Ga naar inhoud

Kirsten Erin

Members
  • Items

    4
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Kirsten Erin

  1. Hi!

    Mijn konijntje (ram) van nu 10,5 week oud plaste gewoon al netjes in zijn hok of in een van de extra toiletten. Nu valt mij op dat hij ineens in de kamer op de vloer plast als hem iets niet zint, zo lijkt het in ieder geval. Twee keer plaste hij waar ik bij was, nadat ik hem even had vastgehouden en hem weer op de grond zette. De keer daarna plaste hij voor de deur naar buiten, nadat hij voor het eerst buiten geweest was, maar we weer naar binnen gingen en ik de deur had dichtgedaan naar buiten.

    En zojuist plaste hij vlakbij de deur, nadat mijn vriend en ik even samen naar buiten waren gelopen zonder hem. Eerst leek het me toeval, maar inmiddels niet meer. Kan dit zijn vanuit frustratie of boosheid? Het lijkt me nog te vroeg voor een hormonale reden. En wat kan ik hier aan doen (naast meteen schoonmaken en het papiertje met zijn plas in zijn bak doen)? 

     

  2. Bedankt voor jullie reacties!

     

    Hooi heb ik inderdaad ook steeds mee verhuisd naar het toilet bij het verplaatsen. 

     

    @mammafelina Wat een goed idee, ik ga dat ook even tijdelijk zo doen! Mocht Jamie dan inderdaad buiten het toilet zijn behoefte doen, dan is het makkelijker op te ruimen en bij te sturen. Als hij het dan doorheeft, kan ik zijn hele hok weer fijn bedekken. 

     

    @Ot&Sien Ja, ik had dus ook het idee dat hij het toilet als slaapplekje gebruikte en die juist schoon hield :') Nu ik katoen in het hok heb gelegd, gaat hij daar lekker op liggen.

     

    @Mira11 @Punky Dan laat ik inderdaad de schuilmogelijkheid er in, twijfelde daar al over... En goed om te horen dat de aanhouder wint ;) 

     

    Jamie verblijft overigens binnen. Zijn hok is inderdaad niet erg groot, omdat hij 24/7 los mag, vanaf het moment dat hij zindelijk is. Het hok had ik al wel een paar dagen open staan, maar hij durfde er nog niet uit. Sinds gisteravond durft hij het wel en rent hij al lekker rond. Voor een plasje is hij toen wel terug naar het hok gegaan. Een keer toen hij eruit was, liet hij wel overal keuteltjes achter. Daarom twijfel ik nog... ik wil ook nog wat meer toiletjes in de kamer zetten, maar dan moet hij dus wel doorhebben waar die voor zijn, haha. 

     

    Tot hij zindelijk is, laat ik hem lekker rond de kamer als ik erbij ben en ik heb een ren gekocht om een deel van de kamer af te zetten voor hem als ik er niet ben, wat dus vanaf nu zal zijn, want hij vindt het heerlijk, het rondhuppelen.

    • Vind ik leuk 1
  3. Hi!

    Vier dagen geleden heb ik een Nederlandse hangoor dwerg opgehaald van 9 weken (ram). Nu probeer ik hem te leren om het toilet in zijn kooi te gebruiken. Hier heb ik enkele vragen over.

     

    Op dit moment plast hij nog op meerdere plekjes (nog niet in het toilet). Ik heb deze al een paar keer verschoven en wat spul waarop hij geplast had in het toilet gedaan. Wellicht moet ik meerdere toiletjes in het hok te doen. IIs het erg om tijdelijk de verhoging in de kooi eruit te halen om meer ruimte te creëren? En is het ook mogelijk om tijdelijk even geen vulling buiten het toilet te doen (in de bak dus), muv wat geperst katoen aan één kant om op te liggen? Nu heb ik nl een korrel in de bak, dat het vocht opneemt... alleen het is dan onmogelijk om het dagelijks goed schoon te maken en de geur van de urine weg te halen. 
     

    Daarnaast poept hij ook door de hele bak.
     

    Heeft iemand tips voor hoe dit aan te pakken?

    Ik hoor het graag! 

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .