Ga naar inhoud

April

Members
  • Items

    51
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door April

  1. Goed, ik heb Endofloxine gekregen, maar dat mag niet op groenten ivm risico op brandblaren.. moet met 4 delen nacl verdund worden. Verder heb ik rhinigenta en acetylcysteine oogdruppels gekregen. Iemand ervaring met de endofloxine wat niet verdund mag? Want dat wordt dan een feestje 2 keer per dag..

     

  2. Ja, dat begreep ik ook al, en dat ze het dan 4 weken moet hebben. Maar het doet niets. Ze heeft nu 5 injecties gehad, en ze is weer terug bij af (zelfde klachten als voor ze startte met novadox).

    In eerste instantie was het wel ok, maar nu is ze weer aan het proesten en heeft ze weer de neus helemaal vies.

    Dus ondanks dat het toch wel heel erg lijkt op snot, lijkt de Duplocilline niets uit te halen.

  3. @Lienappelsien; Het lijkt mij wel een beetje op aangekoekt snot om heel eerlijk te zijn. Maar het gaat dan wel ineens heel snel, kan in 2 dagen plotseling een hele knoedel droog snot rond de neus hebben.

    Ze heeft inmiddels 4 injecties op de correcte dosering gehad, en het helpt niets. Het is in de loop van de dagen alleen maar erger geworden. Dus de injecties doen niets. Ik waag te betwijfelen of het syfillis is, of toch chronisch snot wat met een andere kuur behandelt moet worden.

    Vandaag maar weer eens overleggen met de DA. De kweek kwam mengflora uit, dus daarmee kunnen ze de resistentie voor novadox niet uitsluiten, en daarmee dus ook niet de derde keus AB voorschrijven, officieel. Dus voor mijn DA houdt het hier ongeveer op. Ik wordt hier zo vreselijk wanhopig van.. Ze is zo goed verder, alleen snotterig, en wel iets benauwder. Maar ja, met al dat aangekoekte snot. Ze eet als een slootgraver, huppelt rond, is nieuwsgierig..

    Ik mag wel steeds minder, ik merk aan alles dat ze echt pertinent niet weer in dat mandje wil.. Ze wordt zo angstig op deze manier, maar ja... dit kan zo ook niet.

    Mochten jullie nog tips hebben..

     

  4. Die meelwormen zie ik ook elke keer weer bij konijnensnacks staan.. Toch bijzonder dat ze daar niet een beetje beter onderscheid in maken.

    Al vind ik dat je überhaupt goed moet zoeken om een 'gezonde' snack te vinden. De meesten zijn toch met veel suiker en andere meuk.

    Bij het gros van de dierenwinkels vindt ik niet echt geschikte snacks. 

  5. Je kunt de kuur inderdaad het beste op de groenten doen. Die van mij eten het dan zonder problemen op. Vinden het zelfs lekker volgens mij.

    1,5 ml is idd wat veel, ik heb ook wel eens wat groenten in een bakje gedaan en dan als een soort van 'sladressing' de kuur erover. Even goed checken of er niets achter blijft, eventueel met stukje brood het restje uit je bakje halen. Maar brood moet niet te veel... 

     

  6. @PiSaFloJo; Het zou goed kunnen dat de hele periode in de opvang, en de stress daarvan uiteindelijk bij Babs ook z'n tol heeft geëist. Maar fijn om te horen dat je na 2-3 weken wel echt verbetering zag, ik hoop dat het bij Babs net zo gaat.. Het wordt in elk geval niet erger tot dusver, dus het is even afwachten of het dan ook nog beter wordt. 

    En @Domino; ik heb even gecheckt, en inderdaad, het moet 'zéker om de 2 dagen'.. :) Dus bedankt voor de tip! 

    De opvang gaf ook aan dat de Duplocilline om de dag moet. Verder is Banjer denk ik redelijk onschuldig. Aangezien Babs al haar hele leven niesklachten heeft, en uit de dierenwinkel komt (ze zat daar al een jáár! Dus toen heb ik haar maar meegenomen..) vermoed ik eerder dat er gewoon een waardeloze fokker achter zit.  

    Ik hou ze allebei in elk geval in de smiezen, hopelijk wordt het in elk geval niet erger, en komt het horror scenario van de DA in elk geval niet uit. 

    Vandaag de eerste spuit zelf gezet, ze geven allebei geen krimp.. Beetje groenten om ze af te leiden en ze knabbelen gewoon rustig door, toppertjes. 

     

    Oh, en ik heb een foto die super wazig is, maar Babs is niet zo'n foto model dus beter dan dit wordt het niet vrees ik ;) Beide neusgangen zijn helemaal vrij. Het zit vooral bovenaan links, en rechts een beetje onder de neusgang bij de lip. 

    IMG_20180314_072054742.jpg

  7. De DA dacht ook dat novadox 7 dagen te kort was, achteraf. Maar opnieuw starten haalde weinig uit. 

    Ik krijg nu inderdaad Duplocilline, 0,4ml elke 3 dagen. Eerst werd gezegd max 3 keer, maar dat is nu dus voor 4 weken geworden.

    Foto heb ik niet, maar zal even een proberen te maken als het weer licht is.

    Geslachtsdelen zijn verder schoon, ogen deden tijdens de novadox kuur ook mee, maar die zijn met chlooramfenicol onder controle gekregen en niet weer terug gekomen. Longen klinken verder ook schoon. 

    Banjer zijn geslachtsdelen zijn verder ook schoon. Kinnetjes bij beiden ook korstvrij. Alleen de neus. Was de eerste keer vooral een de rechterkant een korst, daarna aan de linkerkant. 

  8. Sinds januari is mijn voedster Babs eindelijk thuisgekomen met haar nieuwe mannetje, Banjer. Een prachtkerel, en supernieuwsgierig, lief en aanhankelijk. 

    Inmiddels zijn ze helemaal gesetteld en zitten ze veel bij elkaar, achter elkaar aanhollen etc etc.. Kortom; match made in heaven. 

     

    Maar sinds half januari is Babs wat aan het niezen. Dat heeft ze altijd al gedaan, en het leek wat allergie. Ze nieste vooral bij het hok verschonen en als ik haar op het gras liet lopen. En nooit productief. 

    Begin februari begon ze ook echt productief te niezen en heb ik haar meegenomen naar de dierenarts. Ze kon haar neusje zelf niet goed schoonhouden dus de da heeft het korstje er een beetje afgepeuterd voor wat ademruimte en gestart met novadox ivm verdenking pasteurella. Dat ging direct beter, en na een week zijn we weer gestopt.

     

    Een week na het stoppen was het niezen in alle hevigheid terug, en de korsten op de neus ook. Ze pruttelde ook wat, dus weer terug naar de da. Die gaf aan dat het ook wel wat leek op syfillis dus wilde haar daarvoor behandelen met injecties. De eerste heeft ze daar direct gekregen. In het weekend werd het niet spectaculair beter, en gisteren moest ze voor prik 2. Inmiddels heeft ze zo'n vreselijke antipathie tegen het mandje; ze vertrouwt me voor geen meter meer (en Banjer gaat elke keer mee, dus die wordt ook een beetje geirriteerd..)

    Maandag gaf de DA aan dat er wel verbetering moest komen, en dat we anders moesten concluderen dat het niet aansloeg. Maar dat er ook geen andere opties meer zijn. Dus dat ik haar dan zou moeten laten inslapen... 

    Een andere orale AB mag alleen gegeven worden als er bewezen resistentie is tegen novadox (dus direct een swab af laten nemen, maar aan de neus is het risico op teveel bacterien te groot, zodat je niet meer ziet wat er nu speelt).. 

     

    Op mijn vraag of het niet langer (ik lees 4 weken) gegeven moest worden, en ook Banjer mee behandelt moet worden ondanks dat hij niet ziek is. De DA heeft nog wat dingen uitgezocht en is daar mee akkoord gegaan. We hebben ook afgesproken dat ik de injecties zelf ga geven, want die stress van het mandje gaat ze niet lang trekken. 

    Ze is verder helemaal in orde. Eet goed, keutelt goed, drinkt goed. Springt in het rond, oortjes omhoog, wast Banjer.. Niets wat lijkt op ziek zijn. Behalve het niezen en de neus. 

     

    Mijn vraag is in elk geval; hoe groot is de kans dat dit inderdaad syfillis is, en wanneer zou je dan verbetering verwachten? Het lijkt nu wel ietsje beter, maar dat is misschien ook gewoon wishfull thinking. Maar past dat niezen ook echt bij syfillis? 

    En als dit het niet is, is inslapen dan echt de enige optie?? Zijn er niet nog andere dingen die ik kan doen? 

     

    Sorry voor het verhaal, maar hoor graag jullie tips! 

  9. Drie dagen is nog best kort, ze moeten ook even tijd hebben om te wennen. Als je het contact met jou positief maakt, dan kom je al een heel eind. 

    Gewoon lekker bij ze gaan zitten. Af en toe wat groente o.i.d. uit de hand aan ze voeren. 

    Als je dat een tijdje doet zullen ze het leuk vinden om je te zien, en komen ze ook sneller op je af. Dan wordt je hand minder eng en kun je ze wel wat aanhalen. 

     

    Oppakken zou ik niet gaan doen. Je kunt je konijn leren om uit zichzelf bij je te komen, en dan vinden ze het vaak prima om even te kroelen.. Dat is beter dan oppakken, daar worden ze alleen maar angstig van. 

    Toen ik mijn vrouwtje binnen had, duurde het een week toen had ze zichzelf aangeleerd om op de bank te springen. Daarna kwam ze lekker op de leuning, helemaal gestrekt, naast me liggen. Aaien, kroelen..alles was prima. Behalve oppakken. Dat moet je respecteren denk ik. 

     

    En het ene konijn is nu eenmaal meer van het aanhalen dan het andere konijn. Babs mijn vrouwtje kan er echt voor gaan liggen, tot nu toe zijn alle rammetjes die ik heb gehad niet echt geïnteresseerd in een uitgebreide knuffelsessie. 

  10. Ik leg zodra het kouder wordt flink veel extra stro in het hok, zodat ze het wat warmer hebben. 9 van de 10 keer tref ik ze gewoon buiten aan, dus ze hebben het volgens mij niet echt nodig. 

    Maar goed, dan weet ik in elk geval zeker dat ik er alles aan heb gedaan om ze wel warmte te bieden mochten ze er behoefte aan hebben. 

     

    Ik vind vooral die natte, koude dagen lastig. Dan is de buitenren wat nattig, dus natte voetjes.. die lijken me lastiger op te warmen dan wanneer het zo'n lekkere koude zonnige vriesdag is.. 

    Snugglesafe (of een ijsfles in de zomer) worden hier straal genegeerd.. 

    Nog tips voor natte voeten? 

  11. Ach wat sneu voor jou en Snuffie! 2 jaar is veel te jong. 

    Het is voor Snuffie wel goed om binnenkort weer eens uit te kijken naar een vriendje, want alleen is ook maar alleen :( 

    Maar snap ook dat je jezelf even de tijd wilt geven om het verlies van Snuffel te verwerken! En inderdaad goed om ook te kijken waaraan Snuffel nu is overleden? 

    Mogelijk moet je dan ook Snuffie nog behandelen voor iets voordat je haar kunt koppelen? 

     

    Sterkte in elk geval!

  12. @Evee; dan gewoon de kleine biksbrokjes i.p.v. van SS? Of de SS door de helft? Ik heb gisteren even wat geoefend met hele kleine stukjes wortel en witlof. Dit ging echt supergoed, en ze willen inderdaad heel graag.

    Na tijd ging Skipper languit liggen, helemaal uitgeteld haha zo schattig.

    Korenbloem is wel een goed idee, of wat gedroogde groenten o.i.d. Ik heb nu verse groenten opgesneden, maar dat is wel een werk :p 

    Zal eens zoeken naar wat korenbloem! 

  13. Ik zou graag beginnen met het trainen van mijn konijnen. Nu vraag ik me af; wat is een goede beloning? Het moeten kleine hapjes zijn, maar wil eigenlijk geen snoepjes of biks geven (ze krijgen SS).

    Wortel is het makkelijkst in stukjes te snijden, maar daar wil ik ze niet teveel van geven. Witlof versnipperen lijkt me wat onpraktisch. Ze zijn wel dol op groente. Eigenlijk alles wat eetbaar is :p kruiden gaan er ook goed in.. maar het moet ook een beetje handzaam en snel uit te delen zijn.

    Kortom; wat is een goede, maar gezonde beloning? 

     

  14. Op 2017-6-10 at 13:59 zei LaBull:

    Ik gebruik een flesje. Een bak gooit ie om en als dat niet lukt dan gaat hij in de bak zitten. 

    Hahaha lekker dan.. Klein bakje misschien? 

     

    Bij mij heb ik ook het flesje vrij snel vervangen door een bakje. Drinkt veel lekkerder, is ook natuurlijker lijkt me. 

    Bakje is wel sneller vies, maar ja, gewoon 2x per dag vers water. Probleem opgelost. 

  15. Op 2017-6-8 at 14:12 zei Mette:

    Is het gek dat mijn konijn hooi eet?

    ik weet het namelijk niet of dat hoort of niet.

    Bedoel je géén hooi? Dat is gek. 

    Stro eten als je net het hok hebt verschoond is niet gek. Doen die van mij ook.. Lekker knapperig denk ik. 

  16. Die van mij vallen ook elke keer aan op de brokjes alsof ze een week geen eten hebben gehad. Vreselijke aanstellers zijn het. Ik geef ze 2x per dag een stuk of  10 á 15 brokjes van Selective, dus teveel krijgen ze niet. Maar verder hele dag hooi, veel groenten en gras. Brokjes vinden ze gewoon errug lekker. Meteen een goede manier om te zien of de eetlust nog goed is.. ;) 

    • Vind ik leuk 1
  17. Op 19 mei heb ik nog een heel positief stukje geschreven; en ik dacht ook dat ik er echt op tijd bij was. Sinds zondag wilde Mike ineens geen biks meer eten, hij knaagde er wat aan en liet het dan vallen. Groenvoer ging er nog wel prima in, dus daar maar veel van gegeven met extra vocht. 

    Gisteravond bleef hij maar rondjes rennen, stootte tegen dingen aan, viel om. Sprong in de waterbak (met als gevolg kleddernatte pootjes). Ik kon hem niet rustig krijgen.

    Ik heb hem in zijn hok gelegd, maar daar bleef hij steeds tegen het gaas aanlopen. Toch maar weer in de ren gelaten in de hoop dat hij daar wat meer de ruimte had om te lopen en niet steeds tegen dingen aan te lopen. Ik heb er voor gekozen niet naar de dierenarts te gaan, omdat die niet veel anders kon doen dan wat ik al aan het doen was. Behalve inslapen en dat was gisteravond voor mij nog niet aan de orde. Vanmorgen kwam ik bij hem, en lag hij op zijn rug. Ik heb hem daarop in zijn mandje gelegd en ben bij hem gebleven. Een half uur later is hij overleden.

    Ik moet nog contact hebben met de dierenarts, ook om te kijken hoe het verder moet met Babs; wel of niet behandelen. Wel of niet direct weer koppelen. Omdat ze buiten in een grote ren zit wil ik haar liever niet te lang alleen laten. Maar toch wil ik ook niet het  risico lopen dat een eventueel nieuw konijntje weer ziek wordt. Ik wil graag een nieuw maatje voor Babs, maar denk ook wel; wat als Babs nu ook nog ziek wordt. Dan heb ik straks een nieuw maatje en dan is zij er niet meer.. 

    Als jullie tips hebben, dan hoor ik het graag! Sorry, niet echt een positief verhaal, maar moest het wel even kwijt. 

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .