Ga naar inhoud

JokeC

Members
 • Items

  3.059
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  14

Berichten die geplaatst zijn door JokeC

 1. Ammonia is inderdaad al verdund, één letter verschil maakt echt verschil 😬 dus ik heb het verkeerd opgeschreven, excuses. Het moet dus zijn dat je ammoniak verdund 1 op 5. Door elke dag te zorgen met extra en goed reinigen met stoom of ammoniak-verdunning en keutels te verwijderen, minimaliseer je de kans op herbesmetting, zodat het konijn de weerstand weer op peil krijgt om geen last meer te hebben van de coccidiose. 

 2. Stoom en verdunde ammonia (1 deel ammonia op 5 delen water) helpt coccidiose-ellendelingen om zeep. Mengsel in een plantenspuit maakt het ook makkelijker om moeilijk bereikbare plekken en kieren nat te maken als dat met de stoomreiniger of spons/poetsdoek niet mogelijk is. Daags op deze manier goed reinigen, maakt dat je de cirkel van herbesmetting minimaliseert. Door de keuteltjes nooit langer dan 24 uur te laten liggen, geef je de coccidiose in de keuteltjes geen kans meer op gezinsuitbreiding. 

 3. Niet geheel verwonderlijk ben ik het met je eens, Suus. 😁 De zin begint met fokkers en particulieren en dat is om alle redenen fout zoals wij weten. Bovendien schrijven ze "een konijntje" zonder te vermelden dat een konijn nooit alleen gehouden mag/kan worden. De zin zou moeten beginnen met de opvang en asielen gevolgd door een waarschuwing voor fokkers en particulieren. En het allerbeste is natuurlijk naast een verwijzing naar Wilhelminapark ook een verwijzing naar de artikelen en forum van BunnyBunch. De BB-artikelen met informatie zijn heel goed en makkelijk leesbaar voor elk niveau van kennis en ontwikkeling. Complimenten dat ze snel gereageerd hebben, maar het is nog steeds slechte informatie, terwijl het heel eenvoudig en met maar een paar zinnen wél goed kan. 

 4. Misschien kun je een tijdelijk schuilhuisje voor haar maken van een omgekeerde doos i.p.v. aan de catcube te gaan zagen? Dozen zijn makkelijk aan te passen, te vervangen en kosten niks. Of wat iemand al opperde:  de wilgenbrug als schuilplaatsje gebruiken. Dat is ook makkelijker met verschonen dan de catcube. En Saar kan er zonder drempels in en uit. Arm schaapje. Ze heeft wel de beste kans, omdat je er zo super snel bij was gelukkig. Sterkte, het is echt zo'n situatie waar je flink wanhopig van kan worden, wat is het beste voor Saar, wat doen we haar aan, lijdt ze, blijft ze eten, drinken, plassen en keutelen......

   

  In het algemeen: zou het te overwegen zijn om al onze moppies standaard panacur te geven om te voorkomen dat die rotparasiet kans krijgt zich te vermeerderen en verspreiden?

 5. Arme beest lijkt één en al rugzak te zijn als je kijkt naar de verdere informatie. Als je het aandurft wat betreft bezorgdheid, ruimte en kosten en je voedster ziet hem ook zitten (!) dan zou het natuurlijk een geweldige kans zijn voor hem. We weten allemaal dat konijnen niet snel aangeven dat er iets met hen aan de hand is dus "hij lijkt hier geen last van te hebben" zou voor mij een alarmbelletje zijn en geen geruststelling.

  • Mee eens! 1
 6. Gelukkig, Ukkie "doet het nog/weer". 👍 Eng, hè, als ze ondertemperatuur hebben. Fijn dat Ukkie weer zelf aan het eten is gegaan en actief is. 

   

  1 uur geleden, Kolino zei:

  ......het was zo stil.......

   

  Meeleven op afstand is niet altijd bevorderlijk voor onze gemoedsrust, hè, best spannend of voor het patiëntje (en het arme toch al vermoeide baasje) de lijn naar boven ingezet is. Gelukkig is dat het geval, in ieder geval voor Ukkie, baasje moet nog een paar nachtjes goed bijslapen. Hopelijk kun jij ook snel wat energie bijtanken, @Kolino  😁

   

   

   

 7. Wat een schrik, hè, om je konijn zo ineens zo slecht te zien. Bij de informatieve artikelen over konijnen van BunnyBunch staat deze korte tekst:

   

  Encephalitozoën Cunicili  (E- cuniculli): Op onze forums wordt deze ziekte met een moeilijk uit te spreken naam vaak afgekort tot EC. EC is een hele vervelende ziekte. Er zijn veel vage klachten die voor kunnen komen bij EC. De ziekte wordt veroorzaakt door een protozo (parasiet) die zich in de hersenen en/ of nieren bevind. De meest opvallende kenmerken van deze ziekte zijn evenwichtstoornissen, de scheve kop. Ook zonder deze problemen kan een konijn toch EC hebben. Soms drinkt een konijn alleen veel door nierontsteking (meer dan 100ml per kg lichaamsgewicht is veel). Verdere symptomen kunnen zijn: witte vlekken in het oog, verlammingsverschijnselen, evenwichtsstoornissen, schudden met de kop, urinebrand (konijn kan urine niet meer ophouden en huid raakt geïrriteerd), een draainek, rondtollen, gewichtsverlies. EC tast de zenuwcellen van je konijn aan. Het kan zijn dat je konijn hier niet meer volledig van herstelt. Gelukkig zijn er ook positieve verhalen van konijnen die goed herstelt zijn van deze ziekte.
   In de beginfase (de eerste paar weken) is deze ziekte besmettelijk voor andere konijnen (via urine) en zelfs ook voor mensen (zeldzaam, dan moet je wel een hele lage weerstand hebben, bijv. door aids). Een konijn kan heel lang drager zijn van deze ziekte, zonder echt ziek te zijn. De ziekte komt dan pas naar voren als het konijn een andere ziekte krijgt of in een stressvolle situatie terecht komt. Wij hebben een apart artikel waarin meer informatie over EC te vinden is (lees meer).

   

   

   

  • Vind ik leuk 1
 8. Halen ze bij konijnen eigenlijk meteen het zakje weg waar de balletjes in zitten? Ik meen me te herinneren dat sommige DA's het zakje bij katers lieten zitten en alleen de balletjes eruit wipten, waardoor er geen/minder hechtingen nodig waren en het zakje er na verloop van tijd gewoon "wegens leegstand" af viel. Bedenk me nu dat ik nooit rammetjes heb hoeven laten castreren, omdat ze uit de opvang kwamen. Gelukkig worden voedsters ook steeds vaker standaard gecastreerd bij de opvangen, hoop zorgen minder. 

   

   

  • Mee eens! 1
 9. De ene konijnenkundige DA zegt "druppelen" met koppie omhoog, de ander zegt met koppie recht "met enige kracht schuin naar achter in het neusgat spuiten". Ik heb beide methodes gebruikt. Ik denk dat ik het meeste resultaat en minste stress (bij zowel konijn als mijzelf 😁) ervaren heb met het spuiten. Even snel spuiten (geen 3 liter tegelijk natuurlijk, maar 2 of 3 ml, dacht ik), koppie meteen loslaten en het konijn de snotpieken laten uitniezen. Misschien is het ook wel per konijn en eigenaar afhankelijk of en wat er werkt. Dat druppelen vond ik enger, omdat ik bang was dat het konijn stikte of zich verslikte of erger, omdat je dan het koppie omhoog moet houden. En het duurde langer. Maar gillen...... als het konijn er van de schrik en ellende niet in blijft dan blijf je er als eigenaar zelf wel in. Brrrr.

  • Bedankt 1
 10. We  🤞 🤞 🤞 🤞 🤞  hard voor je moppies, echt zenuwslopend en dan ook nog met het weekend voor de deur. Woont de/een DA op/naast het terrein? Hoe is het toezicht buiten kantoortijden? 

  • Vind ik leuk 1
 11. Punt gescoord door Tilly, hoera, ze eet wat. Wil Puk ook niets aanpakken als je hem een beetje plaagt met een sprietje van zijn favoriete groente/kruiden? Kan me erg goed voorstellen dat je je toch wat ontdaan en onzeker voelt na die opmerkingen van de DA. Je zorgt wél prima voor je moppies, hoor! Moeten ze nog 3 keer dwangvoeding vanavond? Hoeveel moet je dan per keer geven? Het klinkt alsof de moppies dan volgestampt worden. Heb je nog keutels en plasjes gezien?

 12. Jeetje, wat een hoop zorgen om beide moppies, sterkte. Hoezo zag Tilly er raar uit? Ze is toch geen op show uiterlijk gefokt raskonijn? Als ze bij de opvang gecastreerd is dan hebben ze toch aan het vet rond de baarmoeder ook iets op kunnen maken over haar leeftijd? Misschien komt het vergeelde gebit wel door de slechte voeding en verzorging voor ze in de opvang en later bij jou kwam? Vet balen dat je nu met twee zieke zorgenbeestjes zit, ze zijn zo gelukkig samen en dan dit....😢

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .