Spring naar bijdragen

natnus

Members
 • Aantal bijdragen

  17
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

11 Goed

Over natnus

 • Rang
  BB newbie

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Die doekjes ga ik proberen! Knippen doe ik soms maar vaak is het haar net niet lang genoeg en de ergste viltjes zitten bij zijn staart dus daar ben ik een beetje bang om te knippen 😬 Maar misschien met een combinatie van zachtjes masseren met die doekjes, knippen waar mogelijk en kammen dat ik het schoon kan houden. Soms voelt het net een militaire operatie haha. Grappig genoeg heeft mijn ander konijn, Reys broertje, echt noooit wat. Hij heeft schijnbaar de betere immuunsysteem genen gekregen.
 2. Ja lastig inderdaad! Die spray ga ik zeker aanschaffen, dat is een goed plan. En goeie tip met een vochtig doekje proberen. Hij heeft klitten en soms plakt er echt veel, dan weet ik even niet wat ik anders kan doen dan een bad geven. Ook vanwege de klitten, dan lijkt het beste te werken als ik met lauwwarm water de klitten met smerigheid zachtjes weg masseer. Maar ik kan proberen of een vochtig doekje voldoende is.
 3. Mijn kat is opgegroeid met de konijnen (ik had hen al toen ik mijn kat als kitten kreeg) en het is vanaf het begin goed gegaan. Soms rent mijn kat achter hen aan en wil hij spelen, soms rennen zij achter hem aan haha. Als hij hen echt gaat vervelen, bijten ze gewoon van zich af, dan is het snel klaar. Ik kan ze ook gerust alleen samen laten. Dus ik denk dat het gewoon goed kan gaan maar misschien is het wel makkelijker als de kat vanaf het begin de konijnen kent. Ik denk dat de tips hier boven om een ren er tussen te zetten goed zijn. Laat ze rustig aan elkaar wennen en kijk wat de reacties zijn. Je wil natuurlijk voorkomen dat er iets misgaat maar ook voorkomen dat de konijnen gestresst raken van de aanwezigheid van de kat.
 4. Hoi allemaal, Ik zoek advies en tips voor mijn konijn Rey die zichzelf niet goed wast. Hij heeft een jaar geleden heftig EC gehad en sindsdien wast hij zijn kontje en achterpoten niet goed. Hij is ook niet meer helemaal zindelijk lijkt het wel. Vorige zomer leidde het toe dat hij myiasis kreeg 😞 waar hij gelukkig ook helemaal bovenop kwam (hij is echt mijn zorgenkindje maar hij is een bikkel). Nu geef ik hem een keer per week een badje en was ik voorzichtig alle viezigheid weg en haal ik de klitten weg. Zo blijft hij goed schoon. Hij leeft met zijn broertje binnen dus de kou is gelukkig geen factor. Maar nu vrees ik voor de zomer. Wat zijn jullie tips en adviezen? Een aantal dingen waar ik mee zit/kan doen: - Ik heb een klamboe rondom hun hok voor de zomer om de vliegen weg te houden - Ik hou het hok goed schoon en maak schoon met citronella - Een vliegenspray straks gaan gebruiken? - Kan ik met warm weer ook een bad blijven geven of komen de vliegen dan juist af op de vochtige vacht? Hij is verder gewoon hartstikke vrolijk en hupst en spring rond dus hij lijkt geen last te hebben van zijn EC aanvaring. Maar ik wil ervoor zorgen dat het nu gewoon goed blijft gaan. Wat zijn jullie tips en ervaringen?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .