Ga naar inhoud

Virus bij mens besmettelijk bij dier?


Fwjm

Aanbevolen berichten

Hoi! 
 

Ik heb misschien een beetje een gekke (of domme? 😋) vraag. Wij slapen in dezelfde ruimte als onze konijnen, zij kunnen daar bunny proof loslopen. 
 

Nu is het zo dat mijn vriend waarschijnlijk het noro virus onder de leden heeft, zal dit besmettelijk zijn voor m’n konijntjes?

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Een van mens op dier overdraagbare ziekte, en andersom, noemen ze een zoönose. Als je daar op zoekt, in combinatie met de naam van de ziekte, dan kom je dit tegen: 

 

Bron:

https://lci.rivm.nl/richtlijnen/norovirus

 

 

Citaat


Reservoir
Vooralsnog geldt de mens als enig reservoir voor menselijke norovirusinfecties. Norovirussen zijn inmiddels ook gevonden in varkens, koeien, schapen, muizen, honden en katten, maar meestal gaat het om andere genogroepen (GIII en GV) of genotypen van GI of GII die niet de mens infecteren (Bank-Wolf 2010). Bij varkens en kalveren zijn wel eens GI en GII norovirussen gevonden die op basis van sequenties niet van de menselijke norovirussen te onderscheiden zijn (Bank-Wolf 2010). Toch zijn er geen duidelijke indicaties of bewijs voor zoönotische transmissie.

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .