Ga naar inhoud

TurboEnTwinkie

Members
  • Items

    131
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door TurboEnTwinkie

  1. Sorry! Ik ben helemaal vergeten te reageren! 

     

    Met Turbo gaat het gelukkig weer goed. Ik wist op dat moment niet of hij nog en maar zijn keuteltjes zagen er prima uit. Daarna had ik hem ook nog een snoepje gegeven en die nam hij met alle liefde aan. Iets van een uur na dat ik het bericht typte werd Turbo weer gewoon de oude. Daarna nog even met de DA gebeld of we nog moesten komen. Maar we hoefden alleen hem in de gaten te houden en dus niet meer te komen. En sindsdien gaat het eigenlijk wel prima met Turbo, hij is gewoon weer als de oude. 

    • Vind ik leuk 1
  2. Hallo allemaal, 

    Mijn zoon kwam net bij me en hij zei dat Turbo al heel de dag op z'n buikje ligt. Hij maakt zich grote zorgen omdat hij heel veel van de konijnen houdt. Turbo ligt normaal bijna nooit op z'n buik. Ik ging net even kijken en hij ligt inderdaad op z'n buikje. Hoofdje nog wel naar boven. En hij ademt ook heel snel. We maken ons zorgen. Moeten we nu met spoed naar de dierenarts of nog even aankijken? 

  3. Hallo allemaal,

    Ben gisteren samen met mijn zoontje naar de opvang gereden en daar hebben we 2 zakken gedoneerd, was hij ook heel blij mee want hij mocht ook even met de opvang konijntjes knuffelen en heb hem verteld dat er nu nóg meer konijntjes kunnen genieten van zijn cadeautje. We zitten nu nog thuis met 1 zak en we geven 1x per dag een klein handje voer daarvan aan T&T. Met chip en Pika durf ik het niet aan om dat gemengde voer te geven omdat ik toch echt voorzichtig met ze wil zijn. 

    • Vind ik leuk 1
  4. Hallo allemaal, 

    Gisteren was Turbo jarig en de kids hebben allemaal zelf een cadeautje gekocht. En 1 van de kids heeft 3 zakken gemengd voer gekocht omdat een klasgenoot met konijnen zei dat ze dat veel lekkerder vinden. Ik zit nu dus met 3 zakken gemengd voer. Ik vind het echt zonde om weg te gooien en ook sneu voor mijn zoontje (hij is pas 6, heeft ook autisme en kan waarschijnlijk moeilijk begrijpen waarom ik zijn cadeautje weggooi). Hij ging trouwens samen met zijn grote broer naar de supermarkt om het daar te kopen, broer houdt zich niet zo bezig met de konijnen dus wist ook niet of dat voer slecht was. 

     

    Maar moet ik het voer nou weggooien? Of kan ik het gewoon geven? Ik ben bang dat ze daarna niet meer de SS willen. 

  5. Inmiddels zitten pika en Chip bij mijn ouders. We hebben ze vandaag daarnaartoe gebracht, was wel anderhalf uur in de auto. De autorit ging opzich wel prima. Ze zitten bij mijn ouders in een grote puppyren en ik heb met mijn ouders afgesproken dat ze vandaag elk uur even een update geven. We hebben ze rond 3 uur gebracht en gaan pas morgen op vakantie, mocht het toch mis gaan, kunnen we ze nog ophalen. Maar dat is gelukkig niet nodig. Ze eten en drinken goed, van de ruimte maakt pika niet zo veel gebruik maar ze vindt het niet zo eng als bij de opvang. 

  6. Hallo allemaal, 

    Heel erg bedankt voor alle snelle reacties! 

     

    Er is helaas niemand in de buurt die ik zo erg vertrouw dat ik de huissleutels wil overhandigen. Mijn ouders zijn wel beschikbaar als eventuele oppas. Ze wonen te ver weg om iedere dag hierheen te komen maar Chip en Pika kunnen wel bij hun in huis staan. Het is daar heel rustig want alleen mijn ouders wonen in dat huis en die maken niet zo veel lawaai. Ze hebben wel een oppashond maar die is alleen beneden en Chip en Pika staan dan op zolder. Ze hebben geen ervaring met konijnen dus als er eentje ziek is dan denk ik niet dat het goed afloopt. Ze bellen natuurlijk wel meteen de dierenarts maar voor ze het doorhebben is het misschien al te laat. Vandaar dat ik ze eerst ook naar de opvang deed want die kunnen wel meteen ziektes herkennen en weten als er iets mis is. 

     

    Ook bedankt voor de tips om Pika tam te maken. Ik denk dat deze vakantie niet heel goed gaat zijn voor haar tam zijn want we zijn 3 weken weg dus dat betekent ook 3 weken lang niet mijn stem horen, mijn geur ruiken en mijn aanwezigheid voelen. Hopelijk wordt het niet te erg voor Pika. 

     

    Zou ik trouwens evt een shirt van mij in de ren doen die ze daar krijgen? Zodat ze mij niet "vergeet"? En moet ik ook wat vertrouwde speeltjes meegeven? 

     

    Turbo en Twinkie maken het trouwens prima in de opvang. 

  7. Hallo allemaal, 

    Na een tijdje niet meer actief geweest te zijn op dit forum wil ik toch even weer een berichtje delen. 

    Er zijn namelijk 2 dingetjes waar ik me best wel zorgen over maak. 

     

    We hebben pika nu al bijna 2 maanden maar ze is nog steeds niet gewend aan mij. Ze woont samen met chip in een konijnenkamer waar ze samen heel veel plezier hebben. Toch merk ik dat Pika nog steeds heel bang is van mij. Als ik de deur open doe om bv voer te geven vlucht pika meteen naar haar schuilhuis. Ik kom ook regelmatig gewoon in de konijnenkamer zitten om te praten tegen de konijnen en evt te aaien. Maar alleen chip laat mij hem aaien. Pika is binnen no time haar schuilhuis in als ik alleen maar de deur open maak. Erg jammer natuurlijk. De kinderen zitten ook ongvr 2 uur per dag wel in de konijnenkamer. Daar zitten ze meestal gewoon op de iPad. Chip komt dan regelmatig kijken of wilt een aai. Maar van pika merk je niet eens dat ze er is. Ze is dus, na 2 maanden, gewoon nog steeds heel schuw en bang. Hoort dit gewoon bij haar of is dit niet normaal? Is er iets wat ik er aan kan doen dat ze niet meer bang is? We pakken absoluut nooit de konijnen op, alleen als ze bv naar de dierenarts moeten, maar ook dan ben ik de enige die ze oppakt. We zijn ook nog een keer met pika en Chip naar de DA geweest voor een consult want ik dacht dat ze misschien ziek was, maar ze was kerngezond. Tips om haar tam te krijgen zijn altijd welkom. 

     

    En dan het tweede,

    Zondag, dus eergisteren, gingen we op vakantie naar Frankrijk, alle konijnen (Chip & Pika en Turbo & Twinkie) gingen logeren bij een goede opvang. Daar hebben we Pika en Turbo ook opgehaald toen we ze kregen. Met Turbo en Twinkie was er helemaal nikd aan de hand, aten gewoon goed, drinken, spelen, etc. Met chip ging het ook goed. Maar mevrouw Pika zat zo een beetje de hele dag stil in een hoekje. Ze at dus ook niks. Toen kregen we een belletje van de opvang dat we haar moesten komen ophalen, vet balen natuurlijk, want de vakantie kon niet meer door gaan. We hebben Chip en Pika voor nu opgehaald maar we zouden eigenlijk toch wel graag op vakantie gaan. Kan dat nog? Anders kunnen we zolang Pika leeft nooit op vakantie. Kunnen we nog iets extra's doen voor Pika, zoals vertrouwde speeltjes meegeven?

     

    Alvast hartelijk bedankt! 

  8. Op 5-6-2021 at 15:52 zei Punky punk:

    Druiven en rozijntjes giftig kunnen zijn voor konijnen? De oorzaak is niet zeker maar gedacht wordt dat er in sommige druiven schimmels zitten die konijnen kunnen doden. Iemand attendeerde mij daarop en toen heb ik aan verschillende dierenartsen gevraagd hoe dat precies zit. Die zeggen allemaal dat druiven niet alleen voor cavia's en honden dodelijk zijn, maar ook voor konijnen. Wat vind jij hiervan?

    Oh nee toch! Ik heb Turbo en Twinkie al echt een aantal keer druiven gegeven, gelukkig houden ze niet zo van druiven dus aten ze er elke keer maar een paar op😅

  9. 12 minuten geleden zei Evee:

    Ik heb de vraag even een eigen topic gegeven. We hebben daar een handig artikel over met uitleg hoe je het opbouwt en met welke soorten je het best kan starten: 

     

    https://www.bunnybunch.nl/informatie/groenten-voeren-konijn

     

     

    Je begint met lekker veel hooi, dat mag ze gelijk onbeperkt hebben. Heb je brokjes meegekregen die ze gewend is, of weet je welke soort ze voorheen kreeg? Het is namelijk verstandig ook dat aan te houden, en eventueel rustig over te stappen. Anders rustig opbouwen met de brokjes die je zelf hebt, keutels in de gaten houden en vooral heel veel hooi geven. Hooi is altijd goed 😄 

    Oke top! 

    We krijgen idd een zak voer mee dat hij gewend is. 

  10. Hallo allemaal,

    Ik heb net even gebeld met het oude baasje van Chip om wat vragen te stellen en het blijkt dat chip nog nooit hooi en groente heeft gegeten omdat ze 'niet wist dat dat ook moest'. Hoe kan ik het beste beginnen met het voeren van hooi en groente? Groente in kleine beetjes dacht ik maar moet ik gewoon in 1x onbeperkt hooi geven of dat ook in kleine beetjes? 

     

    Ik hoor het graag van jullie! 

  11. Hallo allemaal, 

    Wij wouden deze week konijnenkoekjes maken voor de komst van chip. We hadden konijnenkoekjes in gedachten maar de vorige keer stonk het hele huis toen de koekjes in de oven waren. De konijnen smoothie werd omgegooid door Twinkie en hetzelfde gebeurde bij de hooi thee. Weet iemand anders nog iets lekkers wat we kunnen maken voor onze 3 lieverdjes? 

  12. 42 minuten geleden zei Punky punk:

    De DA zegt juist dat hij dik is, dat is dus alles behalve wat ik denk. Mijn DA is geen konijnkundige DA. Ouders...

    *zucht*

    Ik hou dat dieetje al maanden aan een stuk vol. Ik geef hem nooit extra's als hij weer wat meer begin te eten, buiten iets meer biks. 10 g meer in totaal. Hij doet de hele dag over zijn biks en eet het dus echt niet op in 15-30 min.

    Ik zou juist blij zijn als mijn kinderen zo goed zorgen voor de konijnen, maar helaas moet moeder alles weer doen😑 Ik zou zijn dieet niet aanpassen maar het gewoon zo laten, poept hij de ene keer meer dan de ander? Misschien ligt het daaraan. (ja ik klink misschien heel stom nu😜

  13. 45 minuten geleden zei Miekmoek:

    Ik zou groente niet vervangen door fruit. Ze mogen fruit alleen kleine stukjes als lekkernij het is geen vervanging voor groente en je moet het echt zien als extra snoepje voor tussendoor. 

    Kan je niet gewoon speciaal groente voor de konijnen kopen? Ik heb altijd standaard witlof en andijvie in huis voor ze, maar dat eet ik zelf echt bijna nooit. Ik koop het net als hooi speciaal als eten voor de konijnen. 

    Oh oke. Dat is dan duidelijk👍

  14. Hallo allemaal, 

    Wij hebben veel vaker fruit in huis dan groente. Ik vroeg me af of het niet kwaad kan als ik bv 1 a 2x per week bv een handje boerenkool vervang met een stukje banaan? We kopen heus wel eens een witlof of iets anders wat de konijnen lekker vinden. Maar kan dit? Of is dit geen goed idee? 

  15. 34 minuten geleden zei Hallo Hoi:

    Oke, je punt is duidelijk. Ik heb mijn kant proberen te vertellen en mij een schuldgevoel proberen aan te praten terwijl ik het niet meer terug kan draaien vind ik eigenlijk niet zo eerlijk. Ik zie ook niet in waarom ik hier nog op het forum zou zijn. Dus ik vraag @Eveeom dit topic te sluiten en dan zeg ik vaarwel. En ik denk niet dat ik nog terug kom. Ik denk dat dat mij alleen maar verdrietiger maakt.

    Ik denk niet dat punky punk het zo bedoelde maar vaarwel en heel veel sterkte met het verlies! 

    • Vind ik leuk 1
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .