Ga naar inhoud

Eefje

Moderators
 • Items

  13.844
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  228

Berichten die geplaatst zijn door Eefje

 1. Nog even terugkomend op dat blaffen: het boek bat 2.0 is erg goed. Heel moderne en diervriendelijke inzichten en methoden. Mijn trainster baseert zich grotendeels op deze methode. Kwam mooi uit, want ik had dat boek net zelf besteld. 

 2. Vandaag is de trainster voor Yula langsgeweest. Erg leuke vrouw, goede klik! Haar eerste indruk van Yula is heel goed, ze vindt dat we het super goed gedaan hebben, en dat we voor Yula het juiste moment hebben gekozen om te starten, nu ze ook echt wat meer aankan. Ze vindt haar een super vriendelijke, vrolijke, onzekere puber die gewoon goed begeleid moet worden, zodat de buitenwereld steeds milder voor haar wordt. We hebben al meteen wat huiswerk gekregen en dan gaan we over twee weken de eerste wandeling samen maken, dan zouden de eerste resultaten van wat we nu moeten gaan doen al een beetje zichtbaar moeten zijn. Ik heb er zin in! Ze gebruikt de tijd goed en geeft meteen op alles wat ik zeg en wat ze ziet tips. Werk aan de winkel dus, maar Yula kennende zien we dat heel snel terug ❤️. Super fijn om zo gericht en persoonlijk te werk te gaan! 

  • Vind ik leuk 2
 3. Wij wonen in de duurste gemeente wat betreft hondenbelasting. 125 per jaar dacht ik. Daarvoor zijn er wel veel hondenveldjes (die te druk zijn dus daar maak ik geen gebruik van) en normaal dus ook veel bakken. Maar voor dat geld en deze enorme hoeveelheid honden is het ook prima als er eens eentje sneuvelt door vuurwerk zou je denken 

 4. Hier hebben ze alle prullenbakken en hondenpoep maken alweer weggehaald vanwege het vuurwerk, terwijl er hier een vuurwerkverbod is wat nog niet veel zoden aan de dijk zet. Maar nu ontstaan er stapeltjes hondenpoepzakjes bij de palen waar de bakken hingen. Terecht ook hoor. Je betaalt hier een fortuin aan hondenbelasting en halen ze dus rustig 2 maanden per jaar alle bakken weg. 

 5. Het zijn ook niet de eksters die gevangen worden. Dat zijn inderdaad brutale krengen. Maar juist de kleine vogeltjes waar er steeds minder van zijn. Roodborstjes, merels, koolmeesjes, soms ook nog wel lijsters. Die zijn niet brutaal en dagen zeker niet uit. Ik denk dat ik het stuk natuur misschien wel belangrijker vind dan mijn eigen irritatie. Of een gedeelde eerste plaats 🤔

  • Mee eens! 1
 6. Kijk deze chica netjes los lopen! Ik durf het sinds dit weekend aan, en alleen in dit gebied. Hier komt bijna niemand. Raar, want het is prachtig en heerlijk. Eerst geprobeerd samen met Moses, maar toen ze zelfs koos om bij mij in de buurt te blijven toen Moses te ver afdwaalde kreeg ik het vertrouwen om het ook vandaag te proberen, toen we met ons tweetjes op pad gingen. Trots op ons! 

   

  IMG_20221127_183402_160.thumb.jpg.6a2364eb19094228b8a7b57dc7146f4f.jpg

   

   

   

  • Vind ik leuk 5
 7. 4 uren geleden, BaasjevanBrownie zei:

  Nou je hebt me een goede tip gegeven! Idd nog veel meer leuke baby(merk)kleding op vinted dan marktplaats! Waar er op Mp tientallen staan, staan er op vinted 1000en artikelen van een bepaald merk in alleen al haar maat. Geen doorkomen aan 🙈 En wat verslavend leuk winkelen. Onwijs leuk konijnenjurkje nu besteld.

  Alleen of het nou beter is voor het milieu? 🤔 want die komt dus uit Frankrijk...

  maar kijk dit leuke printje dan 😍😍😍

  AA7C8479-36ED-472C-8D26-C0CDEB81F359.jpeg

  Ja, het komt wel uit andere landen, maar duurt altijd lang voordat het er is, ligt soms dagen op een depot. Dus ze verzamelen wel vanalles voordat het in een busje weer naar een ander depot rijdt en dan naar een afhaalpunt. Milieuvriendelijker dan steeds die PostNL en dhl busjes. Er staan hier serieus 4 keer per dag busjes van beide diensten in de straat. Dat je denkt: kon dat niet in dezelfde bus mee dan? En vaak kun je ook niet kiezen voor een afhaalpunt. 

 8. Nee. Ze schijten in mijn tuin, vallen mijn hond aan op straat, trekken de vuilniszakken kapot en verspreiden het afval over straat, ze vreten veel te veel vogels op en vast ook andere diertjes die het laatste beetje natuur vormen dat we hebben hier in de stad. En ik hoor ze heel vaak ruzie maken, vooral snachts, wat een enorme herrie geeft. Moet niet proberen om mijn hond snachts buiten te laten blaffen. Maar dat geruzie lijkt me ook geen feest voor de katten zelf. 

  Als je je kat dan toch buiten wilt laten rondrausen, doe dan op zijn minst een belletje om. Maar van alle katten hier in de buurt, en dat zijn er veel, heeft er werkelijk niet 1 een belletje. 

 9. Wat betreft dat konijnen de brokjes lekker moeten vinden, dat kan ook een kwestie van wennen zijn. Toen mijn konijnen van trovet overgingen naar bunnynature en later Beaphar nature (graanvrij en geperst) hadden ze in het begin ook zoiets van: moeten we DIT eten? Aan het eind van de dag was de bak toch beetje bij beetje leeg gegeten. Ik heb ze nu al heel lang op dit voer en nu zijn ze gewoon blij als ze het krijgen en eten het bakje snel leeg. 

  • Mee eens! 1
 10. Is je voedster gecastreerd? Dat kan een enorm verschil maken. Mijn eerste voedster werd na een paar weken bij mijn ram echt strontvervelend. Bijna non stop rijden, sproeien, super druk en irritant. Na castratie is dat helemaal verdwenen. Als dat bij jouw voedster nog niet gebeurd is zou ik dat zeker laten doen. Krijgt ze ook op latere leeftijd geen baarmoederproblemen. 

 11. Ik vind op hooi juist gemakkelijk te besparen door inderdaad een baal bij een boer of manege te halen. 5 euro voor 15-20 kilo en het wordt hier vele malen beter gegeten dan alles wat uit een zak komt, of daar nou duur of goedkoop hooi in zit. Besparen op dierenartskosten kan, voor de vaccinaties. Dan heb je verder geen diagnose of behandeling nodig. Het scheelt ons voor 2 konijnen al gauw 30 euro om niet hier in de stad te gaan, maar naar een dorp vlakbij. Maar als er sprake is van ziekte zou ik nooit besparen op de behandeling.

  Op marktplaats zijn veel spulletjes te vinden, denk aan catcubes, maar ook hokken, tegels, voer en drinkbakken. 

  Er zijn groentewinkels en supermarkten waar je groenafval gratis mee kunt krijgen voor je huisdieren. 

  Verder scheelt het mij het meeste geld dat de konijnen binnen zitten. Ik heb geen dure volière nodig met veilig gaas. Het verblijf hier heeft alles bij elkaar denk ik iets van 200 euro gekost en daarmee hebben ze een paradijsje. 

   

  • Mee eens! 1
 12. Op vinted stikt het van de merkkleding voor weinig geld, zeker voor kinderen. Een vriendin van me is zelf altijd super hip en haar kind natuurlijk al helemaal. Adidasjes, Doc Martens etc, allemaal van vinted. Hele pakketten merkkleding voor een prikkie. Als ze er uit gegroeid is gooit ze ze voor dezelfde prijs weer op vinted en is ze het zo kwijt. 

  Ik kijk zelf tegenwoordig ook eerst op vinted als ik iets heb bedacht wat ik wil hebben. En ik verkoop de dingen die ik niet meer draag maar nog goed zijn. Lukt dat niet dan gaat het naar de kringloop. Het is erg afhankelijk van merken of iets snel verkoopt of totaal niet.

 13. Nou inderdaad, ik verbaas me al steeds dat je haar nog vriendin noemt. Die zou bij mij wel gedegradeerd zijn tot 'dat wijf' oid 😅

  Kunnen die mensen niet een stuk jouw kant op komen dan, meet in the middle is nog niet zo gek toch. Voor jou alsnog te gek, maar goed, voor het arme beest kan dat nog wel. 

 14. Doet niet lang met hertengewei? Jee dat is echt een dinosaurus dan zeg. Als Yula daar mee bezig is geweest is dat nieteens zichtbaar aan dat ding. Ze heeft hem al maanden! Ik geef hem alleen maar kort steeds omdat ze er wild van wordt. Ze gaat er mee spelen. Maar er zijn veel honden die daar intens tevreden ruim een half jaar op kunnen kluiven, dus schrijf het pas af als je het geprobeerd hebt. 

 15. Ik geef die zelf niet, ik dacht dat varken niet per se geweldig is voor honden, maar ik kan het mis hebben. Je hebt de gekste dingen. Kalkoennekken, kippenpoten en ander van dat gore spul 🤣. Yula heeft standaard een paar van die houten dingen. Een olijfstok, een koffiehoutstok en een of ander blok boomwortel. Ook een stuk hertengewei. Allemaal dingen die je gewoon kunt laten slingeren en waar je geen toezicht op hoeft te houden, mits je hond er goed mee omgaat. Relatief duur in aanschaf maar gaan ontzettend lang mee. Dat is alleen geen spul waar Yula echt fanatiek aan gaat kluiven, ze pakt het soms even als bezigheidstherapie. Als ik haar bezig wil houden ivm bezoek of iets dergelijks dan zijn die dierlijke kluifdingen beter, waardevoller en daardoor ook echt afleiding.

  Maar als hij zo lang met zon schoentje doet en hij vindt het fijn, dan is dat toch prima. Ik zou me daar niet zo druk om maken hoor. 

 16. Het is ook goed om even te kijken naar de momenten waarop hij het doet en wat eraan vooraf is gegaan. Overprikkeling gebeurt heel snel. Dan zijn ze ook overalert en blafferig. Is echt iets om goed in de gaten te houden, zo'n emmertje kan ineens vol zitten van dingen die je zelf nieteens opgemerkt hebt. 

  • Bedankt 1
 17. Yula krijgt gewoon kluifjes van buffelhuid. Ik pak ze wel weg als ze er druk mee blijft, het is niet de bedoeling dat ze dat in grote hoeveelheden achter elkaar opeten. Die schoentjes zijn toch ook gewoon buffelhuid? Waarom zou dat niet goed zijn? Laat je niet gek maken door de hondengestapo hoor. Bij alles wat je doet of laat weet iemand wel te melden dat het niet goed is. 

  Dingen van buffelhuid zijn niet per se goed maar ook niet slecht. Ik let er wel op dat het niet gelijmd is bijvoorbeeld.

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .