Ga naar inhoud

Verschil hooi per zak?


GawainBS

Aanbevolen berichten

Sinds we een nieuwe zak hooi (zelfde merk, huismerk van Aveve) zijn begonnen, eten Luna en Flora plots veel minder hooi. Hun keutels blijven wel regelmatig. Kan het zijn dat het verschil van de nieuwe zak hen minder doet eten? Ikheb al geprobeerd met kruidenhooi ertss te mengen, maar dan vissen ze gewoon het kruidenhooi er uit. Ze zijn pas nog bij de DA geweest en alles was ok. Ze krijgen verder 20 g biks per kg konijn verdeeld over twee keer en in de late namiddag een bordje groenten.  

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja dat kan zeker :) 
Hooi is een natuurproduct en smaakt anders naargelang hoe oud het is, hoe lang het gedroogd heeft, van wat voor weide het komt, of het er nog op geregend heeft of niet, wanneer het gehooid is,... 
Dus ook hetzelfde merk kan nooit precies hetzelfde hooi maken helaas... 
Soms zijn er zakken bij die niet zo goed zijn. Als het wel gewoon groen ziet en fris ruikt kan je het gerust geven, is het bruin en muf koop je beter wat anders

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als er niets mis is met het hooi kan je ze inderdaad wat laten wennen. Ik zou het persoonlijk wel mengen met iets dat ze wat lekkerder vinden zodat ze zeker genoeg hooi blijven eten. 
Als ze het echt niet eten wel doorzoeken naar iets dat ze lekkerder vinden want hooi is natuurlijk het aller belangrijkste in hun dieet :) 

  • Bedankt 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .