Spring naar bijdragen

Sara Timmer

Members
 • Aantal bijdragen

  26
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

3 Neutraal

Over Sara Timmer

 • Rang
  Lamprei

Profiel informatie

 • Geslacht
  Vrouw
 • Provincie
  Zwolle
 • Namen van de konijnen:
  Luna, Bamse & Bailey
 • Huisdieren
  3 konijnen en 2 katten

Recente profielbezoeken

144 profielweergaven
 1. Dat is vervelend. Zou nu ook zeker rekening houding met de drukte rondom de vakantieperiode. Plus dat dit warme weer al belastend is voor konijnen. Zou wachten tot het weer wat koeler is met het koppelen van je konijn, misschien heb je tegen die tijd ook antwoord van het dierenassiel 🙂
 2. Misschien leuk om een update te lezen: Onze assielkater bleek ziek te zijn waardoor onze poes hem niet accepteerde. Sinds hij opgeknapt is gaat het weer helemaal goed! Hij is wss ziek geworden doordat hij zich ontspannen begon te voelen, is blijkbaar een vaak voorkomend fenomeen bij assielkatten. Bedankt voor jullie hulp allemaal!
 3. Woorden zijn prima aan te leren bij konijnen! Mijn konijnen luisteren naar het woord nee als ik dit op een normale manier zeg. Ze weten dan al goed dat ze iets doen wat niet mag. Ik denk dat je dit met andere woorden ook goed kan aanleren.
 4. Die boekenplanken die gaan wij inderdaad ook maken! We zaten hier over te twijfelen of ze er wel opgaan maar de nieuwe kater springt al over al op dus dat moet goedkomen. De kater hebben wij overigens uit het assiel en hij is heel sociaal. Alleen de poes die wij al hadden heeft wat meer tijd nodig om te wennen aan een andere kat. Is denk ook niet zo gek..
 5. Ja dit advies houd ik ook voor nu aan! We houden ze nu even gescheiden; onze poes (die al bij ons woonde) in de woonkamer en de nieuwe kater in de slaapkamer. Gister was onze poes nog behoorlijk aan het grommen als ze hem hoorde maar dat word nu ook weer rustiger. Wissel nu kleedjes om aan elkaars geur te wennen. We gaan met een paar dagen de kennismaking opnieuw doen en dan kijken hoe het gaat. En als het inderdaad niet goed gaat brengen we de kater weer terug. Jammer dat wel veel assiels benoemen dat katten samen moeten leven en het zo escaleert. En wat een mooie oplossing naar het studentenhuis! 🙂
 6. Ja lastig is dat he! Bij ons vechten ze niet want de kater doet geen vlieg kwaad. Alleen de poes gromt en blaast behoorlijk, zelfs als ze hem al hoort word ze gespannen. Maar indd de volgende keer al een koppeltje meenemen lijkt me wat gemakkelijker.
 7. Nee precies. We hebben nu wat tips gekregen van het dierenassiel dus ik hoop dat we daarmee wat verder komen.
 8. Ben het met je eens hoor, wij hebben vrij weinig informatie meegkregen. Alleen over een mogelijkheid hoe je de ontmoeting kan laten verlopen en niet wat je moet doen als je tegen problemen aanloopt. Zo zonde!
 9. Bedankt voor de tip! Ik kwam daar indd ook het een en ander tegen over op de internet. Ik zal zo even kijken of ze het bij onze dierenwinkel hebben, het indd het proberen waard.
 10. Bedankt voor je reactie! Ik denk ook dat het inderdaad met het karaktertje van de kat te maken heeft. Onze nieuwe kater wil namelijk heel graag met onze poes spelen maar zij ziet dat gewoon nog niet zitten. Ik denk dat we het 1-2 weken aankijken. En dan innd moeten beslissen of we hem terug brengen, ook sneu ook hij wil spelen en zij hem in de haren zal vliegen. Ik hoop het dat het los loopt! Ze vind het namelijk wel interessant alleen heel spannend, zijn natuurlijk ook andere geuren opeens dat is ook even wennen.
 11. Het ziet er inderdaad niet vies, of met schilfertjes uit. Onze konijn heeft wel mijt gehad en daarbij kan je wel goed merken of ze er last van hebben of niet. Vaak zie je ook schilfertjes. Hij had het ook in zijn nekje. Als je twijfelt kan je altijd de dierenarts bellen om een telefonisch consult.
 12. Hoi, Sinds gister middag hebben wij een kater bij ons wonen, een speelmaatje voor onze poes. De kater is sociaal en wilt graag met onze poes spelen. Onze poes is tegen onze verbazing zeer anti-sociaal en elk contact moment met de kater aan het grommen. Heb zelf niet veel ervaring met katten, dus hoop dat jullie wat tips hebben om ons op weg te helpen! Het dierenassiel heeft aangeraden om het te laten gebeuren. Maar onze poes komt nu niet meer uit onze slaapkamer, hoelang moeten we hierop wachten? We hebben voor een kater erbij gekozen omdat onze poes telkens met de konijnen wou spelen, hierdoor hadden we het idee dat ze wat miste. Groetjes!
 13. Sara Timmer

  Papagaai informatie

  Hoi iedereen, Weten jullie goede websites/ boeken om mijzelf in te lezen over het houden van een papagaai? Groetjes!
 14. Onze konijnen (3) hebben dag en nacht beschikking over een hele (slaap)kamer!
 15. Aj dat is inderdaad niet fijn. Bij ons staat nu voor de tweede de dag de ren in de gang, die spiltst de ruimte tussen de konijnen in de kamer en de kat in de woonkamer en onze kat gaat er gelukkig niet overheen. Wij hebben een ren van 1.20 meter hoog, hoop dat de kat er niet over gaat.. De konijnen vinden het nog spannend om zich te laten zien
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .