Ga naar inhoud

Help : Gebroken poot !!


Natasja

Aanbevolen berichten

  • Reacties 76
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Goh...wat een verhaal en wat een kosten...

Ik zou het ook zo gedaan hebben hoor en laat je vooral niet gek verklaren door mensen die vinden dat het "maar een konijn is" voor een hond of een kat zouden de meeste baasjes dat doen, maar voor een konijn is dit weer minder evident.

Ik duim alvast mee op maandag. Erg veel succes!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Jeetje...wat vervelend allemaal zeg. Kunnen ze het ook niet in die kliniek in Utrecht die bekend werd voor de paarden?

En idd net zoals Caroline zegt, trek je niets aan van mensen die zeggen: Het is maar een konijn. Mijn manager zei van de week nog tegen mij dat hij niemand kende die met zoveel passie over konijntjes praat als ik. Ik zei tegen hem: Dat komt omdat ik nooit geweten had hoe leuk ze waren. Vroeger had ik er een als kind zijnde en die deed ik poppenjurkjes aan en ging ik mee wandelen of boodschappen doen in de poppenwagen. Ik heb altijd gedacht dat zij niet spoorde ofzo. Ik zou precies hetzelfde als jou hebben gedaan. Alleen vervelend dat alles zo duur is geworden.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Echt fijn dat op bb ook allemaal mensen zitten die net zo dol zijn op konijnen als ik :) Voel ik me al een stuk minder 'raar' ! haha

Het is wel een gek idee dat ik nu mn nijntje hier heb zitten in zn hok terwijl hij nog steeds zn pootje gebroken heeft maar alleen pijstillers krijgt... Hij hupst heel wiebelig nog wel wat rond maar voor de rest ligt en zit hij een beetje. Ik merk dat hij er zeker wel last van heeft. Beetje suf, keutels door het hele hok ipv in een hoekje.. Maar ja er ZIJN iig nog keutels! En hij eet en drinkt tenminste wel wat.

Wat betreft de kosten, ik kan t geld eigenlijk niet missen maar ik kan het al helemaal niet over mn hart verkrijgen om maar af te wachten wat er met het pootje gebeurt. De verhalen hierboven over het kleine hok bevestigen dat eigenlijk alleen maar! Dank jullie wel!

Wilhelminapark is zeker een goede kliniek! Ze opereren dit soort breuken zelf niet, maar konden we doorverwijzen naar de bekende (ortopedische) specialisten in Utrecht, alleen die rekenen dus ook 'specialistentarief' zoals de DA het noemde, en dan is dezelfde operatie 800 euro. Dus vandaar mijn rit naar Oldenzaal! De DA daar (van Zuijlen) heeft meer dan 10jr ervaring met orthopedische operaties.

Ik hoop dat Sahara maandag niet heel erg gestresst raakt in de auto want ik moet echt anderhalf uur heen rijden (als er geen files zijn) en weer anderhalf uur terug als hij uit de operatie komt...ook fijn als je net geopereerd bent :s

Heeft iemand nog tips wat tegen de stress kan helpen? Kan ik hem tussen twee opgerolde handdoeken inleggen zodat hij niet teveel meebeweegt in bochten enzo of moet ik hem gewoon 'los' laten zitten in de tranpostbox? Alvast bedankt!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dank je cindy! Ik zal zeker zorgen voor hooi onderweg en ik ga ook voor de handdoeken :)

Hoop dat t allemaal goed gaat met de operatie en de narcose!

Op dit moment heb ik metacam voor twee weken, dus ik ga er vanuit dat ik dat moet blijven gebruiken, maar ik ga het zeker nog even navragen! Vind t wel een beetje eng omdat je gewoon niet weet hoe alles gaat verlopen ... Ik zal morgen even laten weten hoe alles gegaan is!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Goh spannend hoor...ik leef erg met je mee...

Nog even extra...als ik jou was, zou ik hem vlak voor je vertrek nog een goede portie groenvoer geven als hij er aan gewend is (wel liever geen wortel of fruit bv ivm suikers en gistprocessen) als hij geen grote hoeveelheden groenten gewend is,geef hem maar portie biks...

Waarom? Niet zeker dat hij in de auto gaat eten ivm stress en zoals je weet moet een konijn blijven eten. Ik zou er dus van uitgaan dat hij vanaf dat je thuis vertrekt tot je weer terug bent waarschijnlijk niet eet en dat is wel een hele poos... Vandaar zorgen voor een gevulde maag voor vertrek. En liefst groenvoer omdat daar ook nog vocht bij zit, gaat uitdroging en verahrding maaginhoud een klein beetje meer beperken misschien?

Op deze manier weet je ook precies wanneer hij voor het laatst gegeten heeft en moest het nodig zijn, weet je dat je 12u later beter met dwangvoeren kan beginnen om erger te vermijden.

Vraag aan de DA zeker ook of hij iets kan meegeven voor de darmwerking (primperan of cisaral) dit voor in het geval hij niet keutelt of niet eet na operatie...

Goh...ik kan jullie 2 alleen maar succes wensen ...ik duim....

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nou de operatie is gelukkig achter de rug. De breuk was alleen wel wat gecompliceerder dan de dierenartsen (Oldenzaal en Utrecht) dachten op basis van de rontgenfoto. De breuk zat net boven de knie maar het bot bleek niet alleen door midden gebroken te zijn maar ook nog overdwars gespleten. Arm beestje. Ze hebben nu een pin in het een uiteinde van het bot gemaakt en het andere uiteinde er als het ware over heen gelegd en vastgemaakt met ijzerdraad. Sahara heeft ene gasnarcose gehad en tijdens de operatie ook 100ml vocht gekregen. Na vier uur rondhobbelen in Oldenzaal (ik mocht wachten, want heen en weer naar Utrecht kost evenveel tijd) kon ik mn schat ophalen. De DA heeft alles uitgelegd wat hij gedaan heeft en waarom en nam hier ook de tijd voor, terwijl de hele wachtkamer ongeveer vol zat ... Ik ben dus echt heel blij met DA M. van Zuijlen!

De verwachting is dat het goed zal gaan met Sahara en hij weer helemaal herstelt! Maar nu eerst drie weken weinig beweging omdat het risico bestaat dat het anders toch weer los komt :s Dus op zich heel goed nieuws!

Sahara zit nu in zijn transportbox (daar moet hij van de DA vandaag in blijven) en morgen laat ik hem in de helft van zijn hok lopen. Ik heb gevraagd om iets om de darmen op gang te brengen zoals Caroline zei en heb daar nu Prepulsid voor gekregen.

Over drie dagen moet ik in Utrecht even een antibioticainjectie halen en over tien dagen voor controle en de hechtingen laten verwijderen.

De DA en ik gaan er van uit dat het nu goed komt (positive thinking :) !!

:w00t: Ik hou jullie op de hoogte van zn herstel !

PS: Hoe kan ik hier een foto plaatsen?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Pjoe...ben ik blij jou bericht te lezen...!!!

Je bent waarschijnlijk ook erg blij met je beslissing nu? Zonder operatie had het waarschijnlijk niet genezen neem ik aan?

Foto's plaatsen kan je door ze te uploaden van bv mijnalbum of photobucket. J emoet ze dus eerst even op zo'n site zetten en dan kan je hier naartoe linken.

Heeft hij al gegeten?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dank jullie wel! Sahara is nog best van de kaart en suf. Logisch na zo'n operatie natuurlijk. Hij drinkt en eet wel en krijgt Prepulsid (zodat de darmen weer goed op gang komen en blijven) maar er liggen echt amper keutels in zn hok ... Ik ga zo'n voorzichtig zn buikje masseren, maar vind t wel eng ... ben wel een beetje bang dat het misschien toch fout gaat met zn pootje !

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .