Ga naar inhoud

Kimie

Members
  • Items

    284
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    2

Berichten die geplaatst zijn door Kimie

  1. Even een update:

    Brammetje zit sinds gisteren weer buiten bij Miffy en wat zijn ze blij! Uiteraard moesten ze wel even de rangorde bepalen, maar met het afsluiten van het nachthok, het verwijderen van de catcube en toilet was het zo voorbij.

     

    De laatste week was Brammetje al weer volledig zichzelf, inclusief ontsnappen en door de hele woonkamer binkies doen. Medicatie nam hij van mij goed aan, ik was dan ook iedere ochtend en avond heel voorspelbaar. 

     

    Hopelijk blijft het nu buiten goed gaan met hem!

    • Vind ik leuk 3
  2. De vorige keer dat Brammetje een week binnen had gezeten ging het er best heftig aan toe met rijden en plukken uit elkaar trekken, althans ik vond het heftig om te zien. Dat duurde niet bijzonder lang maar kwam met vlagen een paar dagen terug. En nu heeft miffy ook nog lentekriebels 😅

     

    Ik heb ze heel graag weer samen, zodat ze allebei steun hebben als er 'enge' baasjes langslopen. En weer samen avonturen kunnen beleven.

  3. Maandag heeft Brammetje de laatste antibiotica en novacam gehad, dat vond ik wel heel spannend. Gelukkig hebben we nu weer een blij levendig konijn, zonder veranderingen sinds het stoppen. Vanaf vandaag de dosis meranox gehalveerd, toch ook weer spannend.

     

    De Beaphar brokken eet ie nog altijd niet, maar de versele laga gaat er goed in! 

     

    Moet ik de kuur meranox volledig afmaken (twee weken nog) of zou een week ook genoeg zijn?

    En wanneer zou Brammetje naar buiten mogen? Dan komt ie weer samen met Miffy te zitten dus dat vind ik best een dingetje... Tips hierover zijn meer dan welkom!

  4. Het kwartje lijkt de goede kant op gevallen te zijn. Dinsdagavond, woensdag en donderdag at hij niets zelfstandig, dat vond ik wel echt lastig, want dan komt toch de twijfel naar boven, waar je goed aan zou doen. Donderdagavond lag er een vreemd poepje en hoorde ik zn buik borrelen een halfuur voordat ik dwangvoer zou gaan geven. En toen ging er weer hooi in als een malle, en na de medicijnen kwam er toch een hoeveelheid keutels uit en stank...

    Sinds gisteren rond een uur of 10 at hij ook weer brokken. Een kennis had versele laga daar maakte ik ook een soort brokkenpap van zodat ie het zelf zou eten ipv dwangvoer werkte helaas niet (brokken weken lukte mij niet van de Beaphar). Nu eet Brammetje wel de versele laga brokken maar niet de Beaphar die hij altijd at. Is dat een probleem?

     

    Nu hij alleen medicijnen hoeft kan ik m in zn ren laten zitten en is oppakken ook niet meer nodig, scheelt veel stress.

    Qua symptomen, kopje staat weer helemaal goed, en ik merk niets meer aan hem dat ie ziek zou zijn. Maandag zit de antibioticakuur erop en ook de novacamkuur, dan alleen nog meranox. Hopelijk blijft ie dan zo goed als nu.

     

    • Vind ik leuk 4
    • Mee eens! 1
  5. Voor dwangvoer heb ik een 15 ml spuit met lang uiteinde. Doordat dat deel net zo dik is als een medicatie spuitje gaat dat veel gemakkelijker. En ik doe altijd net iets meer water dan zou moeten, net dik genoeg dat het niet vanzelf het spuitje uitloopt. Dan kun je gecontroleerder doseren. Oh en lauw water scheelt nu bij Brammetje ontzettend veel in hoe graag hij slikt.

     

    Heel veel succes en sterkte met Ukkie!

    • Bedankt 1
  6. Gelukkig eet hij volop hooi, maar pfoe wat vreet dit energie. Hij vindt het nog wel vervelend om op tafel gezet te worden voor de medicatie, helaas is hij zo schuw dat het zonder oppakken niet gaat. Geen zichtbare verbetering of verslechtering, dus dat stemt mij hoopvol.

     

     

     

  7. Helaas kwam Brammetje vorige week donderdag niet aan voor brokjes, dus in de vroege ochtend ciseral gegeven in de hoop dat hij dan weer zou gaan eten. De vorige keer hielp dat perfect, dus van de dierenarts mochten we dat een eventuele volgende keer ook geven tot we terecht zouden kunnen. 

    Om half tien konden we terecht en werd hij opgenomen, hij liet zijn kopje steeds wegzakken, dus al besproken bij de balie dat eventuele ec behandeling gestart mocht worden als dat de oorzaak zou zijn. Toen de invaldierenarts hem op consult had (waren wij niet bij) was hij behoorlijk levendig en geen zichtbare verschijnselen. Dus met novacam en dwangvoer naar huis. Op maandag at hij weer volledig zelf, zowel brokjes als hooi, novacam op het wortelloof at hij zo op. Telefonisch contact gehad en dan mochten we medicatie halveren voor twee dagen en als dat goed zou gaan stoppen. 

    Helemaal prima en een blij konijn, tot donderdagavond... Dus hup uit het kleine binnenhok de woonkamer in. Lekker gehupst en na 10 minuten ging hij weer zn hok in en eten. Plan was om hem op vrijdag weer naar buiten te doen, maar iets zei mij vrijdagochtend dat het niet goed zat. Ik kon hem met gemak oppakken en in het reismandje zetten, zonder gespartel en gekrabd. Toen was voor mij duidelijk dat er meer aan de hand was. Hij hield zn kopje net niet recht, voor mij een twijfel tussen oorontsteking, haakjes of ec. 

    De assistente nam Brammetje heel liefdevol op en gaf een klein beetje dwangvoer, dat at hij zo gulzig dat hij uiteraard meer kreeg dan de 5 mL waarmee ze startte. De dierenarts had helaas een spoed buiten de deur dus ik heb haar niet gezien. (Ze nemen bij ons konijnen meestal even op,zodat ze wat minder gestrest zijn dan net uit de auto). De assistente maakte meteen foto's van het net niet rechte kopje voor het geval hij het zou gaan verhullen als zijn buikje weer vol was. 

     

    Conclusie van de dierenarts (onze eigen da) was helaas EC, maar gelukkig in een relatief beginstadium. 

    We moeten nu 2x per dag melanox geven (2weken 1,5 mL, 2 weken 0,75 mL), 2x per dag novacam (kat voor 1,75 kg), 2x per dag enrobactin (0,5 mL. Novacam en enrobactin voor 10 dagen.

     

    Er zijn geen dex injecties gegeven, is dat erg?

     

    Dinsdag moeten we weer terugkomen voor controle, tenzij er eerder een verandering zichtbaar/merkbaar is.

     

    Hebben jullie nog tips voor groenvoer? Brammetje kan prima witlof hebben, maar dat eet hij nu niet. Hij krijgt een paar blaadjes wortelloof en een paar paardebloem blaadjes. Hooi knabbelt ie wel nog redelijk.

    Of zou ik juist wat gedroogde kruiden aan moeten bieden (dat krijgt ie nooit)?

     

    Brammetje vindt de medicatie gelukkig erg lekker. 

  8. Brammetje en Miffy wonen nu 15 maanden samen, het lijkt net een stel studenten. Overdag te druk met andere dingen dan elkaar en s avonds samen eten, knuffelen, wassen en dutjes doen. 

    Miffy was met Floor veeeeeeel kleffer, maar puberende Brammetje heeft daar het geduld niet voor. Ze zijn wel een team samen en verzorgen elkaar goed. Zo zet Brammetje altijd de oren van Miffy overeind om ze goed te kunnen poetsen en duwt Miffy de oren van Brammetje juist naar beneden om de andere kant goed te kunnen wassen. 

     

    Samen eten gaat altijd goed, mits Miffy de eerste hap mag nemen. Als Brammetje net iets eerder een brokje te pakken heeft dan wordt ie het hele hok doorgejaagd en eten ze na een rondje rennen gemoedelijk samen verder 😅

    • Vind ik leuk 1
  9. Ik heb de koelschijf wel weer opgegraven halverwege de ochtend, maar daarna werd ie weer begraven.

    Ik heb al verschillende plekken in het hok geprobeerd, dus ook al zandbergen overal gehad... Tips zijn zeker meer dan welkom om m succesvoller aan te bieden! 

    (Maar ik ben bang dat ze nu te hard gaan graven als ik m geef)

     

    Of kan het zijn dat ze de rechthoekige van beeztees minder fijn vinden dan een icepod? Want dan koop ik uiteraard de ronde voor ze!

  10. Ik heb de uitgebreide verzorgingsronde gedaan, vers water, plukje gras, hooi. 

    Volgens Brammetje is er niets aan de hand want die was heel actief aan het graven toen ik kwam en deed allemaal binkies en glipte de losse ren in en flopte op de tegels in de zon 😅

    Miffy kwam knuffels bietsen en kroop tegen mijn benen aan. Ondanks dat ik me toch wat onrustig voel ben ik wel blij dat ik ze niet in een klein hok naar binnen heb gedaan.

     

    Koelschijf is ook vandaag weer vakkundig begraven, dus die krijgen ze niet meer 🙈

  11. Hier zijn ze nog heel actief, volop binkies. Ze staan nog volledig in de schaduw van het huis, dus het is ook nog aangenaam.

    Op schutting hoogte hebben we een schaduwdoek over het hele verblijf gemaakt, dus ze krijgen geen rechtstreekse zon meer in en op het hok. Maar als de zon over anderhalf uur wel in de achtertuin staat zal het warmer worden. Zojuist hebben ze vers hooi en water gekregen en dat ging erin als zoete koek, dus dat is fijn voor mijn gemoedsrust 😛

     

    De koelschijf hebben ze wederom begraven, dus dat geef ik op. Rond een uur of 3 ga ik rondom het hok een gieter water leegkiepen voor wat koelte. 

    • Vind ik leuk 1
  12. 100-150 ml Ze zijn wel meer water gaan drinken sinds ik twee waterflessen heb naast de waterbak. Voornamelijk omdat ze de waterbak altijd ingraven en erdoorheen banjeren. Ze waren dan in de middag altijd heel enthousiast over water, dat is nu meer verdeeld over de dag.

    Ze krijgen amper groenvoer, want daar kan Brammetje niet goed tegen en opbouw lukt niet verder dan 6 grassprieten 🙈

  13. Hoelang is je zak science al open? 

     

    Ik doe steeds voer voor ongeveer twee weken in een bus, zodat de rest lang genoeg lekker blijft. Hier ook een keer een zak met gaatje gehad, waardoor de grote (8-12 weken) voorraad snel oud geworden was en die kieskeurigjes aten toen ook niet meer met smaak. 

     

    Hopelijk helpt de medicatie hem er snel bovenop! En dan op naar een lief vriendinnetje 😄

  14. Basilicum werkte hier alleen drie keer in de ochtend bij Miffy. S avonds duwde ze het weg. Ik denk dat ze s ochtends niet zo alert was en vooral zin had in groenten. Er zat dan ook een aardbeien blaadje bij en wortelloof, die ze gretig at. Later op de dag besteedde ze daar ook geen aandacht aan. 

     

    Bij Floor werkte het wel de hele week dat hij medicatie kreeg, maar dat was een makkelijk goedzakje. 

  15. De appelboom wordt in 3x gesnoeid, hierbij geldt net als bij Happy dat de eerste taken die ze krijgen vers zijn en de latere gedroogd. Ze hebben nu nog 1 takje liggen in de voorraad.

     

    Daarnaast af en toe een wilgenbal of verse wilgentak. En als het te lang duurt voordat er weer een tak is beginnen ze aan het hok 😅

    • Haha 1
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .