Spring naar bijdragen

Helki

Members
 • Aantal bijdragen

  13
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

0 Neutraal

Over Helki

 • Rang
  Groentje

Profiel informatie

 • Geslacht
  Vrouw
 • Namen van de konijnen:
  Bibi & Pelle

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Helki

  Konijn met EC

  Wat naar dat je je konijn aan EC verloren bent en ik snap je schuldgevoel. Ik heb precies hetzelfde meegemaakt een paar maanden terug met mijn ex-ram. De eerste dag was hij nog redelijk 'goed' maar daarna is hij ook snel bergafwaarts gegaan en kreeg precies dezelfde aanvallen als die jij omschreef. Ik heb mijn ex-ram na 3 dagen ook laten inslapen omdat hij ontzettend leed en de hele dag bestond uit tollen en het bijkomen hiervan. Ik heb ook erg getwijfeld of ik hem zou laten inslapen omdat EC volgens mijn dierenarts ook iets is van de lange adem, de aanhouder wint. Maar ook mijn dierenarts gaf aan dat als het konijn deze symptomen vertoond het al erg ver gevorderd is en het de vraag is of hij er bovenop zou komen. Uiteindelijk toch de moeilijke beslissing genomen en hem in laten slapen. Ik denk dat jij ook de juiste keuze hebt gemaakt, op deze manier kan je konijn geen waardig leven hebben. Ik wil je heel veel sterkte wensen.
 2. @Anja Wat naar dat je ook een konijntje verloren hebt door deze vreselijke ziekte... het is een moeilijke keuze maar soms kun je niet anders. Fijn dat het met zijn vriendinnetje wel goed gaat! Met Mees zijn vriendinnetje gaat het ook prima, ze heeft een nieuw vriendje waar ze weer intens verliefd op is. Zij is sneller over het verlies heen dan ik, maar zij is gelukkig en dan ben ik dat ook. Jij ook veel sterkte met het verlies van je nijn!
 3. Helki

  Sproeien

  Bedankt voor jullie reacties, ik heb ook geen tekenen van incontinentie of iets gezien, alleen echt het sproeien op de muren. Dit stelt me enorm gerust!
 4. Helki

  Sproeien

  Hoi Rifca, Bedankt voor je antwoord! De vorige keer toen ik naar de dierenarts ging met mijn EC-konijn vertelde ik dat het hok onder urine gesproeid was. Zij zei toen dat dat al een (voor)teken kon zijn van EC omdat konijnen dan last hebben van extreem veel plassen en urinebranden? Vandaar dat ik me een beetje zorgen maak. Ik zal ze allebei even goed in de gaten houden, ze vertonen beiden gelukkig nog gewoon normaal gedrag en geen tekenen van EC. Ik zou het zo erg vinden om weer opnieuw een konijn met EC te hebben, het is zo'n vreselijke ziekte...
 5. Helki

  Sproeien

  Hoi allemaal, Toen ik vanochtend in het hok van mijn konijnen keek (voedster en ex-ram) zag ik dat de voedster een poging heeft gedaan om een nestje te maken en dat er tegen de wanden flink met urine gesproeid is (ik vermoed door de ex-ram). Nu weet ik dat het nestje maken een teken van het voorjaar kan zijn en dat het onmogelijk is dat mijn voedster zwanger is, maar is dat ook zo met sproeien? Ik dacht dat wanneer rammen gecastreerd waren dit sproeien ook weg zou gaan. De laatste keer dat ik het hok zo ondergesproeid zag bleek mijn konijn even later EC te hebben. De voedster heeft wel toentertijd bij het EC konijn in gezeten, maar zij is preventief behandeld met fenbendrops. Of zou de voedster nu ook tekenen van EC vertonen en dus dit sproeigedrag laten zien? Ik maak me nu dus een klein beetje zorgen....
 6. Helki

  Even voorstellen..

  Hallo iedereen, Een aantal weken terug plaatste ik al een post met een vraag over mijn konijnen Bibi en Mees. Mees had EC en zijn gezondheid ging steeds verder achteruit waardoor ik hem 2 weken geleden helaas heb moeten laten inslapen. Inmiddels heeft Bibi weer een nieuw vriendje gevonden dus leek het mij de hoogste tijd om mezelf en de konijnen eens voor te stellen. Ik ben Hilke, ik ben 22 jaar en werk als verpleegkundige. Sinds september 2018 heb ik een konijn gekregen voor mijn verjaardag (Bibi). Als kind heb ik ook altijd konijnen gehad en ik begon het na al die jaren te missen. Bibi is een hangoor van juli 2018 en komt (helaas) uit de dierenwinkel, mijn ouders wisten niet beter. In november heb ik een maatje voor Bibi uit de opvang gehaald (Mees) maar zoals hierboven vermeld is hij helaas al overleden. Een week na het overlijden van Mees ben ik met Bibi terug gegaan naar de opvang en heeft ze nu een nieuw vriendje genaamd Pelle. Pelle is ook een hangoor die in oktober 2018 in de opvang geboren is. Het is heerlijk om te zien dat ze beide (weer) gelukkig zijn. Pelle is het konijn met de wildkleuren en Bibi is het lichtbruine konijn.
 7. Ik wilde toch even laten weten hoe het afgelopen is, ik heb de moeilijke beslissing genomen om Mees vandaag te laten inslapen. Zijn aanvallen werden steeds heftiger en kwamen steeds vaker en ik zag Mees gewoon lijden. Ondanks dat ik er veel verdriet van heb ben ik ook opgelucht omdat Mees verder lijden bespaard is gebleven. Wanneer ik er aan toe ben zou ik zsm een ander maatje voor Bibi gaan zoeken. Nogmaals erg bedankt voor het meedenken.
 8. Hoi Marjolien, Mees heeft inderdaad ook aanvallen als Bibi niet bij hem zit, maar wanneer ze samen zitten lijkt het de aanvallen van Mees te triggeren en heeft hij ze vaker.
 9. @Eevee dat vond ik inderdaad ook een goed teken, maar na een tijdje lijken bepaalde bewegingen van Bibi toch aanvallen bij Mees op te roepen. In dat geval zou ik het dus het beste nu bij de oude situatie kunnen houden (split cage)
 10. @Rifca In ieder geval bedankt voor het meedenken! Ik probeer Bibi en Mees een aantal keer per dag bij elkaar te laten.
 11. Hoi Eevee, Bedankt voor je reactie. Ik heb inderdaad Mees gelijk naar binnen verplaatst en Bibi wordt momenteel ook behandeld met de Fenbendrops. Ik dacht door Mees bij Bibi in de buurt te zetten de stress bij Bibi wat zou verminderen omdat Mees dan wel 'zichtbaar' is. Ze staan dus nu beide binnen. Ik probeer nu om ze een paar keer per dag een bepaalde tijd bij elkaar in te laten. Misschien moet ik dit gewoon een tijdje proberen. Bibi gaat namelijk wel Mees schoonlikken etc dus misschien is dit voor Mees' herstel goed.
 12. Hoi Rifca, Bedankt voor je reactie, ik heb ze niet bij elkaar in gedaan omdat Mees soms van Bibi schrikt en dan begint te tollen. Ik wil ze ook het liefst bij elkaar hebben maar ik ben bang dat Mees zich op deze manier bezeert.
 13. Hallo allemaal, Ik lees al een tijde mee over verschillende onderwerpen op dit forum waar ik ook erg waardevolle informatie vandaan haal. Nu zit ik zelf met een probleem en ik hoop via deze weg hier tips voor te krijgen. Ik heb 2 buitenkonijnen, Bibi en Mees. Mees is een ex-ram die ik uit de opvang heb gehaald als maatje voor mijn voedster Bibi. Nu is Mees sinds maandag ziek, toen ik uit mijn werk kwam merkte ik dat Mees een scheve kop had, flinke nystagmus en hij wilde niet meer eten. Ook het lopen ging erg moeizaam terwijl er die ochtend nog weinig aan de hand leek. Ik ben natuurlijk meteen met Mees naar de dierenarts gegaan die vermoedde dat Mees E. Cunniculi heeft die zijn hersenen behoorlijk aantast. Mees kreeg een pijnstiller en ontstekingsremmend middel geïnjecteerd en kreeg Fenbendrops, Sulfatrim en Carprofen mee naar huis. We zijn nu een aantal dagen verder en de nystagmus is stukken verminderd, maar zijn toestand blijft matig. Hij wil nog steeds niet zelf eten en tolt wanneer hij schrikt of opgepakt wordt voor de medicatie. Omdat Mees al die tijd bij Bibi heeft gezeten is Bibi hoogstwaarschijnlijk ook besmet en moet ook zij preventief behandeld worden. Mees heb ik binnen neergezet zodat hij niet afkoelt, maar Bibi bleef tot gisteren buiten. Nu merk ik dat Bibi gestresst begint te raken omdat zijn maatje uit het oog is en ik haar lastig moet vallen met het toedienen van medicijnen wat zij gewoon echt niet leuk vindt. Ik vond dit zielig en heb gisteren het buitenhok naar binnen geplaatst en geprobeerd Mees in een reismandje erbij in te zetten. Omdat Bibi bij Mees in het mandje kruipt schrikt Mees waardoor hij begint te tollen. Ik wil niet dat Mees zich bezeerd hierdoor en nu heb ik een kooi waarin Mees kan verblijven voor het hok van Bibi gezet, zodat ze toch elkaar kunnen zien. Ik heb echter niet het idee dat het de stress bij Bibi echt verminderd. Mijn grootste zorg op dit moment is natuurlijk de gezondheid van Mees maar ik wil natuurlijk ook dat Bibi zich minder gestresst voelt. Ik heb ook tips aan de dierenarts gevraagd maar zij vonden het ook lastig. Mijn vraag is of dit zo een goede oplossing is volgens jullie of hebben jullie misschien tips hoe ik het anders kan aanpakken? Alvast heel erg bedankt voor het meedenken.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .