Ga naar inhoud

Roos-Anne

Members
  • Items

    52
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Roos-Anne

  1. 1 uur terug, smoetsie zei:

    De dierenarts schrok ik van de plekken. Het is onbekend waardoor de plekken onstaan. Er zijn geen parasieten, schimmels of andere factoren die het veroorzaken.  Het lijkt erop dat ze het zichzelf aandoet. De aanleiding waarom blijft onduidelijk. Er is geen aanleiding te vinden. Er hebben een honinggel wondzalf meekregen en daarmee wordt ze behandeld. 

    Onze voedster heeft daar ook een handje van als haar iets irriteert. Denk aan jeuk zonder dat de dierenarts iets kan vinden. Ze blijft dan krabben tot er wonden ontstaan. 

     

    Ik weet inmiddels dat het komt en gaat met vlagen. Als ik het opmerk geef ik haar afleiding door het verblijf anders in te richten (zand op 1 hoop scheppen, etc) en knaaggoed te wisselen.

     

    Ze is dan een paar uur afgeleid en dan stopt het obsessieve gedrag. Ook vaker breintraining doen helpt. Soms denk is dat ze te slim is voor een konijn. Haar vriend kent dit soort problemen niet.

     

    Bij de opvang waar ik hielp zag ik ook regelmatig zelfverwonding bij konijnen die zich verveelden of nog niet gekoppeld waren. 

  2. Bij ons houden ze ook niet van oppakken. Wij vervoeren ze daarom in een reiskoffer. Bijvoorbeeld als ze naar de huisarts moeten of we nagels willen knippen. 

     

    Meestal zet ik de reiskoffers een dag van tevoren in de ren. Ook laat ik ze een dag daarna nog even staan. Ze gebruiken het dan als schuilhuis zonder negatieve associaties.

  3. Bedankt voor de tips. We hebben helaas geen oogzalf. Zal morgen kijken of die te halen is. De nagels zijn niet te lang. Voedster lijkt me sterk omdat ze elkaar wassen. Het zou alleen hooiruif of de wilgenrol geweest kunnen zijn.

     

    De afspraak met de dierenarts staat voor a.s. dinsdag ingepland, omdat online werd aangegevenn dat we maandag geen ruimte was. Ik bel ze er over op zodra ze bereikbaar zijn. Hou het voor nu in goed in de gaten. 

  4. 12 minuten geleden, Roos-Anne zei:

    Hoi, 

     

    Ons konijn had eergisteren een licht tranend oog aan 1 kant. We maakten ons hier niet druk om, omdat de pupil schoon was.

     

    Het oog lijkt nu alleen ook irritatie te geven. Het oog heeft een rode rand en het konijn knijpt het dicht. Het vacht dat vochtig is geweest klit en voelt hard aan.

     

    Weet iemand wat dit kan zijn? Kunnen we iets doen om te voorkomen dat het erger wordt?

     

    Groet Roos-Anne

     

    Foto: De irritatie lijkt op de foto mee te vallen, maar het konijn continu het oog dicht en komt niet voor eten. (Hooi en water worden 

  5. Op 9-9-2022 om 21:02, NLP zei:

    Hoi allemaal,

     

    Ik heb mijn konijntje Lola een jaar geleden geadopteerd en ik ben nu aan het overwegen om haar te laten castreren (baarmoeder en eierstokken laten verwijderen). Ze is al een beetje ouder, namelijk 3 jaar, dus dat kan de operatie wat lastiger maken. Maar ik wil het wel graag overwegen als dit betekent dat ze langer gezond kan blijven/ minder kans heeft op gezondheidsproblemen later. Het is echter wel een grote ingreep en ik ben bang om haar te verliezen tijdens of na de operatie. Ook las ik dat er veranderingen in haar gedrag kunnen komen, maar daar doe ik het niet om, ze is een droomkonijn. Hebben jullie misschien ervaringen met het laten castreren van een voedster? En was ze erg veranderd na de ingreep?

    We hebben onze voedster wel laten castreren. De belangrijkste reden was omdat ze moeilijk te koppelen was. Het gedrag van haar naar ons toe is weinig veranderd. Het herstel na de ingreep was wel pittig (darmproblemen omdat ze het eten en drinken liet staan), maar we hebben er geen spijt van. Ze zinu gelukkig met een ram buiten.

    • Bedankt 1
  6. Hoi, 

     

    Ons konijn had eergisteren een licht tranend oog aan 1 kant. We maakten ons hier niet druk om, omdat de pupil schoon was.

     

    Het oog lijkt nu alleen ook irritatie te geven. Het oog heeft een rode rand en het konijn knijpt het dicht. Het vacht dat vochtig is geweest klit en voelt hard aan.

     

    Weet iemand wat dit kan zijn? Kunnen we iets doen om te voorkomen dat het erger wordt?

     

    Groet Roos-Anne

     

    Foto: De irritatie lijkt op de foto mee te vallen, maar het konijn continu het oog dicht en komt niet voor eten. (Hooi en water worden wel gepakt!)

    Screenshot_20220917-125925_Gallery.jpg

  7. We hebben de buutenren overdekt. De plekken die in kunnen regenen zijn afgedekt met een zeil. Er is nog ongever 1,5 m2 vrij van zand. Hier staat het hok op. 

     

    Sorry Daniek. Ik kan je niet helpen ben ik bang. Wat je binnen zou kunnen proberen zijn gras of hennepmatten. Hier graven ze die helaas direct kapot.

  8. Hier hetzelfde probleem. Dierenarts gaf aan dat het om een doorligplek gaat. Het kan zich ontwikkelen tot sore hocks. Advies was om de ondergrond aan te passen. Er ligt nu zand in onze ren.

     

    Ik ben zelf aan het kijken of ik balkontapijt toe kan passen op de tegels waarbij de randen zijn weggewerkt tegen knagen. Misschien helpt dat ook voor jou konijn. Heeft iemand hier ervaring ervaring mee?

  9. Hoi,

     

    We vinden zojuist een droogzakje in een wilgenrol die gevuld is met hooi. Deze hebben we zo in plastic gekocht.  Zijn jullie die ook wel eens tegen gekomen? 
     

    Onze konijnen hebben het zakje verstopt in het hooi gevonden. Er is iets aan geknaagd maar ze lijken nergens last van te hebben. Ik denk dat mijn vriend er net op tijd bij was. De konijnen eten hooi uit de ruif en de brokken uit de hand. Ik zou ze even extra goed in de gaten vandaag en morgen.

     

    Ik plaats dit bericht omdat ik er melding van ga maken bij de winkel en benieuwd ben of dit anderen is overkomen. Het lijkt me niet dat dit in het artikel thuis hoort (op het etiket kan ik niets vinden) en gevaarlijk voor konijnen.

     

    Groet

  10. Bedankt voor de reacties. We hebben vanalles geprobeerd. Medicatie en voer hebben we met de spuit iedere 6 uur proberen te geven. Misschien was ik onduidelijk maar ik ben vannacht iedere drie uur opgestaan om haar uit de hand te voeren. 

     

    Ze pakt alleen niets aan. En als ze het doet laat ze het daarna weer vallen. Ook de dingen waar ze normaal dol op is. Kruiden eet ze af en toe. Niet standaard iedere dag. Dat zouden we nog kunnen proberen. 

     

    Ik wist niet mee wat we konden doen om haar te laten eten en drinken. Ze is daarom nu onder observatie bij de dierenarts. Ik hoop dat zij ons kunnen helpen en zal jullie tips aan haar voorleggen.

     

    Heel erg bedankt! 

     

     

  11. Vannacht heb ik Bo om de 3 uur wat eten gegeven. Ze eet at eerste haar brokken, boven hooi of groen. Vannacht heeft ze ook haar brokken van 3:00 uur lagen staan. Groente met medicatie at ze vervolgens ook niet uit de hand. 

    Vanochtend hebben we haar daarom om 6:30 volgends instructie van de dierenarts met spuiten in de mond medicatie gegeven. Ik ben alleen bang dat ze nu vanwege de stress niet meer eet. Hoe voorkom je zo veel mogelijk stress als je met spuiten medicatie moet toe dienen en het vrijwillig niet gaat?

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .