Ga naar inhoud

Snuffelman

Members
  • Items

    48
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Snuffelman

  1. Ik heb zojuist bij het geven van zijn voeding opgemerkt dat ik heel veel gerommel hoorde in zijn buikje, nadien voelde ik zijn buikholte aan en stond die precies redelijk gespannen? Heeft hij anders misschien last van een gasbuik? 

  2. 2 hours ago zei Boefje:

    Ik zou idd een andere dierenarts zoeken. Tegenwoordig wordt juist aangeraden lang door te behandelen ook al zijn de klachten weg. Dat kan echt maanden zijn. Het liefst panacur suspensie van dierenarts maar je kan ook panacur paste gebruiken wat ook online te koop is. Lastige is de dosering. Ik had mijn dierenarts dat laten uitrekenen want in t noorden doen weinig dierenartsen panacur suspensie gebruiken. Vooral in begin dubbele dosering gebruiken tijd lang. Ik heb ook altijd iets van 3 maanden behandeld voor het 'over' was. Maar bij mijn konijn kwam het snel weer terug en toen ben ik op een gegeven moment haar dagelijks panacur blijven geven. Dat doe ik nu al bijna 4 jaar. Eerste keer dat ze EC kreeg was bijna 8 jaar geleden. Niet te snel opgeven. Ik weet dat het lastig is maar het kan echt weer goed komen. Het heeft tijd nodig. Eet je nijn helemaal niks zelfstandig? Probeer van alles lekkers en probeer toch meer dwangvoer te geven want die darmen moeten echt in beweging blijven. De eerste keer dat Noellie EC had kon ik haar niet pakken voor medicijn geven. Telkens als ik haar pakte tolde ze door de ren en draaiden dr oogjes helemaal weg. Ik had toen echt gehuild. Gelukkig at ze nog wel gewoon alles dus ik had op stukjes gedroogde brood haar medicijn gedaan. Het was niet gezond maar zo heb ik haar er wel doorheen gekregen. Sterkte en beterschap voor je nijn.

    Ik denk dat de DA heeft gemerkt dat het toch erger is dan wat ze misschien dacht want nadat we belde mochten we de medicatie meteen komen ophalen. Ik heb er nog wel vertrouwen in want het is echt een kliniek die gespecialiseerd is in konijnen (heb het ook via bunnybunch gevonden) We hebben Snuffel daarvoor gebracht naar 2 andere dierenartsen en daar hadden we echt niets aan, terwijl we bij deze kliniek op ongv 2u tijd de diagnose + behandeling meekregen. En ja bij Snuffel is het eigenlijk exact hetzelfde, gemerkt dat het dus nu toch veel sneller terug komt en ik de medicatie gewoon moet blijven geven. Qua eten is het echt moeilijk, hij eet niets zelfstandig, zelfs niet eens zijn favorieten dingen 😞 Ik blijf de hoop wel behouden, momenteel is het 3u en ga ik terug proberen om hem wat eten te geven. Bedankt voor je reactie! 

  3. 2 hours ago zei Marjoleink:

    Mijn eerste gedachte was ook "zoek een andere dierenarts". Had ze ook een duidelijk verhaal waarom je moest stoppen met de panacur?

     

    Qua eten zou ik zeggen trek alles uit de kast. Probeer alles wat hij lekker vindt, duw het bij wijze van spreken in zijn gezicht. Ik heb weleens een konijn een hele peterselieplant gegeven omdat ze dat wel at. Dwangvoer kun je proberen met een lepeltje, daar is minder dwang bij nodig, dat wil weleens beter gaan. Of aanbieden op een schoteltje, misschien lust hij dat wel. 

    Volgens de DA was het niet de bedoeling om de medicatie voortdurend te geven aangezien het dan niet z'n werk zou doen (er werd een behandelplan voor snuffel opgesteld) . Ze wou er "pauzes" tussen hebben om dan te kunnen zien hoe zijn toestand erop is verbeterd of verslechtert maar bij Snuffel is de EC al echt sterk aanwezig en moet hij de medicatie gewoon blijven krijgen, ik merkte ook dat het echt hielp, zoals ik hierboven vermelde was het een maand echt goed! En dan nu 2 weken niets kunnen geven ookal voelde ik me er echt slecht bij aangezien ik al zo'n voorgevoel had dat dit niet goed zou aflopen zonder de medicatie. En dan qua eten is het echt een ramp, hij eet niets! Zelfs zijn favoriete voeding niet. 

  4. Hallo iedereen,

    Toch weer even een update over Snuffeltje (EC) , ik doe dit aangezien ik hier altijd veel advies en steun uithaal van de andere gebruikers maar, 
    het ziet er dus zeer treurig uit 😞

    Op 8 april had hij terug een hevige aanval en hebben we meteen contact opgenomen met de DA, zij vertelde ons dat we zijn dosis terug moesten verhogen. Dit hebben we meteen gedaan en zo ging het eigenlijk weer heel goed voor een maand! Hij at en dronk weer zoals gewoonlijk, speelde wat rond, actief genoeg.. tot dat zijn medicatie op was. Ik heb opnieuw contact opgenomen met de DA om te vragen of we nieuwe medicatie konden ophalen en plots kregen we een "nee" te horen. Ze vertelde ons dat de kuur niet zo werkt en we nu voor 3 maanden (!!) niets van medicatie moesten geven om dan na te gaan hoe zijn toestand zou zijn. Ik schrok hier wel van aangezien de DA weet dat hij zeer frequent aanvallen krijgt zonder de medicatie. Goed, natuurlijk is de DA degene met de kennis dus hebben we geluisterd en ja,.. amper 2 weken later heeft Snuffel weer hevige aanvallen en het wordt telkens erger. Momenteel zijn we 7 mei en heeft hij al 2 dagen achter elkaar aanvallen. Meteen Metacam gegeven tegen de pijn en terug contact opgenomen met de DA omdat het er weer ernstig uitzag, plots mochten we wel terug medicatie komen halen (die de parasiet onderdrukt). We zijn vandaag terug begonnen met het geven van de medicatie, maar tot nu toe nog geen enkele verbetering. Vorige keer duurde het een dag of twee tot de medicatie precies terug toesloeg. Geen idee of dat nu ook zo zal zijn. Hij drinkt wel maar eten doet die niet. Ik geef hem dus dwangvoer maar dat lukt heel moeilijk, ik krijg maar kleine hoeveelheden in zijn mondje ☹️ (iemand die misschien hiervoor tips heeft? Ik heb schrik dat die kleine hoeveelheden niet genoeg zijn) Ik heb het gevoel dat het misschien tijd word om na te denken of ik hem wel nog door zoveel pijn en stress wil laten gaan.. 

  5. Hallo iedereen

     

    Ik post dit wat laat in de nacht 😅 Maar nu dat ik Snuffeltje regelmatig nacheck doorheen de dag merk ik dat er precies nog iets anders is dat hij me wilt laten weten? Telkens als ik naar hem toe kom springt hij heel snel naar me toe en begint hij meteen aan z'n achter lichaam te likken maar kan hij precies niet aan de plek waar hij juist wilt zitten? Hij maakt dan zo'n gek geluidje, precies een snurk/knor achtig geluidje en kijkt me dan terug aan van "help me is even". Ik heb geprobeerd zachtjes te voelen met handschoenen waar het juist is en hoe dichter ik bij zijn privé stukje kwam hoe onrustiger hij werd, plots begon hij gek te springen, alsof hij veel adrenaline had! (dit deed hij vroeger ook toen hij in de tuin speelde) Zijn oortjes stonden ook naar boven, heb vaak gelezen dat konijnen dan nieuwsgierig zijn? Ik weet het allemaal niet zo goed, ik merk ook wel dat sinds de EC actief is, hij een stuk minder plast dan ervoor. Ik ga maandag sowieso naar de dierenarts om zijn medicatie te halen dus maak ik ook een video om te laten zien aan onze DA of dit iets betekent (met mijn uitleg erbij). Aangezien ik me nogal snel zorgen maak wou ik dit toch even plaatsen, misschien dat iemand me hiermee kan helpen? Kan het een blaasontsteking zijn? 

  6. 10 minuten geleden zei Punky punk:

    Goed dat hij er nog is en dat het al beter gaat tegenover gisteren maar minder goed dat hij zo ziek is. Dan was hij jullie toch nog niet aan het verlaten.

    Wow al 13, best oud.

     

    Inderdaad, hij is een vechter! Ben blij dat het toch nog beter is geworden, ik hoop gewoon dat hij niet te veel pijn heeft want het is echt erg om te zien als baasje 

  7. 30 minuten geleden zei Babbeltje en Knabbeltje08:

    Inderdaad, wilde er ook naar vragen...

    We hebben contact opgenomen met de DA en die kon er weinig aandoen, vertelde ons om opnieuw hogere dosis te geven van pijnstillers en andere medicatie. Good news want hij eet stilletjes aan terug zelf maar het ziet er nog niet al te best uit... DA vertelde ons dat de aanvallen plots frequenter kunnen worden omdat de parasiet zal overheersen waardoor hij op een gegeven moment echt op zal geraken 😞 momenteel is het gewoon elke keer zijn medicatie opnieuw geven en hem in het oog houden, kijken of hij nog eet en drinkt, ik merk wel dat hij altijd met zijn hoofdje naar zijn achter lichaam gaat en hij niet aan een plek geraakt waar hij wilt likken? Als ik er probeerde aan te komen werd hij een beetje boos, maar maandag gaan we terug naar de DA om zijn medicatie te halen aangezien die bijna op is en vertel ik dit erbij 

  8. 8 minuten geleden zei Mira11:

    Hè bah! Ik hoop dat het snel weer wat beter gaat.

    Je schrijft dat hij actief speelde buiten en binnen. Je kunt hem echt beter binnen of buiten houden en niet wisselen. Konijnen kunnen slecht tegen temperatuurswisselingen. En al helemaal als ze niet helemaal fit zijn zoals in dit geval. Hun weerstand kan minder worden en dat steekt EC veel makkelijker de kop weer op. 

    Dit wist ik niet! Bedankt om dit te zeggen, ik dacht dat het juist belangrijk was dat konijnen ook buiten speelde maar blijkbaar niet

    • Vind ik leuk 1
  9. 16 minuten geleden zei Ripley:

    Ik ben je hoor, geen u 😉

     

    Het verschilde heel erg. Ik merkte het al snel aan niet eten, dan moest er een spuit dwangvoer in en ging het weer goed. 

    Maar op een gegeven moment werd het heel heftig en ging het niet meer over. Ze bleef uiteindelijk wel eten, maar viel gigantisch af ondanks alles wat ik erin stopte. Ze was uiteindelijk lichamelijk en geestelijk gewoon helemaal op.

    Ik probeer positief te blijven maar ik denk dat Snuffeltje zijn tijd aangekomen is.. zijn aanvallen zijn voorbij maar hij ligt al enkele uren uitgestrekt aan de zijkant tegen zijn kooi, hij ademt enorm traag en zijn oogjes gaan toe, hij reageert niet meer op prikkels en eet niets meer.. ik denk dat ik hem deze avond ga verliezen, ik hou m'n tranen echt in 💔

    • Verdrietig 6
  10. 22 minuten geleden zei Ripley:

    Wat sneu...

     

    Maar het klinkt me ook bekend in de oren.

    Mijn Sylvester had ook EC en dat kwam ook geregeld terug. In het begin waren de periodes er tussen vrij groot, maar aan het eind werden die zo klein dat het voor haar geen leven meer was.

     

    Ik hoop dat je Snuf er weer bovenop kunt krijgen, ik weet hoe naar het is om je konijn zo te zien.

    Het is inderdaad echt verschrikkelijk om te zien, ik probeer hem warm te houden maar elke aanraking stoort hem.. Als ik mag vragen, kan u zich nog herinneren hoe lang die aanvallen duurde bij Sylvester? 

  11. Hallo iedereen, 

     

    In februari heb ik een forum aangemaakt waarin ik in paniek geraakte toen mijn konijn terug zo'n hevige aanval kreeg. Heb die dag meteen contact opgenomen met onze DA die ons dan verder hielp. Het kwam erop neer dat we zijn medicatie terug moesten verhogen met pijnstillers. Ik ben begonnen op 17 februari en nu zijn we 8 april. In die tijd heb ik zijn medicatie goed gegeven en heeft hij geen aanvallen gehad, hij at goed en speelde actief buiten en binnen! Maar jammer genoeg heeft hij op dit moment terug zo'n aanval, ik denk dat dit iets is dat zal blijven terugkomen...

    • Verdrietig 3
  12. 56 minuten geleden zei Bambi&Fendi:

    Nee die zitten nu dicht, dan moet je de spoeddienst hebben. Die heeft je eigen dierenarts ook wel toch?

    Bedankt voor de antwoorden! Heb ondertussen de spoeddienst gebeld, ze zei dat de aanvallen veroorzaakt worden door de parasiet die jammer genoeg levenslang zal blijven. Direct terug medicatie startte en hopen dat hij minder aanvallen krijgt 

    • Vind ik leuk 3
  13. 3 minuten geleden zei BaasjevanBrownie:

    Dan een andere dierenarts bellen die nu wel beschikbaar is, dit is nood. Wie weet kun je morgen al niet eens meer met hem naar de da.

    Ik heb er net enkele opgezocht (Antwerpen) maar ze zijn allemaal toe? Ik panikeer een beetje want ik weet niet welke DA ik nu kan bereiken 

  14. 14 minuten geleden zei Bambi&Fendi:

    Hoe oud is je konijn? Heeft hij misschien een aandoening? Het klinkt inderdaad niet fijn... Niet voor hem, maar ook niet voor jou. Ik zou ook maar gauw de dierenarts bellen en advies vragen over wat je nu het beste kunt gaan doen. Als zij jou kunnen vertellen dat er geen verbetering in zit, dan heb je inderdaad de moeilijke keuze of je je konijn wilt laten gaan. Eerst maar even de dierenarts bellen dus! Hopelijk kan er nog wat gedaan worden. Ik hoop met je mee.

    Mijn konijn is 12 jaar, hij had een infectie maar we waren er op tijd bij en de medicatie zou normaal zijn werk hebben gedaan, ik wil enorm graag de DA bellen maar ze zijn toe nu, kan ze pas in de ochtend terug bereiken 

  15. 16 minuten geleden zei BaasjevanBrownie:

    Zou maar gelijk de da bellen, dit klinkt niet goed. 

    Ik heb helaas ook op zo ‘n manier een konijntje verloren, lag steeds rond te tollen, echt vreselijk om te zien.

    Wie weet kan de da nu nog wat doen... en anders hem/ haar uit zijn lijden verlossen, want bij mij heeft het toen een hele nacht geduurd.

    Sterkte!!

    Inderdaad echt verschrikkelijk ik probeer hem warm te houden maar op dit moment weet ik geen raad, morgen inderdaad direct contact opnemen met de DA maar het ziet er echt niet goed uit 😞

  16. Hallo iedereen, 

    Ik weet het op dit moment niet meer, we hebben alles geprobeerd, zijn medicatie gegeven, meerdere malen bij de DA geweest maar het is weer zeer slecht aant gaan met hem, voor degene die mij hier al eens op hebben gezien, ik begon mijn verhaal op december waarbij ik vertelde dat mijn konijntje hevige aanvallen kreeg, hartje ging enorm te keer en hij begon langs alle kanten heen en weer te draaien. Momenteel heeft hij dit opnieuw... ik heb hem een pijnstiller gegeven maar ik heb er geen goed gevoel bij, wanneer zie dat een konijn afscheid neemt? 

  17. 8 uur geleden zei Jamesthebunnybutler:

    He wat rot. Heeft de dierenarts wel het bekje geïnspecteerd om even te kijken of hij daar al iets zag? En ook verder gekeken dan alleen de neus, even de buik gevoeld en geluisterd? Is jouw dierenarts kundig op het gebied van konijnen? Niet alle dierenartsen hebben namelijk verstand van konijnen.

    Als je konijn niet eet zal het ook pijn hebben, je hebt geen pijnstiller meegekregen? Ook even goed opletten dat hij blijft keutelen, anders moet je mogelijk ook een darmstimulans gaan geven. 

    Als het helemaal niet ee moet je inderdaad gaan dwangvoeren helaas. Zorg wel dat je zeker weet dat hij geen verstopping heeft (dus goed blijven kijken of hij poept). De pijnstilling lijkt wel echt nodig, als hij pijn houdt gaat hij niet zelf eten en blijf je in een dwangvoer cirkeltje. Dat geeft stress en helpt ook niet mee bij het herstel.

     

    Sterkte!

    We waren een maandje en enkele weken geleden bij diezelfde kliniek geweest, ze zijn zeer professioneel en degene bij wie wij langs zijn geweest is gespecialiseerd in knaagdieren. Ze heeft toen al een grondig onderzoek gedaan en inderdaad, ze had al tandproblemen opgemerkt maar toen is ze daar nog niet verderop ingegaan aangezien Snuffeltje toen ook al ernstig ziek was en we dat eerst moesten oplossen. Dat is gelukkig ook gebeurt, hij was genezen en dan ja, nu is het neusje begonnen. We hebben dus nog pijnstillers van toen die we zullen gebruiken als het nodig is! Momenteel heeft hij zijn antibiotica en druppeltjes gehad voor vandaag en daarstraks heeft hij weer wat loof en basilicum gegeten! Dus ik hoop dat dit een goed teken is, maar we zijn er nog niet. Ik ben ook zeker aan het opletten op de keutels, af en toe hangen ze wel wat aan elkaar. 

  18. 2 uur geleden zei Jamesthebunnybutler:

    Let ook op dat een konijn moet blijven eten, anders vallen de darmen stil en komt er gas. Heel pijnlijk en kan binnen 24 uur dodelijk zijn! Als je konijn niks wil eten, probeer hem dan dingen die hij lekker vindt te geven. Bv groentes die hij gewend is of kruiden voor konijnen als je dat hebt. Hier blijven ze het langst wortelloof, verde peterselie, verse tijm, verse basilicum en erwtenvlokken eten. Dat gaat er ook nog wel in als ze last van hun gebit hebben bij mij. Weegbree ook.

    Dankjewel! Ja jammer genoeg heeft hij ook last met het eten van de dingen die hij wel graag lust 😞 Hij houdt van loof, basilicum, wortel en af en toe een beetje appel maar nu eet die dat zelfs niet op dus zijn we overgeschakeld naar dwangvoer hoe zielig het ook is

  19. 2 uur geleden zei Eefje:

    Niet eten wijst eerder op tandproblemen, die kunnen ook snot veroorzaken. Goed om zo snel mogelijk naar de dierenarts te gaan!

    We hebben meteen hulp gekregen! De DA vertelde ons dat het eerder toch een bacterie zou zijn dan tandproblemen, ze zei dat we eerst de loopneus zouden oplossen met druppeltjes en antibiotica en dan met de tandjes zouden beginnen. Normaal zo snel mogelijk, we hebben de medicatie direct gekregen. 

    • Vind ik leuk 1
  20. 2 uur geleden zei Eefje:

    Ook in het ernstige geval dat het snot is zul je geen gedragsverandering zien. Dat maakt het niet minder ernstig. Het is een ziekte die zich langzaam steeds ernstiger ontwikkelt tot je konijn echt lijdt onder benauwdheid, of overmatig niezen bijvoorbeeld. Ik heb twee konijnen in een jaar tijd eraan verloren. Ze hadden het ruim twee jaar en zijn over die periode langzaam ernstiger ziek geworden. Het is absoluut geen pretje en een snelle, langdurige juiste behandeling kan ze beter maken. Sluimert het te lang dan is het snel chronisch. Gaan dus naar die dierenarts, desnoods naar een andere als je te gemakkelijk wordt weggestuurd. Een verkoudheid bestaat niet bij konijnen.

    Dankuwel voor het antwoord! Inderdaad, een verkoudheid bestaat niet bij konijnen, het is volgens mij een bacteriële infectie want nu is de afscheiding wel geel achtig en eet hij al weer niet meer (hij lijkt wel honger te hebben maar kan precies niet eten? Hij snuffelt wat aan het eten en dan gaat die weer zitten) . Mijn mama gaat de DA straks bellen voor een afspraak, het is een kliniek die gespecialiseerd is konijnen dus ik hoop dat ze ons snel kunnen helpen 

  21. 3 uur geleden zei Evee:

    Een "gewone verkoudheid" komt bij konijnen niet voor. Niet dat ze even wat niezen door een griepje en dan weer er vanaf zijn in ieder geval.

    Het kan variëren van overgevoeligheid voor stof, gebitsproblemen, tot bacteriële infecties in de luchtwegen. En dat laatste is best lastig te behandelen en kan zelfs chronisch worden.  Ik zou dus toch naar de dierenarts gaan en het niet laten sluimeren. Konijnen geven meestal pas aan dat iets een probleem is, als het zo ernstig is dat ze het echt niet meer kunnen verbergen. Daar zou ik dus niet op wachten in dit geval.

    Bedankt voor het antwoord, het is inderdaad toch ernstiger dan ik had verwacht, mijn mama heeft het ondertussen ook door en we zullen straks de DA bellen voor een afspraak

  22. 8 uur geleden zei Marjoleink:

    Dat kan variëren van niks aan de hand tot potentieel ernstig, afhankelijk van de oorzaak. Ik zou dus zeker even met hem naar de dierenarts gaan

    We zijn al 2 keer op korte tijd langs de DA geweest, bloedtest gedaan en alles was vrij oké, hij is al een seniortje en heeft ook veel stress gekregen van die bezoekjes, dus ik weet niet zo goed of ik dat wel nog eens wil doen. Enig idee hoe ik misschien duidelijk kan zien dat het ernstig is? Momenteel eet hij nog gewoon (wel iets minder dan gewoonlijk) en is hij over het algemeen vrij rustig 

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .