Ga naar inhoud

DaniëlleV

Members
 • Items

  888
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  3

Berichten die geplaatst zijn door DaniëlleV

 1. Op 4-6-2024 om 22:56, pakyakker zei:

  Jaa uiteindelijk nog wel wat meters kunnen maken. Ik kan gewoon niet slapen van de gedachte wat ik met haar moet. Het leek op buikpijn in het begin maar nu ik haar de hele dag heb geobserveerd ga ik toch twijfelen. Zou alleen niet weten wat het wel moet zijn. Het valt mij op dat ze wel steeds op een aparte manier gaat liggen. Ze strekt haar achterpoten helemaal uit, gaat op haar 'tenen' staan en dan soort van nog half op haar achterpoten staand gaat ze liggen.

  Het is gewoon ook waar doe ik haar nog goed aan op die leeftijd en haar chronische kwaaltjes. Het dierenartsenbezoek twee weken terug gaf mij goede moed. Ze leek ook op te knappen door haar een onderhoudsdosering Novacam kat te geven.

  Kon ze maar praten dan was het zo makkelijk.

  Ik typ hier btw hele verhalen maar maakt mij ook niet heel veel uit of iemand dit leest. Ik merk door steeds iets te typen over haar dat ik het dan kwijt kan en het een beetje los kan laten. Ik hoop dat dat nu ook heeft gewerkt en dat ik nu gauw in slaap kan vallen.


  dat raar liggen herken ik van Vlinder, waar ik vanmiddag mee naar de dierenarts ben geweest omdat ze ook weleens struikelde over een rand of opstapje. Blijkt gewricht in achterpoot te zijn waar ze last van heeft. Kan dat bij haar ook niet zoiets zijn? 

 2. Dank jullie wel 🙂 zoiets moet het inderdaad zijn, alleen, ik had dus eerst een trapje van vierkante stenen gemaakt voor de zandbak, wat doet mevrouw: ze springt ernaast erin en eruit 🙈 dus had ik daarom een vlonder gemaakt over de hele breedte. De zandbak staat tussen het hek en een hok en muur in, dus er is 1 rand vrij. Maar nu moet dat dus eigenlijk ook aan de binnenkant van de zandbak maar tegelijkertijd neemt dat over de hele breedte wel veel ruimte van de zandbak weg.. en de zandbak loopt ook nog eens rond, wat ook niet handig is in zo’n geval.

  Een wilgenbrug heb ik ook geprobeerd maar ze blijven ook gauw daartussen haken is mijn ervaring. 
  Anders moet ik maar voor een lager model zandbak gaan kijken.. 

   

 3. Ik heb in mijn ren een zandbak (schelp) waar vooral Vlinder graag in graaft. Vlinder is een Franse hangoor van bijna 6 jaar. Nu is het zo dat Vlinder de laatste tijd wat moeite heeft om over de rand te komen, ik vermoed iets als artrose in haar achterpoten. Ze komt uit de languit lighouding ook moeilijker overeind. Het wisselt wel met de dag. 
  Nu wil ik graag een opstapje aan de binnenkant van de zandbak wat niet teveel ruimte inneemt, aan de buitenkant heb ik een vlonder van hout. Maar als ze eruit wil springen blijft ze soms haken. 
  Hebben jullie een idee hoe dit op te lossen? 
  Ik heb hout voldoende om iets te maken. 
  Wat is handig? 
   

 4. Hier precies zo, was oorlogsgebied hier met zware bommen. Ik heb Jip nog geen jaar en was benieuwd hoe hij erop zou reageren. Vlinder geeft er niks om en is nooit bang geweest. 
  Jip keek er ook niet van op, ze deden beiden gewoon hun ding zoals anders.

  Terwijl ikzelf echt last heb van die knallen en er super onrustig van word. 
  Ik ben zelf dan ook superblij dat het weer voorbij is. 

 5. 33 minuten geleden, Hopper en Doortje zei:

  Jee, ik zie dat ik Panacur pet paste 187,5 mg/g 5 g  gewoon op internet kan bestellen!  Is dat die jullie bedoelen?

  Mag ik vragen of jullie weten welke dosering ik aan konijn van 2 kg moet geven?

   

  Nogmaals enorm bedankt!

  Ja die bedoelen we! 
  Elk streepje staat voor 50 mg fenbendazol. Zo kun je berekenen aan de hand van de dosis die jouw konijn moet hebben, hoeveel je moet geven. 

 6. 5 uren geleden, Dollie zei:

  Ik zou in elk geval switchen naar panacur pet paste, dit is veel minder vies en omdat het dikker is en een kleinere hoeveelheid is het enerzijds makkelijker met wat lekkers te geven en anderzijds als dat toch niet lukt ook makkelijker toe te dienen onder dwang.

  Mee eens, ik gebruik ook de pasta als ze het nodig hebben. Je smeert het op een snoepje, het blijft er goed opzitten en ze eten het hier gemakkelijk op. En je hebt inderdaad veel minder nodig. 

  • Mee eens! 1
 7. 13 minuten geleden, happy211 zei:

  Ik denk, omdat het prooidieren zijn, dat ze zeker wel pijn proberen te verbergen bij de dierenarts. Dat zie je ook vaak als je ze na een behandeling met narcose ophaalt. Eerst lijken ze best wel alert en levendig, maar eenmaal thuis in hun veilige omgeving blijkt dat ze toch nog heel suffig zijn en echt nog even moeten bijkomen.

   

  En hoe je het beschrijft, ik zou me ook doodschrikken en meteen naar de dierenarts rijden. Gelukkig maar dat het nu allemaal meeviel.

  Dat van die narcose was hier laatst met Jip ook. Hij was “wakker” (nog wel slap in de poten enzo hoor) bij de dierenarts maar eenmaal thuis lag hij in de toiletbak uren achter elkaar te slapen en hij werd maar niet wakker. 
  Ik ging toen twijfelen of dit wel goed was en heb toen nog om half 10 ‘s avonds de praktijk gebeld en dierenarts zei toen dat ik beter nog even kon komen omdat hij misschien nog een extra prik nodig had om wakker te worden. 
  Ik kon hem zo in het reismandje tillen, zo slap was hij. En ik zit tien minuten later met hem in de auto en ik hoor opeens graven naast me. Was meneer gewoon wakker en actief. 
  Ik kom de praktijk binnen en zeg; meneer is zojuist wakker geworden in de auto. Oh zegt ze, komt vast van de stress die de autorit met zich meebrengt.

  Ook toen was ik toch blij dat ik even geweest was want ze had wel alles nog even gecheckt. Dat is toch fijn. 
   

  Maar schijnbaar had het “thuisgevoel” ervoor gezorgd dat hij eindelijk durfde te slapen en dat hij meteen de slaap van de dagen ervoor, toen hij telkens naar de dierenarts moest, ging inhalen. 
  En ik maar denken dat hij niet wakker werd uit de narcose.. 🙈

  • Vind ik leuk 1
  • Haha 4
 8. 42 minuten geleden, MarieElsa zei:

  Ah gossie, arme Vlinder. Of met het idee dat als je op de grond blijft liggen de dierenarts je niet ziet, interessant wat er dan in dat konijnenbrein omgaat. Maar het is dan alsnog fijn dat je bent geweest toch, anders had je ook niet lekker geslapen. Nu weet je tenminste zeker dat het niks was. Het idee dat er door het autoritje wat los is gemaakt, heb ik vaker gehoord. 

  Ja, we zullen het nooit weten wat ze dacht. Maar inderdaad, ik was gerustgesteld en dat is ook heel wat waard!

 9. 3 minuten geleden, MarieElsa zei:

  Herkenbaar, maar niet doen hoor! Liever een keer te vaak naar de dierenarts dan een keer te weinig.

   

  Elsa had een keer haar voorpootje bezeerd en weigerde er thuis op te staan, dus hup naar de dierenarts. Eenmaal daar op de grond, rende Elsa op 4 pootjes van de dierenarts weg. 'Heeft ze het iig niet gebroken, zei de dierenarts'. Met Marie in paniek een keer naar de spoeddierenarts gegaan omdat ze bij het buitenspelen uit het niets piepend en gillend haar schuilhok in rende. Bleek bij het onderzoek daar dat ze door een wesp was geprikt en daar bijzonder dramatisch (uhum) op reageerde. Tsja, toen voelde ik me ook wel een beetje *ananas*. Dierenarts reageerde gelukkig heel lief dat zij wespensteken ook altijd erg pijnlijk vond. 😆


  Nou zeg 🙄 🙈alsof ze denken; we zijn bij de dierenarts, we doen nu weer alsof er niks is gebeurd, des te eerder kunnen we weer naar huis. 😅

   

  We hadden Vlinder daar trouwens ook nog op de grond gezet. Nou ja, we moesten haar uit het reismandje trekken en ze weigerde echt haar poten te gebruiken. Ze bleef precies zo op de grond liggen, madam 🤣ze verzette geen stap, alsof ze dacht, ik ga echt niet voor jullie hier lopen ofzo hoor, ben ik niet van plan. 

  Ze vergat wel dat ze zichzelf al verraden had door keihard te stampen in de wachtkamer. 
  Dierenarts zei nog: ze heeft in elk geval wel voldoende kracht in haar achterpoten. 🤣


  Wat ook wel meespeelt is dat ik de laatste tijd zo vaak ben geweest dat ik extreem oplettend ben geworden op ander gedrag. Dan gebeurt het dat je weleens voor niks gaat. 
  Al is dit zover ik mij kan herinneren wel echt de eerste keer dat er bij de dierenarts niks aan de hand bleek te zijn. Al andere keren was er wel degelijk wat mis. 
   

 10. 9 uren geleden, To van de Veluwe zei:

  Misschien door het gehobbel in de auto wat los gekomen in haar buik!)

  Zou ook nog kunnen! 
   

  Ik voelde me wel een beetje voor gek staan eerlijk gezegd… 

   

 11. 7 uren geleden, Lienappelsien zei:

  Typisch! Tja, je weet het soms niet met konijnen… Ze zijn natuurlijk ook een kei in het net alsof doen of er niks aan de hand is terwijl dat wel zo is. Áls ze dan wel iets laten zien is er toch altijd wel iets aan de hand.
   

  Wie weet had ze pijn en helpt de metacam, of ze had buikproblemen en zijn die weer verholpen. Het klonk in ieder geval niet goed, dus toch goed dat je gegaan bent. Fijn als het nu weer opgelost zou zijn. Ik zou haar vanavond als de metacam uitgewerkt raakt en morgenochtend nog even extra in de gaten houden. 
   

  Veel plezier op het feestje 😉 Je vertelt er vast over de konijnen haha

  Ik had op het feestje veel gespreksstof inderdaad! 🙈

 12. 7 uren geleden, Bunny566 zei:

  Herkenbaar hoor.

  Het zijn en blijven kwetsbare dieren.

  Maar idd ook leuk 😁 Ze moeten alleen niet te vaak iets mankeren 😅

   

  Zo is dat maar bij mij is de tijd dat ze niks mankeren gewoon zeldzaam geworden 🙄

 13. 15 minuten geleden, To van de Veluwe zei:

  Het eerste wat ik dacht was gasbuik. Bij Flo begon het net zo. Ook bij Rosie enige tijd geleden maar dat was snel weer over. Maar het was dus niks. tsss.


  Ik vermoed ook iets met de darmen inderdaad. 
  Ik kom net terug van het feestje en heb haar natuurlijk via de camera wel in de gaten gehouden vandaag maar ze lag best veel, minder actief, al werd dat later vanavond wel weer wat actiever.
  Ik zag ook via de camera dat ze op het toilet zat en toen ik thuiskwam even gekeken en de keutels waren wel kleiner dan normaal. 
  Ze is ook erg aan het verharen, dus wellicht zat het toch niet helemaal lekker vanmorgen. 
  Ze hield zich vanmorgen ook zo slap. Normaal kan ik ze niet oppakken, dan is ze er meteen vandoor maar nu kon ik haar wat van de grond tillen. Het was alsof ze niet meegaf en ze wilde niet lopen. Ze hield haar buik ook in en ze wilde zelfs haar lievelingshapjes niet. 

   

  Er was dus wel degelijk iets aan de hand op dat moment maar schijnbaar was het weer zo goed als over toen ik eenmaal bij de dierenarts was, en wellicht had de metacam ook wat gedaan waardoor ze zich toen toch beter voelde. 
   

  Ik vermoed toch een combinatie van last van haar darmen, wellicht door haren en stress van de mislukte spuit gisterenmiddag. 

   

  Zojuist kwam ze trouwens weer om snoepjes bedelen en ze heeft ook weer lekker wat groenten en weegbree op. 
  Voor de zekerheid heeft ze nog op aanraden van de dierenarts metacam gehad vanavond. Hopelijk blijft het hierbij.. 

   

 14. Nou ik ben net terug, wat blijkt; ze is volgens de dierenarts kerngezond, buik voelde goed, baarmoeder ed ook, longen prima, temperatuur goed en de oren ook. Alleen neusje zit wat vol. 

   

  Ik had net vanmorgen draxxin gegeven aan haar en een uurtje later gedroeg ze zich zo dus ik dacht nog dat ik misschien iets met die spuit veroorzaakt had. 

  Dierenarts kon nu dan niks voor me doen dan me alleen geruststellen dat ze gezond is en dat ze ook inmiddels opgeknapt kon zijn door de metacam die ik ze gegeven had. 
  Maar echt, neemt ze me nu in de maling? Beledigd omdat ze een spuit moest en daarna sikkeneurig? 
  Ze wou niks eten wat ze normaal heerlijk vindt, ze keutelde op de plek waar ze lag en zat in een hele vreemde ingevallen houding en liep vreemd. 
  Of ben ik gewoon te oplettend? 

  Nu te laat op een feestje door mevrouw.. 🙄
   

 15. 44 minuten geleden, Lienappelsien zei:

  Even volhouden dus met Draxxin! Het behandelen van snot duurt vaak wat langer, tenzij je er heel vroeg bij bent en je geluk hebt dat de behandeling meteen aanslaat. Bij 1 van mijn konijnen was ze er met 1 antibioticakuur vanaf en is het ook nooit meer teruggekomen, maar mijn andere ervaringen waren heel anders. 
   

  Neusspoelen heb ik nog nooit gedaan. Het lijkt me ook heel naar voor het konijn en lastig om te doen. Ik ben benieuwd wat jullie ervaringen daarmee zijn.

  Als alle spullen voor het spoelen binnen zijn dan mag ik met Jip langskomen en dan gaan ze het voor doen en kan ik het even zelf proberen. 
  Ik zie daar best tegenop eerlijk gezegd om dat een poosje elke dag te moeten doen. Ik hoop echt dat het meevalt en ben benieuwd wat mijn dierenarts van de verstuiver vindt. 😉

 16. 6 uren geleden, Jamesthebunnybutler zei:

  Ik heb op google gezocht naar die verstuivers. Ik geloof op deze website (ik weer niet meer of deze link plaatsen nu wel of niet mag): 

  Ze zijn duur, maar ik heb er drie gekocht. Tot nu toe gebruik ik steeds dezelfde en die spoel ik af. Misschien kun je ze uitkoken maar dat durf ik niet. Ik moest een hele doos spuitjes kopen, ik geloof wel 100 stuks, maar die kosten niet veel hoor. Als je wil kan ik je er een stel opsturen tegen verzendkosten!

  Dankje, ik ga ernaar kijken vant weekend. Ik weet nu in elk geval wat ik nodig heb. 

  • Vind ik leuk 1
 17. 4 uren geleden, Bunny566 zei:

  Lijkt me best pittig om dit zes weken lang vol te houden. Alvast maar veel succes gewenst! Zou mooi zijn als je het hiermee onder controle krijgt.

  Dankje.. 
  Dat is het ook 😒 en vanmiddag meteen een domper. Ik had de spuiten na mn werk opgehaald en dacht, ik geef ze nog even voor het eten, maar daardoor was ik eigenlijk te gehaast. 
  Bij de vorige kuur had ik niks verspilt en ging het eigenlijk steeds perfect. 
  Maar deze dingen moet je echt rustig de tijd voor nemen eigenlijk. Bij Jip had ik eerst per ongeluk een bloedvat te pakken en dat bloedde flink. Ik heb het dichtgedrukt met een watje en toen stopte het al snel. De tweede keer ging de spuit leeg in de vacht. 🙈 

  Toen maar even laten rusten tot zojuist en toen ging het weer goed gelukkig. 


  Maar bij Vlinder kreeg ik het niet voor elkaar helaas. Ze was te beweeglijk en pikt het gewoon niet. Iets meer dan de helft zit erin. 
  Ik ga toch voor haar maar doxycycline vragen aan de dierenarts. Dat eet ze zo op. Ik denk dat dat voor haar beter werkt. Aangezien zij het niet perse nodig heeft wil ik haar niet zes weken met die spuiten gaan pesten. 

  Overigens twijfel ik bij haar weer aan dr oren. Vorige winter heeft ze een paar keer ontstoken buitenste gehoorgang gehad en is ze daarvoor met antibioticazalf behandeld. Ze zat toen telkens met haar oren naar achter en die oren waren erg warm. 
  Nu valt me weer hetzelfde op. 🙈🙄

  Ik heb haar voor de zekerheid metacam gegeven maar als dit zo doorgaat dan zit ik maandag met haar weer bij de dierenarts. Wil haar oren sowieso even na laten kijken om er zeker van te zijn. 
  Ik dacht eerst aan mijt omdat ze ook een kale nek heeft maar ik heb vorige week al stronghold gegeven. 
  Ik ga haar toch maar even laten checken. 
   

  Soms word ik er weleens een beetje moedeloos van eerlijk gezegd. Maar ik hou ook weer teveel van ze.. 😒

   


   

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .