Ga naar inhoud

Ex-ram blijft bang en valt aan


Fitfoodprints

Aanbevolen berichten

Hi!

 

Onze Mik is vijf weken geleden gecastreerd, zodat hij gekoppeld kan worden. We willen over een week beginnen met koppelen; wel hebben we de konijnen sinds vandaag naast elkaar zitten met een afzetting ertussen.

 

Mik was voor zijn castratie ook al geen schootkonijn. Ook heel bang voor handen en stilzitten was er absoluut niet bij. Prima voor ons, hij mocht lekker rond huppen. Af en toe kwam hij wel eens kijken, maar daar was dan ook alles mee gezegd. Na zijn castratie leek hij was rustiger en aanhankelijker, maar blijkbaar was dat nog een deel narcose, want de oude Mik is weer terug. Hij valt je hand aan op het moment dat je zijn bakje wil pakken om het te vullen met eten (hij hing van de week aan mn vinger, toch best pijnlijk) en laat zich heel lastig oppakken. 

We proberen hem elke dag even bij ons te nemen en om hem uit de hand te voeren (witlof, brokjes etc) zodat hij eraan went.. We praten tegen hem, gaan naast het hok zitten voordat we onze handen erin steken en proberen hem eerst te laten ruiken (als hij ons niet eerst bijt).

 

Zijn er nog andere dingen die wij kunnen doen om het voor hem wat minder eng te maken? 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik denk dat daar al een gedeelte van je probleem zit, als het hok alleen van boven open kan benader je het konijn dus ook van boven, beter zou het zijn als je een ren om het hok zet zodat het konijn genoeg ruimte heeft en he hem niet van boven hoeft te benaderen. Verdere tips niet wegtrekken als due bijt. Onze voedster uit de opvang beet ook, heb de eerste dagen handschoenen aangetrokken en haar gewoon laten bijten zonder weg te trekken zodat ze leerde dat bijten geen oplossing was. In elk geval nooit straffen als hij bijt omdat die dan alleen nog maar banger word. Verder veel geduld hebben niet teveel tegelijk willen maar kleine stapjes. Optillen zoveel mogelijk beperken, probeer te denken in oplossingen zodat je zo min mogelijk hoeft te tillen en vooral genoeg ruimte , eigenlijk zijn alle standaard konijnen hokken en kooien te klein voor een konijn en al helemaal voor een koppel. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Yes, true. Hij zit nu ook in een ander hok dat van de voorkant open kan (gelukkig!!). De konijnen mogen hier altijd los in een kamer van 7m2, dus genoeg ruimte om te huppelen :) Die handschoen is een goed idee! Gaan de ovenwanten er maar weer eens bijpakken :) Hoop alleen niet dat ie daar doorheen bijt, haha!

Link naar reactie
Delen op andere sites

7 m2 is een mooie ruimte! Fijn dat het andere hok wel aan de voorkant open kan. Ik neem aan dat dat nu altijd open staat en hij dag en nacht kan kiezen of hij in het hok gaat zitten of gewoon in de kamer? 

 

Konijnen houden er niet van om opgepakt te worden, want het zijn prooidieren. Je kan hem dus beter gewoon nooit meer pakken (tenzij hij naar de dierenarts moet). Aai hem ook alleen als hij dat wil en laat hem zelf naar je toe komen. Je zal een groot verschil in zijn gedrag merken. 

 

Leuk dat hij een vriendinnetje krijgt! Heb je je al goed ingelezen op BunnyBunch over het koppelen? Ik zou zeker meerdere koppeltopics doorlezen, dan heb je een idee wat je kan verwachten en hoe je het het beste kan aanpakken.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 4 weken later...

Inmiddels is hij gekoppeld aan onze voedster. Ging vanaf moment één goed: zij is onwijs oonderdanig dus de rangorde was zo bepaald! Sindsdien hebben we ook een compleet andere ram in huis: hij laat zich aaien, duikt niet meer op onze handen af als we de etensbak/de toiletjes willen pakken.. We hadden ons niets beters kunnen wensen (voor hem, maar óók voor ons, haha).

 

En we zitten soms gewoon minutenlang naar ze te kijken; ze zijn zó leuk samen! Wel nog af en toe achter elkaar aanjagen, maar dan laat hij weer even zien wie de baas is en dan is het ook weer prima. Wij zijn blij!

  • Vind ik leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .