Ga naar inhoud

konijn trekt andere konijn z’n haren uit


Bunnies123

Aanbevolen berichten

Hi! Ik heb 2 dwergkonijntjes, 1 gesteriliseerd vrouwtje en 1 gecastreerd mannetje van allebei ongeveer een jaar. Het zijn broer en zus van elkaar en gaan lief met elkaar om. Nu heeft het mannetje enorm kale plekken, eerst begonnen ze op z’n hoofdje.

 

Hiervoor ben ik toen naar de dierenarts gegaan, die heeft alles geprobeerd maar we kwamen er maar niet achter wat het was. Schimmels en parasieten etc. zijn uitgesloten. Nu is die plek op zijn hoofd weer aangegroeid maar is heel de zijkant van z’n rug kaal. Ik ben erachter gekomen dat het vrouwtje zijn haren eruit plukt. Hij vind het niet erg als zij het doet en blijft braaf liggen en ondergaat het.

 

De haren gebruikt het vrouwtje niet om een nestje mee te maken en ze hebben ook genoeg leefruimte en zitten elkaar dus niet op de lip. Ik zag dat sommige mensen tea tree oil op de huid smeren omdat het genezend werkt en zodat het vrouwtje er niet aan zou zitten. Het mannetje heeft alleen een hele gevoelige huid waardoor dit averechts uitpakt (hij likt alleen maar meer op die plek en het wordt rood). 

 

Weet iemand waarom het vrouwtje dit doet en hoe ik dit kan oplossen? Lijkt me voor het mannetje niet fijn om met van die grote kale plekken rond te lopen. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dit is een vraag die regelmatig opduikt op het forum. Helaas laat eigenlijk nooit iemand weten hoe het afloopt of hoe het opgelost word, en ik weet helaas ook dat het in een aantal gevallen tot het scheiden van konijnen heeft geleid omdat het echt te ernstig werd.

 

Redenen kunnen zijn: stress, verveling, voedingstekorten, hormoonproblemen, schildklieraandoeningen, parasieten. Het is alleen altijd erg lastig te achterhalen en het gedrag kan best heftig worden, tot wonden aan toe soms, die niet de kans krijgen om te genezen. 

 

Hier een aantal topics over hetzelfde onderwerp: 

 

 

 

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .