Ga naar inhoud

Annasbeestenbende

Members
 • Items

  2.201
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  19

Berichten die geplaatst zijn door Annasbeestenbende

 1. Ik heb geen cavia’s meer.
  Helaas is mijn lieve meisje Lotje een tijdje terug overleden. Wij waren toen op vakantie.  
   

  Omdat cavia’s natuurlijk groepsdieren zijn willen we Otje niet alleen houden, maar we willen ook geen nieuwe cavia. Daarom hebben we de keuze gemaakt om een nieuwe plek voor Otje te gaan zoeken. En die hebben we gevonden, een fantastische caviaopvang. Toen we haar brachten was ze bijna meteen op haar gemak. 
   

  Ik mis de gezelligheid van mijn whiepers wel, maar ik weet dat Otje nu in de beste handen is 🙂

  • Vind ik leuk 2
  • Verdrietig 5
 2. Hazel: Hazelien(tje), Hazeltje, meisje. 

  Soltar: Solly, Solliebollie, Bollie of Solliebollieoliebollie 🤣

  Loeki: Loek-loek, kleine boef, Boeffie.

   

  Samen de Nijntjes of boefjes.

   


  Olaf de hamster noem ik vaak Ollie, Olliebollie, kleine Oliebol.

   

  En Molly de kat vaak, Molls, Molska, Molski, Molliebollie, Meisje, schatje, liefje. 

  • Haha 6
 3. Hazeltje is vandaag voor het eerst bij mij op schoot gesprongen! Ik heb haar nu al een paar jaar en ze vond mij altijd prima, soms mocht ik haar aaien, maar vandaag was ze opeens echt contact aan het zoeken. Ze vind normaal haar voorpootjes op mijn schoot zetten al spannend, maar vandaag sprong ze gewoon twee keer op shoot. Ze deed het de eerste keer een beetje onhandig en viel bijna om, maar ik mocht haar zelfs helpen en even ondersteunen 🥰 misschien komt het omdat ze de laatste tijd ziek is en medicijnen krijgt. Ze plast op zichzelf. We hebben veel geprobeerd. Nu krijgt ze elke dag Meranox, semintra en metacam en ze lijkt vandaag iets opgeknapt, ze was vandaag een stuk droger dan andere dagen. En ze lijkt ook iets beter in haar velletje te zitten. Ik hoop maar dat het nog verder opknapt en ze nog lang bij mij kan blijven. ❤️

  • Vind ik leuk 8
 4. Weet iemand of ik zo’n deksel misschien los kan kopen?
  Waarschijnlijk heeft de vakantie oppas hem perongeluk weggegooid in de groen container.

   

  De het deksel is heel fijn om het hooi droog te houden. Ik kan alleen nergens een losse deksel vinden. Voordat ik een nieuwe hooiruif koop vraag ik nog even hier of iemand weet of ik ergens een deksel kan vinden voor deze hooiruif:

   

   

  alvast bedankt!

   

  Anna

 5. Ik heb nog wel een tip voor als je medicijnen stress-vrij wilt geven.

   

  ik heb zelf wekenlang Meranox moeten geven en vanalles geprobeerd, maar het enige wat echt stress-vrij werkte voor ons was een papje maken van brokjes en (heet) water en daar de medicatie doorheen prakken. Wel laten afkoelen natuurlijk 😉. Soms eten ze niet alles op, maar dan schraap ik het restje uit het bakje met mijn vinger en laat het konijn dat aflikken. 
   

  Beterschap met Teun ❤️

 6. Meranox is hier bij drie konijnen gewoon naar binnen gegaan in een papje met brokjes. Bij Foep zelfs maandenlang. Ik doe kokend water bij de brokjes en prak het met een vork. Dan prak ik de Meranox erdoorheen en geef het. Als ze het niet helemaal opeten schraap ik de restjes uit het bakje met mijn vinger en dan likken ze het af. In heb begin moet ik er soms nog wat lekkers doorheen prakken, appelmoes of iets dergelijks. Succes!

 7. Ik was vandaag bezig in mijn moestuintje en de munt heeft onder de grond te veel ruimte in beslag genomen. Dus ik heb wat munt wortels weg geknipt. Ik heb gegoogled of konijnen de wortels nou wel of niet mogen hebben en ik kon geen duidelijk antwoord vinden. Dus voor de zekerheid vraag ik het hier: mogen konijnen alles van de munt plant, dus ook de wortels?

   

  alvast bedankt!

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .