost.

  7. 6 minuten geleden zei Ot&Sien:

    Het is dan de bedoeling dat de konijntjes bij jou in de pleegzorg komen. Je verzorgt ze en door ze veel aandacht te geven wennen ze goed aan mensen. In opvangen is er natuurlijk beperkte ruimte en tijd voor zulke nestjes. Vandaar dat een pleeggezin dan vaak erg welkom is. 

    Oke ik zal het er even over hebben met de rest van mijn gezin. En er komt zeker geen nieuw nestje (van ons konijn). Bedankt voor de informatie.

    • Vind ik leuk 1
  8. 2 minuten geleden zei Ot&Sien:

    Fijn dat je open staat voor de suggesties. Ik hoop echt van harte dat het bij dit ene nestje blijft. Een kijkje bij een opvang kan misschien nog helpen (ook voor de overige gezinsleden die misschien een nestje erg leuk vinden) bij het besef dat er echt veel te veel konijnen al zitten te wachten op een goed huisje.

    Maar ik snap het niet helemaal goed hoe gaat dat dan met dat nestje. Blijven ze dan gewoon daar en komen wij gewoon helpen. Of krijg je een konijn mee en waarneer alles groot genoeg is dat het dan weer terug gaat? Want volgens mij had een vriendin van mij dat laatste ook gedaan maar ik weet dat niet zeker.

  9. 1 minuut geleden zei Ot&Sien:

    Sorry hoor, maar dat vind ik echt ontzettend raar. Helemaal als je dus al op de hoogte bent van het bestaan van opvangen... Het is volgens mij ook verboden om te fokken met konijnen die je uit de opvang haalt. Zij weten als geen ander hoeveel konijnenleed er is doordat mensen zo graag "pretnestjes" willen. Echt, er is zo'n overschot. Begin er niet aan. Als je graag nog een nestje wilt grootbrengen kun je altijd informeren bij de opvang of ze hulp nodig hebben bij nestjes grootbrengen. Er komen veel voedsters zwanger binnen...

    Ze kwamen ook niet echt van een opvang maar van mensen die ze daarnaartoe wilde brengen. En ik zou even met de rest thuis gaan praten over dat we ook van een opvang de nestjes kunnen helpen ik had daar zelf nog niet over gehoord. Het was ook geen pret nestje, want we gingen op vakantie en hadden de konijnen bij andere mensen gelaten die ook konijnen hadden. En daar is het misgegaan nadat dat was gebeurd gingen we praten of we misschien een nieuw nestje wilden. 

  10. Wij strooiden het voer over de grond. Nu ik jonge konijntjes heb doe ik dat niet meer maar waarneer ze wat ouder zijn ga ik het wel weer doen. Het zorgt ervoor dat ze moeten lopen terwijl ze eten, waardoor ze niet alles in één keer kunnen eten. En eten zo vaak maar 1 brokje tegelijk.

  11. 4 minuten geleden zei Ot&Sien:

    Begrijp ik nou goed dat je er bewúst een ongecastreerde ram bij zet?

    Weet je niet dat alle konijnenopvangen in Nederland bomvol zitten met konijntjes die allemaal een goed huisje zoeken?

     

    Als je zo graag een viertal wilt kun je ze beter laten koppelen in een goede opvang ipv nog meer konijntjes op de wereld te zetten...

    Allebei onze konijnen komen van een opvang. We hebben er 3 vandaan gehaald 1 is helaas overleden en daarna hebben we de ongecastreerde ram erbij gezet. We weten ook nog niet zeker of we nog meer nestjes willen maar voor nu is dat wel het plan. 

  12. 11 hours ago zei Marjoleink:

    Hoe zitten ze nu dan? Heb je een ongecastreerde ram en een voedster? En de kleintjes natuurlijk. En ga je die bij elkaar zetten? 

    Nee de vader is niet de echte vader. Die is gewoon gecastreerd anders hadden we verschijnlijk al een nieuw nestje gehad. Ze zitten nu net een gecastreerde ram, een voedster en de kleintjes.

    • Verward 1
  13. 1 minuut geleden zei Marjoleink:

    Het kleintje mag ook niet onbeperkt biks hebben, maar de hoeveelheid biks gebaseerd op haar volwassen gewicht. Dat zal redelijk in de buurt liggen van wat de ouders krijgen, neem ik aan. Je kunt haar even apart zetten met een paneeltje, om haar rustig te laten eten.

     

    Weet je trouwens zeker dat je er een wilt houden bij je bestaande koppel? Een trio is altijd lastig, en konijnen kennen geen familieverbanden zoals wij, dus dat het ouders en kind zijn geeft geen enkele garantie dat het goed blijft gaan. Ik heb het een paar jaar geleden ook gedaan, en de dochter viel echt buiten de boot. Inmiddels zit ze apart met een eigen partner.

    Ik wil ze graag samen houden volgend jaar krijgt zij of haar moeder weer een nestje (hopen we). En dan zitten ze met 4 konijntjes. Behalve als het fout gaat dan gaat het konijntje weg.

  14. Mijn konijn is 10 weken geleden bevallen. 1 van mijn konijntjes is al verkocht, 1 gaan we houden en de andere 3 gaan over 2 weken weg. Die heb ik ook apart gezet omdat daar 2 jongens tussen zitten maar die we gaan houden blijft in de ren met de 2 grote konijnen. Maar de grote konijnen mogen natuurlijk niet onbeperkt eten hebben en het kleintje wel hoe moet ik dat doen? De 3 die ik apart heb gezet krijgen namelijk wel onbeperkt biks

  15. Wij geven van Intratuin huismerk. Natuurlijk is het niet het beste maar mijn konijnen krijgen er ook niet heel veel van ze zijn van hun vorige baasje voer van de action gewend dus dit is daar een enorme verbetering op. Ik mag van mijn ouders niet ander voer geven want dat is te duur. Nou is dit niet echt antwoord op je vraag maar ik denk dat die al beantwoord is door andere mensen. 

  16. 48 minuten geleden zei Miekmoek:

    Zijn het konijnen snoepjes? En wat voor snoepjes precies? 

    Ik zou wel gewoon avondeten geven, maar iets minder dan normaal. 

    Het zijn konijnen snoepjes inderdaad. Ze waren van de action dat zijn natuurlijk niet de beste maar ze krijgen ze ook niet vaak. Het waren best groote ongeveer 4 cm lang en 1 cm dik.

     

     

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .