Ga naar inhoud

Beb

Members
  • Items

    35
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Beb

  1. Op 28-3-2020 at 07:58 zei Sjaak en Fien:

    het spijt mij als dit boos overkwam, ik schrok er een beetje van , bedankt voor het meedenken😀

     

    Oh, ik heb een tijdje niet gekeken op de site. En nu zag ik dat dat je op mn opmerking had gereageerd. Geen problemen mee dat je je eigen mening verteld, daar is t forum ook voor. Ik vertelde ook gewoon mijn verhaal, en zo doet iedereen dat😀

    • Bedankt 1
  2. 18 uur geleden zei Marjoleink:

    Misschien willen ze een stukje taart voor je deur zetten?

     

    Wij gaan op vrijdag altijd met een groep collega's buiten de deur lunchen. Vandaag hebben we dus gezamenlijk geluncht via Skype. Niet hetzelfde, wel gezellig 

     

    Zou lief zijn ja.... Gezellig!

  3. 6 minuten geleden zei Evee:

     

    Je druk maken over dingen waar niet genoeg kennis van beschikbaar is, is zinloos, tenzij je de persoon bent die daadwerkelijk de tests doet om die kennis te krijgen. Zo slim ben ik niet, dus dat laat ik aan anderen over. We horen het ongetwijfeld als er meer bekend is over de rol van (huis)dieren.

     

    Zeker jammer, er gaat veel niet door. Maar daar is toch wel wat op te verzinnen? Ik zou een skype-party voorstellen! Allemaal een drankje en een taartje kopen voor jezelf, en gezellig skypen. Corona-proof verjaardag vieren. 😉

     

    Haha, ja, een skype-party. Wel een goed idee. Ja, ik moest naar een verjaardag (gwn ook nog in de buurt...). En de rest kan/mag dus wel, die zijn niet ziek... Ik kan dus letterlijk uit het raam kijken naar hoe hun taart enzo eten... Pijnlijk

  4. 1 minuut geleden zei Evee:

    Ik denk niet dat huiskonijnen echt een grote rol zullen spelen hierin. Ik zou je er geen zorgen over maken, tot er daadwerkelijk info is waaruit het tegendeel blijkt.

     

    Het kan zijn dat ze het ook kunnen krijgen, daar is inderdaad nog geen onderzoek naar. Maar de kans dat een konijntje in jullie huis de chaos die er nu al is in het land groter maakt, is wel heel klein. Nederland heeft verder ook maar heel weinig zwerfdieren, stel dat onze huisdieren, zoals honden,  het zouden kunnen krijgen en verspreiden, is de kans dat dat heel veel effect heeft in ons land dus ook klein. Ik zou mij eerder zorgen maken dat je het als mens krijgt / verspreid, dan over de huisdieren.

     

    Voor zo ver ik weet is er tot nu toe maar 1 hond waarbij het ontdekt is, en die was alleen drager zonder klachten te hebben. Ik lees overigens wel net dat er blijkbaar wel een variant van het coronavirus bekend is die wel bij honden voor komt, maar dat is dan ook weer een virus dat alleen onder honden rondgaat. Dat wist ik dus niet.

    https://nos.nl/artikel/2325819-hongkong-bevestigt-coronabesmetting-bij-hond-te-vroeg-voor-conclusies.html

     

    Oh top. Ja, over mezelf maak ik me ook wel druk. Ik ben thuis nu, door die nieuwe maatregelen... Mag dus niet echt weg, want als je thuis bent gebleven van school(/werk) is het misschien een beetje raar als je wel naar een verjaardag kan. Maar ik had zoveel leuke dingen gepland dit weekend, dus ook wel heel erg jammer....

  5. Hee, @MichelleloveElmo en @Evee , inderdaad zijn er weinig tot geen ziektes die konijnen echt hebben. En over kunnen dragen. Maar dit is een nieuwe ziekte. En met de vogelgriep waren de mensen ook niet bepaald voor bereid, geloof ik. Na ja, ik weet het niet meer. Iedereen heeft een andere mening en iets anders waarom het wel/niet besmettelijk is voor dieren. Maar er moet toch echt, denk ik, onderzoek worden gedaan hier na. Denken jullie ook niet☺️Die van mij staat wel binnen en is niet in contact met andere dieren die het kunnen hebben eventueel. Maar wel veel met ons gezin, die ook een beetje grieperig zijn. 

  6. Op 8-3-2020 at 21:28 zei Rifca:

    Mijn ervaring is dat een konijn ook nog wel eens wat tammer wil worden als een maatje zich wel lekker laat aaien.

    Maar konijnen zijn prooidieren en dus van nature schuchter... Je kan het beste, zoals Marjolein suggereert, rustig in de ren gaan zitten en je konijn aan je laten wennen. Je zou ook de stoelen uit de ren kunnen halen als je dit doet. Zorg er dan wel voor dat er schuilplekjes overblijven, je konijn moet zich natuurlijk wel veilig voelen. 

     

    Ik heb het maar eens geprobeerd, ook @Marjoleink haar tip. Helpt niet. Hij is totaal niet meer tam. De ren hebben we iets kleiner gemaakt eens kijken of dat wel helpt...😶

  7. 2 minuten geleden zei Evee:

    Ik denk dat het wel mee valt.Ik maak mij er in ieder geval geen zorgen om.  Er zijn maar weinig griepvirussen die waar onze huisdieren ook besmet mee kunnen worden, en wat door onze huisdieren overgedragen worden.

     

    Voor zo ver ik weet alleen H3N8 en die komt niet / nauwelijks in Europa voor, en is niet gevaarlijk voor mensen.  Het komt bij honden en paarden voor, en een paar jaar terug was het in het nieuws omdat het bij zeehonden gevonden was. Volgens mij is er wat betreft konijnen geen enkel griepvirus bekend waar ze besmet mee kunnen raken / kunnen overbrengen.  Daar zou ik je dus geen zorgen over maken 🙂

    Oh, dat wist ik niet eens over H3N8. Ik denk dat ik me inderdaad te druk maak.

  8. Hoi, 

     

    Hoe denken jullie over het coronavirus en huisdieren? Er is dus nog niks echt bekend, maar toch. Ik ben bang dat hij het toch kan krijgen. Hebben jullie tips? En doen jullie er iets tegen? Of ben ik te ''bang'' en hoef je er niks aan te doen. Ik weet het even niet... Ik ben benieuwd wat jullie er van zeggen. 

     

    X

     

  9. Zojuist zei Newport:

     

    Helaas ontsnapt hij dus uit de ren of zijn de aanpassingen, welke wij zelf hebben gemaakt niet veilig. De ren is ook niet groot genoeg om te dienen als permanente huisvesting en de woning is niet groot genoeg om een heel stuk af te zetten voor hem.

     

    Hij heeft wel degelijk geleefd met een maatje. Enkel leefde hij bij de verkoper met zijn broer samen. Het is algemeen bekend dat twee rammen niet samen gaan als de hormonen op gaan spelen en wij wilden dit risico dan ook niet nemen, waardoor we alleen hem hebben meegenomen. 

     

    Aiii. Dit is jammer, Hoe ontsnapt hij uit de ren? Want als hij er tussen door komt kan je kippengaas gebruiken. Dit is wat minder groot en steviger. Maar zonder ruimte is dit inderdaad lastig. 

    Wel goed dat de twee rammen uit elkaar zijn, want dat kan inderdaad niet goed aflopen. 

  10. Auww, dat is pijnlijk om te moeten kiezen. Je wilt natuurlijk je konijn niet kwijt, maar het is ook zielig om hem op te sluiten. Allebei zou ik het geen optie vinden dus ik zou ook opzoek gaan naar een oplossing. 

     

    Zo hoe ik het net las staat je konijn binnen. Je zou van een deel van je huurhuis een soort van ren maken, deze ruimte moet je dan wel aanpassen en daar zitten geloof ik allemaal regels aan. Dus ik zou een ren maken. Om het aangenaam te maken voor deze konijnen zou je een mat kunnen plaatsen, waar ze niet op uitglijden. Zou beschadigt je vloer ook niet. 

     

    Maar je kunt natuurlijk het beste zelf kijken naar een oplossing, voor elk dier is een ander iets beter. Dus kijk naar je konijn wat voor jullie de beste oplossing is. Er is altijd wel een oplossing. En anders zou je ook nog geen maatje kunnen nemen. Dit kan zielig zijn in sommige mensen zijn/haar ogen, maar dit konijn heeft nooit geleefd met een maatje, dus dat is hij ook niet gewent. 

     

    Suc6 met het kiezen!

  11. Hai, ik heb een vraag. Mijn konijn heeft een buitenhok met veel ruimte eromheen. Daar staan ook stoelen enzo, maar daar gaat hij telkens onder. Met gevolg daarvan dat hij niet meer zoveel naar ons toe komt voor een aai ofzo. Dit vind ik jammer, maar ik wil wel dat hij genoeg ruimte heeft. Iemand een oplossing?

  12. Ik heb mijn konijn van vrienden. Hun hadden een nieuwe hond en daar was hun konijn heel bang voor. En wij waren op zoek naar een konijn, dus wij kregen deze. Heel zielig, maar als hij nu een hond hoort van de buren dan is hij niet bang. Dus misschien is het een oplossing om hem weg te geven aan mensen die je kent en die er goed voor kunnen zorgen. 

     

    Groetjes, mij en Beb!😘😘

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .