Ga naar inhoud

De haakjes van Snickers


snuffie en ik

Aanbevolen berichten

Hallo bunnybunchers

Helaas nog eens een probleem met mijn meestal gezonde nijnen...

 

Zondagavond merkte ik dat Snickers niet meer wou eten en in elkaar gedoken in een hoekje zat. Natuurlijk meteen dierenarts gebeld om te vragen of we mochten langskomen. Ondertussen was hij al wat levendiger en at hij terug een beetje, maar ik was er toch niet gerust in. De dierenarts zag dat hij serieuze haken had, dus die moesten weg. We mochten hem terug mee naar huis nemen en pijnstiller geven, maandagavond moest hij dan terug naar daar. Dinsdag hebben ze zijn haakjes dan verwijderd en als hij goed terug wakker was, mocht hij weer mee terug naar huis, hij moest nog wel een nachtje binnenblijven. Hij stond dan maar in zijn transportbox in de hal, want we hebben geen binnenkooi. Het ging heel goed, hij at al snel terug zelf, de eerste mini-keutels kwamen al en we hebben geen dwangvoer moeten geven. De volgende dag (deze ochtend) had hij opeens geen eetlust meer, hij had net een stukje witloof met pijnstiller op en dat was het. In de voormiddag wou hij helemaal niet meer eten, dus weer dierenarts gebeld. We moesten het nog maar even aankijken en kleine beetjes proberen te geven, als het morgen nog zo was, moest hij terug. Hij is dan terug naar buiten gegaan en Snuffie was zo blij om hem weer te zien en omgekeerd. Na wat gelik liep hij direct naar de toilethoek en leegde zijn blaas (in de transportbox had hij niet geplast). Hij was direct heel levendig, maar eten wou hij nog niet. In de namiddag ging het ineens veel beter, hij at terug alles, hij dronk zelf en ging zelf hooi eten. Gelukkig moet hij dus morgen niet terug:D.

 

Kan het aan zijn vertrouwde omgeving liggen dat het weer veel beter ging?

De dierenarts gaf ook aan dat de haakjes terug zouden kunnen komen, hoe groot zou die kans ongeveer zijn?

Alvast bedankt

Snuffie en ik

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het kan zeker helpen dat hij weer bij zijn vriendinnetje was en in zijn vertrouwde omgeving! Bij ziekte haal ik daarom soms ook het maatje mee naar binnen, als steun. Het nadeel is dan wel dat je niet goed ziet of de zieke eet (het maatje maakt er natuurlijk dankbaar gebruik van dat je overal lekkere dingen neerlegt :'D) en of de zieke keutelt. Dus dat is altijd een afweging. En als het maatje een naar mensen heel schuw konijn is doe ik die het ook niet aan om naar binnen te halen.

 

Fijn dat hij nu weer actief is en ‘het weer doet’! 

 

Het verschilt héél erg hoe vaak de haken weer terugkomen. Een hardere brok wil wel eens helpen om het wat langer te laten duren. Vaak komt het door een verkeerde stand van de kaak of de kiezen, waardoor de kiezen niet recht afslijten. Dus je hebt wel grote kans dat het weer een keer terugkomt. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

@Lienappelsien Ik kon het Snuffie  niet aandoen om ook nog mee in die transportbox te moeten zitten, dus maatje naar binnen ging jammer genoeg niet.

Ja, dat zei de dierenarts ook. NHD's zouden meer kans hebben om een verkeerde stand te hebben( hij is niet raszuiver, maar hij lijkt er wel hard op)? Ik voer ze toch best harde brokken: Beaphar care+ en nog een andere variant van Beaphar, daar zitten ze echt heel lang te kauwen over een brokje. SS krijgen ze ook, die is wat zachter denk ik?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Klopt, die hebben een bollere kop waardoor dit eerder voorkomt. Nou kunnen andere konijnen het ook krijgen hoor, het komt best vaak voor dat ze haken krijgen. 

 

SS is inderdaad zachter dan Beaphar care+. Het is ook een van de redenen waarom ik (voorlopig?) van SS ben overgestapt naar care+. Trovet is nog wat harder. Is hij een goede hooi-eter? Hooi werkt goed bij het slijten van de kiezen. Helaas eet mijn konijn dat begin dit jaar ook flinke haken had, met daardoor zelfs een gemene wond in de tong, erg weinig hooi. 

 

Met z’n tweeën logeren in een reisbox is inderdaad sneu (voor het reizen kan het natuurlijk wel prima samen). 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb het ook gehad met mijn voedster die niet wilde eten na sterilisatie. We hebben haar een paar dagen binnen gehouden en gedwangvoerd en toen weer buiten bij haar vriendje gezet, om te kijken of ze dan wel zou eten. Haar vriendje zat naast haar te eten en toen ging zij ook weer eten en binnen een dag at ze weer helemaal normaal!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .