Ga naar inhoud

Billieeee4729

Members
 • Items

  14
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Billieeee4729's prestaties

Groentje

Groentje (1/6)

 1. Hoii! Billietje heeft al enkele dagen last met het eten van zijn brokjes. Hij eet wel hooi, keutelt intussen weer goed en drinkt genoeg. Maar hij eet zijn brokjes altijd in stukjes op. Ik veronderstel dat er iets mis is met zijn tandjes want hij is niet hetzelfde zoals de vorige keer met een haarbal. Ik gaf hem daarnet eens een stukje wortel en die eet hij niet op. Hierna heb ik gekeken naar eijn tandjes en naar mijn zeggen waren ze “langer” dan dat hij normaal heeft. Hoe kun je de problemen herkennen? Alvast bedankt!!
 2. Hoi! Billie is 2,5 jaar en is een gecastreerd mannetje. Enkele dagen geleden begon hij steeds minder zijn korreltjes te eten. Hij kreeg bovendien een beetje diarree. Nu is zijn poep weer rond (soms klein/groot). Hij eet hooi en drinkt goed. Hij eet af en toe enkele korreltjes en dan stopt hij… Ik hoor ook gegrom uit zijn buikje maar dat heeft hij altijd als hij wat moeilijker poept. Hij heeft dit al 2x gehad maar toen at hij niks meer, nu drinkt hij en eet hij hooi. Ik dacht misschien aan een haarbal aangezien hij in de rui zit of misschien iets met zijn tandjes? (hij knaagt wel echt nog altijd overal aan dus dat lijkt me echter sterk) alvast bedankt!! Groetjes, Billie’s baasje
 3. Ondertussen is Billie “ongeveer” terug in orde! Ik geef hem geen haarbalpasta meer & geef hem de nieuwe korrels die jullie aanbevolen. Buiten nog wat gerommel uit zijn buikje is hij terug in orde!! Bedankt voor de info/tips hier
 4. Hij heeft een hele grote ruimte om rond te lopen enz. Hij loopt ook echt nog veel rond en hij jumpt nog uit gelukkigheid dus ik denk dat het zeker niet daaraan ligt. Hij zit wel soms bij de radiator maar die staat meestal gwn om 20,5, wat hij al 2,5 jaar verdraagt.
 5. Ik heb de medicijnen 1x donderdagavond gegeven en vrijdag 2x (zoals de normale dosering). voor de rest niks meer. Ik hoor van velen dat science een goed merk is dus ik zal die online bestellen en toch eens uitproberen. Als het tegen morgen niet beter is ga ik naar de DA.
 6. Vetoquinol, dat is normaal iets voor katten maar de dierenarts zei dat dit totaal geen kwaad kon.. Er zit veel glucose in.
 7. Trouwens, zijn keuteltjes zijn ondertussen wel al groter, maar nog niet zoals vroeger!
 8. Hoi! Mijn konijn (man, 2,5j) had eerder deze week den beetje last van plakpoep. Hij at sinds woensdagavond moeilijk. Hij at iedere keer een paar brokjes (Versele-laga cuni adult) en stopte dan. Hij at iedere keer maar de helft van zijn potje (1 potje is 25g en hij krijgt dit 2x/dag). Hooi en water eet hij wel. Hij eet moeilijk zijn pellets. We dachten ook dat hij met een verstopping zat omdat zijn stoelgang kleine bolletjes waren. Nu heeft hij de afgelopen 2 dagen al 3x een super grote bol gelaten (grootte van 3 gewone keutels). We hadden hem donderdag medicatie gegeven (pijnstiller + maag/darm medicament) die we in maart meekregen van de dierenarts omdat hij toen ook een verstopping had. Omdat hij binnenshuis zit, ruit hij veel, hierdoor krijgt hij ook haarbalpasta (soort pasta om haarballen tegen te gaan) en ik kam hem dagelijks. Ondertussen eet hij wel een beetje meer maar toch nog altijd niet zoals vroeger… Ik veronderstel als hij nog eet dat ik hem niet moet dwangvoeren of mij geen zorgen moet maken met lucht in zijn darmen? Je hoort af en toe wel zijn darmpjes brubbelen. Heeft er iemand tips of adviezen?
 9. Dat is een soort “pasta” uit een tube tegen haren. De dierenarts raadde deze aan.
 10. Ik geef hel elke dag haarbalpasta en kam hem ook elke dag. Ik geef nu Versele-Laga cuni adult voer.
 11. Mijn konijn had dinsdag waterachtige blindedarm keutel. Sinds vandaag zijn ze blindedarmkeutels vaster en zien ze er normaal uit. Mijn konijn heeft dinsdagavond wel met moeite zijn pellets opgegeten. Hij nam er iedere keer 2 en dan ging hij weg van zijn potje. Hij heeft kleine keuteltjes. Hij is wel nog actief, loopt rond en jumpt. We vermoeden dat het weer een haarbal is (zoals hij al eens heeft gehad maar toen was het erger, toen zat hij stil en was er merkelijk iets aan de hand) Omdat we merkten dat hij toch niet zo veel at hebben we gisterenavond een medicament voor zijn maag/darm gegeven, toen at hij wel de kleine hoeveelheid pellets op (ook in meerdere keren). Vanmorgen gaven we nu dit medicament voor de maag/darm met een pijnstiller. Hierbij at hij heel wat hooi en legde hij daarna een stuk of 20 kleine keuteltjes. Hij drinkt ongeveer gewoon (wel minder dan ervoor maar nog altijd goed) Wat kan ik nog meer doen? Zou het een verstopping zijn? Denken jullie om dwangvoer te geven? Vorige keer moest ik van de dierenarts die medicatie geven met dwangvoer, maar nu las ik ook online dat dat gevaarlijk is om een konijn met een verstopping (?) te dwangvoeren? Alvast bedankt!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .