Ga naar inhoud

Divarg

Members
  • Items

    14
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

175 profielweergaven

Divarg's prestaties

Groentje

Groentje (1/6)

  1. Bedankt voor jullie meedenken. We gaan inderdaad een grotere opsluitverblijf voor ze regelen. Verder accepteren ze elkaar echt goed. Meisje 2 is de laatste dagen weer erg gezellig en ze zitten elkaar af en aan te likken dus ik heb wel goede hoop. Reden van opsluiten in de nacht en als we een dagje weg zijn is dat er ook katten loslopen en hoewel dat altijd prima gaat durven we ze toch niet uren achter elkaar zonder (af en toe) toezicht allemaal samen te laten. Verder is hier ook alles konijnproof. Geen planten en geen kabels.
  2. Sorry als ik onduidelijk was. Toen wij de meisjes hebben gehaald hadden we nog het idee om buiten een grote ren voor ze te bouwen. Daar konden we nog niet mee beginnen op voorhand omdat het een verrassing voor ons kind was. Dus we hadden een standaard traliekooi staan van vroeger nog voor tijdelijk. Ze lopen vanaf het begin al los. In het begin ging het (natuurlijk) prima samen in 1 kooi, tot een paar weken later de hormonen op begonnen te komen en meisje 2 dus vervelend ging doen naar meisje 1. Toen hebben we een kooi geleend om ze even tijdelijk uit elkaar te halen. Inmiddels samen met ons kind besloten dat we er toch geen buitenkonijnen van wilden maken en ze dus binnen zouden blijven samen. Het idee was om dan binnen inderdaad voor de opsluitmomenten een grote ren of kooi te versieren. Maar omdat meisje 2 zo vervelend deed als ze in de kooi zaten (al dan niet samen, de kooien staan dus beide de hele dag open en zijn toegankelijk voor ze) en de castratie eraan kwam wilden we daar even mee wachten voor we veel geld uit zouden geven en drastische veranderen in huis aan zouden gaan brengen. Kortom, ze zitten nu dus nog steeds in die 2 relatief kleine kooien als ze opgesloten moeten worden apart. Laatst probeerde ik ze eens samen te zetten met poortje dicht maar dat resulteerd dus in een hoop gejaag en plukken uittrekellende. Meisje 1 wil geen rangorde bepalen, is zo onderdanig als wat maar rent wel weg als ze de kans krijgt. Voor nu weet ik dus even niet wat wijsheid is. Ondertussen zitten ze weer heel zoetjes tegen elkaar aan te soezen. Ik heb ze gister ook samen eten gegeven, ze eten zonder gezeur uit 1 bakje (in dezelfde kooi). Het lijkt er dus om te gaan dat meisje 2 het af en toe op haar heupen krijgt en strontvervelend wordt naar iedereen. Dan keutelt ze dus alles vol en wil ook geen aai van ons. Dat kan dus een dag later weer totaal anders zijn terwijl er aan de omgeving hier niks veranderd is. Verder is er 99% van de tijd geen stress en gedoe onder de 2 konijnendames. Ze zoeken elkaar eigenlijk de hele dag door op, duwen om en om hun kop onder de kop van de ander en beiden worden van tijd tot tijd gewassen door de ander. Ook ploft meisje 2 geregeld plat neer, ligt meisje 1 er tegenaan te dutten en worden er door allebei geregeld malle konijnensprongen gemaakt (alleen niet samen/tegelijkertijd). Dit lijken me allemaal goede signalen toch? Het lijkt er echt niet op dat ze niet kunnen samen. Alleen dat wisselende gedrag van meisje 2 zorgt ervoor dat we gewoon even niet goed weten wat we nu moeten doen. Nogmaals voor de duidelijkhei; beide kooien staan in de free roaming ruimte, zijn continue toegankelijk voor ze en staan naast elkaar. Ze verliezen elkaar dus geen minuut uit het oog zeg maar binnen een dag van 24 uur.
  3. Wel bedankt voor jullie meedenken overigens hoor! Zou het dan dus helpen een groter verblijf te versieren (eerlijk is eerlijk, de kooien zijn klein) voor hun beiden samen die toegankelijk is als ze los lopen (in dezelfde ruimte als waar ze los lopen dus, onze woonkamer en keuken) en waar ze samen in op worden gesloten in de nacht en als we van huis zijn? Ik vind dat wisselende gedrag van meisje 2 zo vreemd. De ene keer zitten ze tegen elkaar aan te doezelen en wassen ze elkaar en de andere keer jaagt mevrouw meisje 1 op en is ze dus supervervelend. Kan dat gedrag blijven of is dat echt puberteit?
  4. Wel goed lezen 😉 Wij laten ze altijd bij elkaar zonder toezicht (huis is volledig konijnproof) en als ze los lopen (de hele dag dus) is er niks aan de hand. Ze zitten bij elkaar, soms laten ze zich wassen door de ander. Er is geen echte liefde maar gewoon tolerantie en geen gezeur over het algemeen, heel soms krijgt dame 2 het op haar heupen en zit ze meisje 1 achterna en keutelt de boel vol, dat is dan na 2 dagen weer voorbij. Maar we laten ze wel gewoon bij elkaar want er is ruimte zat en tot vechten komt het nooit. Behalve dus als ze in de kooi zitten want dan kan meisje 1 niet weg. De kooien staan overigens naast elkaar en ze zien en ruiken elkaar ook gewoon. Ze zijn dus gewoon goed gekoppeld in principe.
  5. Klopt, Meisje 2 is zo teritoriaal dat ze echt vervelend is en meisje 1 achterna blijft zitten tot er overal plukken haar rond vliegen en meisje 1 allemaal wondjes heeft van het uittrekken 😞 Verder bijt ze niet, alleen haren plukken geloof ik. Ik durf ze inderdaad niet meer samen op te sluiten. Ik betwijfel of een groter verblijf daarbij gaat helpen. Die gaat meisje 2 zich ongetwijfeld ook weer toe eigenen met alle gevolgen van dien. De hokken staan in dezelfde ruimte als waar ze de hele dag los lopen, gewoon onze woonkamer namelijk. Als ze eruit zijn staan ze ook gewoon open dus ze kunnen af en aan in beide hokken wanneer ze daar zin in hebben. Dus de vraag blijft, zijn dit nog hormonen en gaat dit nog verdwijnen na de castratie/puberteit?
  6. Ik heb 2 voedsters uit 2 verschillende nestjes van 7 maanden oud. Ze zijn 5 weken geleden gecastreerd. Meisje 1 is lief, een beetje bangig en erg aanhankelijk. Meisje 2 is een donderstraal, ook lief maar ondernemend. Ze werd teritoriaal naar meisje 1 toen ze 4 maanden oud waren. We hebben ze toen in 2 aparte kooien gezet. Het zijn free roamers dus ze hoeven alleen in de kooi als we slapen of als we er niet zijn. Nu is meisje 2 erg wisselend naar meisje 1. Ze is soms echt heel lief. Wassen ze elkaar en zitten ze gezellig samen hooi te knabbelen in een open kooi. Ze ligt geregeld helemaal uitgespreid op de vloer. Meisje 1 gaat er dan gezapig bijzitten. Echte liefde hebben ze niet voor elkaar maar over het algemeen gaat het goed. Echter is ze ook heel wisselend. De ene dag is ze zoals ze vaker is, gezellig, ondernemend en totaal niet vervelend. De andere dag jaagt ze meisje 1 alleen maar op, wil ook door ons niet geaaid worden en keutelt het hele huis onder. 1 of 2 of 3 dagen later is dit dan weer voorbij. Zijn dit nog de hormonen? Pubert ze? Wordt het nog minder? We spelen ook met het idee om er een rammetje bij te zetten maar zitten niet perse te wachten op nog een konijn dus als het niet perse hoeft dan zouden we het bij deze 2 dames willen laten. Help!
  7. En ik ga nooit meer naar ander voer! Topspul. Heb het bij mijn vorige konijnen ook 11 jaar gebruikt, nooit gasbuiken of andere ellende gehad.
  8. Je hebt helemaal gelijk en dit wist ik ook al, heb man een tik op de vingers gegeven 😅 We kwamen van die goedkope biks af (niet het gemengde spul) omdat ze dit ook al kregen toen ze nog bij moeder zaten. We hebben ze nog niet zo lang.
  9. Ze reageert ook weer op het roepen van haar naam. Dat deed ze gister niet.
  10. Dank jullie wel voor het meedenken! We hebben 1 dag overgang naar het nieuwe voer gehad omdat mijn man me niet op de hoogte had gebracht dat het op was en ik van dat oude spul niet weer een 5 kilo zak wilde kopen. Zou dat het geweest kunnen zijn? Sinds vanochtend zit er weer een hoop meer leven in namelijk. Huppelt rond, eet vrolijk alles op (breekt de tent af zodra ik het blik pakte) en zit zich weer geregeld te wassen. Dagje last van haar darmen ofzo en nu went ze er langzaam aan en is het weer oke? Kan dat? Ik zie nu op dit moment geen reden om naar de da te gaan. Oogjes, oortjes, nageltjes, kontje, alles is normaal verder.
  11. Nu net weer hetzelfde riedeltje. Ze ligt apatisch voor zich uit te staren. Oren zijn gewoon warm. Buikje zacht, maakte volgens mij ook licht borrelende geluidjes. Maar op schoot wil ze niet. Aandacht wil ze niet..schiet van schoot af de grond op. Huppelt naar de kooi, laat 2 keutels vallen onderweg (gewoon normaal) en gaat van het hooi zitten eten dat ik voor haar neus neerleg en er lijkt voor nu weer even niks aan de hand?!
  12. Hoi allemaal! Ik ben best een redelijk ervaren konijnenhouder maar ik weet nu even niet wat ik moet. Ik heb een dwerg hangoortje van 4.5 maand. Sinds een paar dagen lijkt ze teritoriaal naar haar vriendinnetje. Joeg haar bij tijd en wijle de gemeenschappelijke kooi uit. Sinds gister krijgen ze Sience Selectice adult en sinds vanmiddag uur of 17u zit er geen leven meer in. Dierenarts zou je zeggen ware het niet dat mevrouw gewoon eet en drinkt, ook hooi. Alleen niet zo enthousiast als normaal. Ik mag haar buik aanraken en die is mooi zacht en ook haar keutels zijn normaal. Maar normaal is ze erg dominant en aanwezig, een donderjager maar sinds vanmiddag 17u dus niet meer. Ze trekt zich ook terug en wil geen aandacht. Helemaal niet like her! Dierenarts gebeld net want ze lag in normale houding in de kooi maar reageerde niet op praten of aanraking. Ik kon haar zo op haar zij duwen waarna ze bleef liggen! Dus ik dacht nu ga ik bellen. Maar terwijl ik met de beste man aan de lijn was en bij wijze van test de etenston pakte vloog ze overeind en huppelde enthousiast om me heen en at met forse snelheid de biks ook gewoon op. Toen de dierenarts dat hoorde zei hij dat er geen spoed is. Ze heeft vanavond dus ook hooi gegeten en zeker 30ml water gedronken. Ook ging er met smaak een stukje wortel en een blauwe bes in. Wat moet ik hier nu mee? Iemand tips of enig idee wat er met haar aan de hand kan zijn? Want na de brokjes en ander eten zocht ze weer een rustig plekje op en trekt zich echt duidelijk op en ligt ze weer wezenloos voor zich uit te staren. Ik maak me wel zorgen.. bedankt voor het lezen alvast!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .