Ga naar inhoud

JokeC

Members
 • Items

  2.900
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  13

Berichten die geplaatst zijn door JokeC

 1. Sterkte, Evelien. Natuurlijk bekijk je het realistisch en verstandig, maar in je hart zal het wel als een pijnlijk gemis voelen na negen jaar Joris, inclusief grote zorgen de laatste tijd, in je leven. 😢 Hopelijk passen Sofie, Brenda en Harold als trio bij elkaar. 🤞

  • Bedankt 1
 2. 23 uren geleden, Annasbeestenbende zei:

  Nu nog back2nature en een peewee bak en ik hoor er helemaal bij 😂

   

  Volgens mij hoefde je al die dingen daar gelukkig niet voor aan te schaffen, hoor!  😁 Je moppies zijn er blij mee, dat wel, dus vooral dóórgaan, de kip zei tot de haan, we zullen doorgaan....tot we in TopPop staan. 🎵  🎵   🎵 

  • Haha 2
 3. Zeker benieuwd naar Kerri en Elmo! Ik kan me er alles bij voorstellen dat Kerri zich zo akelig voelt dat stilzitten het minst erg is, brrrr. Eten en drinken gaat toch nog wel goed? Met de nieuwe pijnstilling erbij voelt het arme beestje zich hopelijk beter en kan hij weer vrijelijk bewegen. Wordt vachtmijt net als bij konijnen ook met Stronghold behandeld en dan over een maand voor de zekerheid weer? 

 4. Twee moppies die het samen nog heel lang fijn gaan hebben met elkaar en bij jou, ze boffen enorm. Was Feli lang blijven zitten in de opvang vanwege haar rode oogjes? Gelukkig dat Siem beter weet wat liefde is dan zijn keuze van de juiste kleur ogen af te laten hangen! 😁 Wij hebben dat eens gehad met een 3,5 kg groot zwart konijn met belachelijk grote oren en een angsthaas eerste klas. Die was al afgestaan en een keer teruggebracht, omdat de baasjes toch liever een tam konijn hadden. Geen land mee te bezeilen de eerste maanden bij ons, alles was doodeng, maar als koppel was het een groeiend succesnummer. We hebben er heel wat mee te stellen gehad, maar zijn toch heel erg blij dat deze langzitter een gelukkig moppie is geworden die zich graag laat aanhalen en bijna nergens meer bang voor is. De Peewee-bakken voor het koppeltje moesten wel vervangen worden voor de grootste maat, want die angsthaas was meer dan dubbel zo groot als de voorganger. 😉

   

  Ondanks het missen van Dunya zal het je toch ook goed doen dat Siem en Feli het zo goed doen, dat verzacht de pijn misschien een ietsepietsie. 

  • Vind ik leuk 1
 5. 14 uren geleden, Des1 zei:

  bel mrg even met n kundige hierin, is toch lastig via n forum 

   

  Hihi, wat denk je dat er hier op het forum geen "kundigen" zitten? 😁 Succes met het koppelen, het is toch altijd spannend, zelfs als je "kundige" bent. Geef het tijd, liefde/vriendschap heeft vaak toch wat tijd nodig om te groeien en de nieuwe aanwinst heeft nogal wat te verwerken natuurlijk. 🤞

  • Vind ik leuk 1
 6. De titel van dit topic "Samen zorgen we voor een optimaal konijnenwelzijn in Nederland, help je mee?" is precies wat BunnyBunch al 17 jaar doet! Leden helpen op vrijwillige basis als moderator of gewoon helpend lid om de vragen te beantwoorden, steeds weer uitleggen hoe en wat, adviseren, meedenken en steunen bij een probleem, andere sites/fora komen en gaan, maar BunnyBunch blijft solide bestaan. Dat is op zich al een hele prestatie, want reken maar dat het een hele verantwoordelijkheid is en er heel wat uren in gaan zitten, maar niet voor niets, want zoals Eefje al aangeeft, staat BunnyBunch op eenzame hoogte wat betreft informatie en hulp. 

   

  Niet persoonlijk bedoeld, maar er komen per jaar meerdere studenten die voor een opleiding (soms zelfs van dezelfde school!) wéér een vergelijkbare vragenlijst opgesteld hebben waarvan Eefje hierboven de tekortkomingen (sorry, het is niet anders) helder benoemt. Heeft de Sophia Vereniging deze vragenlijst goedgekeurd, als dat zo is dan valt me dat tegen, want zij zouden wél moeten weten wat een goede enquête is en wat niet en dat is precies wat de studenten met deze opdracht nog zouden moeten leren. De docenten op de opleiding zouden ook beter moeten weten natuurlijk. Dat is dan ook voor mij reden om deze enquêtes niet in te vullen, want je kunt er niets uit concluderen wat nuttig is voor het welzijn van konijnen. 

   

  Wat mij een idee lijkt, is uitgaand onder andere van wat Eefje benoemd heeft een enquête doen naar wat het uitmaakt om een informatiebron als BunnyBunch vóór en ná de aanschaf en verzorging van konijnen te hebben. Als je de "voorstel"-berichtjes doorleest en turft hoeveel mensen zich op BB aanmelden met 1 konijn, 2 ukkies bij de dierenwinkel of vermeerderaars gekocht, 2 ukkies/pubers van hetzelfde geslacht, in een standaard konijnenhok of grote caviabak, nog geen konijnen hebben etc. en vervolgens de eerste vraag bekijkt......dan zie je er een patroon in. Mensen die voor de aanschaf informatie vragen op BB maken vaak betere keuzes met minder problemen voor de konijnen en zichzelf, soms met een tijdje tegensputteren omdat ze dachten dat het anders was, heel soms hoog van de toren blazend over hun eigen kennis en ervaring. Ze krijgen altijd een gedegen en onderbouwd advies, vragen worden keer op keer beantwoord. 

   

  Als je zelf de informatieve artikelen leest (zie https://www.bunnybunch.nl/informatie/category/konijnen) dan heb je de kennis bij de hand om te controleren bij bijvoorbeeld andere informatiebronnen (die zijn er niet veel heb ik laatst zelf ervaren bij een zoektocht na per ongeluk op een schrikbarend slecht geïnformeerde site terecht gekomen te zijn) of die veel afwijken van wat wetenschappelijk en proefondervindelijk bij de goede opvangen bekend is. (Dieren)winkels en vermeerderaars geven echt foute informatie (verkopen is het doel en niet het dierenwelzijn, waarbij de (dieren)winkelmedewerkers niet per definitie te kwader trouw lijken te zijn, maar gewoon heel slecht geïnformeerd) dus daar hoef je geen heil van te verwachten om het welzijn van konijnen te helpen verbeteren. Helaas. 

  • Verward 1
  • Mee eens! 2
 7. Geef die arme drommeltjes dan een groter bord waar véél meer op kan, vinden ze vast helemaal geen probleem, hoor! 😁 Als Loeki slim is dan gaat ie midden op dat grote bord zitten, dan hoeft hij ook niet tussen die drie dikzakken door te proppen. Ze zien er mooi uit in hun winterjasjes. 

  • Haha 3
 8. Sterkte in deze emotioneel rommelige situatie. Siem wordt zo te lezen gelukkig met Felicia, dat is hartstikke fijn voor hem. Je zult Dunya nog lang pijnlijk missen, omdat je brein en gevoel eraan gewend zijn dat ze er is en je er  -tig keer per dag tegenaan loopt dat dit helaas niet meer zo is. Felicia krijgt ook een plekje in je hart over een tijdje, je hart is groot genoeg.

  • Mee eens! 1
 9. Leuk thuiskomen is anders, maar nu krijgen Mika en Pip wel in het asiel meteen een controle van de dierenarts, worden behandeld als het nodig is en worden ze als de tijd daar goed voor is op de adoptielijst geplaatst. Ik denk dat dit na jouw onhandige impulsieve actie vanuit een goed hart de beste oplossing is voor de poezen én voor jou. Je hebt geen zorgen en strijd om hun verzorging en de kosten, je hecht je niet aan de poezen, Olivia hoeft niet te stressen over de nieuwe indringers en je kunt haar weer alle aandacht en liefde geven. Mika en Pip kunnen vanuit het asiel naar een nieuw huisje. Al met al nog een positieve afloop van een ondoordachte (maar lieve) actie van jou. Misschien het overdenken waard wat er anders had gekund?  

  • Mee eens! 1
 10. Ach Evie, ik durfde het topic eigenlijk niet meer te openen, bang dat Dunya er niet meer zou zijn. 😢 Ze is een wereldkonijntje geweest en we hebben, denk ik, allemaal genoten van je verhalen en meegeleefd met je zorgen om haar gezondheidsproblemen. Gelukkig is haar einde niet akelig geweest, ook voor jullie en Siem, maar dat maakt het missen niet minder. Sterkte, hoor. 😢

  • Bedankt 1
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .