Ga naar inhoud

Konijn gelukkiger alleen


nimfensnow

Aanbevolen berichten

 Hi, ik weet dat konijnen groepsdieren zijn en gelukkiger zijn met een partner. Ik heb altijd 2 voedsters gehad. Eentje was kunnen ontsnappen en heb ik nooit meer terug gevonden. Toen ben ik naar een opvang geweest om mijn anderen voedster te laten koppelen. Ik ben op vakantie geweest en mijn Nijntjes zijn naar een vriendin gegaan die voor hun ging zorgen. Door de hitten die hier toen was is spijtig genoeg mijn anderen voedster (van de opvang) overleden. Hoe dit precies is gevuurd kan ik nog niet goed begrijpen. Omdat er een waaier voor hun kooi zat.

 

Maar nu mijn vroedste terug thuis is en in Haar hok zit heb ik het gevoel dat ze vrolijker is dan eerst. Ze is veel actiever en socialere naar mij toe. Ze loopt ook niet meer weg. Vroeger ontsnapten ze door over het haag te springen en ging ze naar de buren maar kwam altijd terug, dit doet ze niet meer. 

 

Maar is het dus mogelijk dat ze nu gelukkiger is dan eerst of heeft het met iets anders te maken. En moet ik haar weer opnieuw laten koppelen.  

 

Ik heb echt het gevoel dat het een ander konijn is geworden ahah.

 

bedankt om heel me verhaal te lezen. 

Groetjes 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het klinkt alsof je tot nu toe geen ideale match hebt gehad. Soms is dat het beste wat mogelijk is, sommige koppels hebben nou eenmaal meer een acceptatie als huisgenoten dan echt een verliefde knuffelrelatie. Toch is er voor elk konijn een geschikte partner te vinden.

 

Twee voedsters zijn meestal geen ideale combinatie bij konijnen. Vandaar dat eigenlijk elke goede opvang alleen uitplaatst in koppels van gecastreerde rammen & voedsters. Ik zou haar zeker opnieuw koppelen, maar dan wel aan een gecastreerde ram die je op karakter laat matchen in een echt gespecialiseerde konijnenopvang. Soms is het even zoeken naar de "soulmate", naar het konijn waar de echte liefde voor is, maar ik vind het het 100% waard. Als de gezondheid het nog enigszins toe laat, en dat is bijna altijd, zelfs op hoge leeftijd, dan zou ik er altijd voor kiezen om konijnen samen te houden. Het is niet alleen de aandacht en verzorging die konijnen van elkaar krijgen, maar een maatje zorgt voor minder angst. Ze zijn zoveel leuker met een partner. Het actieve, sociale gedrag hoeft met de juiste partner echt niet te verdwijnen! 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .