Ga naar inhoud

hond aan konijnen laten wennen


Ilze en Anoeshka

Aanbevolen berichten

Haai,

 

 

nadat ons buitenkonijn is overleden hebben we geen buitenkonijn meer gehad. Onze hond kon altijd goed met hem overweg en heeft ook afscheid genomen. 2 jaar daarna hebben we een konijntje geadopteerd die al getraumatiseerd was door honden en katten dus hebben haar binnen gehouden (hond mag niet boven) De hond heeft al 6 jaar geen konijnen gezien of geroken op een keer na dat was vlak nadat ons buitenkonijn was overleden. (hij speelde er altijd mee) We liepen toen in het bos en hij zag en een konijn en wilde er mee spelen. het konijn rende weg en de hond erachteraan uiteindelijk had de hond het konijn te pakken en beet hij door. We willen graag weer 2 buitenkonijnen maar weten niet of het wel verstandig is nadat de hond er een doodbeet. We hebben een best grote tuin dus de konijnen zullen het hier geweldig hebben. De hond is nu bijna 10 jaar en heeft epilepsie.Op het konijn en een aantal vliegen heeft hij nog nooit iets of iemand kwaad gedaan. We willen de konijnen niet binnen hebben omdat we al meerdere dieren boven hebben staan en het anders gaat stinken. De hond krijgt altijd als hij een nieuw diersoort ziet die hij wil ontmoeten enorm grote ogen en trekt hij je gemakkelijk mee en springt tegen het verblijf van dat dier aan.(vogels,ratten,cavia's, gerbils,hamsters)  We willen het beste voor onze hond en de konijnen en zullen daar alles wat nodig is voor doen. Ik hoop zo spoedig mogelijk reacties te krijgen.   

Link naar reactie
Delen op andere sites

Kan je de ren overdekken inderdaad? En de hond uit te tuin laten, weet niet of hij gewend is om veel in de tuin te zijn?

Met mijn kat en konijnen heeft het een tijd geduurd maar op een gegeven moment ging het prima, geven elkaar af en toe een likje en dat is het dan. In het begin leek de kat nog wel te willen jagen. Ik zou echter het risico niet nemen ze bij elkaar te laten. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het is belangrijk dat jij je hond goed kent. 

 

Wij hebben twee jachthonden, 1 van bijna 11 jaar en nu met pensioen en 1 van 7 jaar en gaat nog actief mee op jacht met de baas. 

 

Nu zou je denken dat onze konijnen achter een stevige omheining gehouden worden... ja dat klopt, maar niet om de honden tegen te houden. De konijnen lopen samen met de honden gezellig rond in de tuin. En geen hond die naar de konijnen omkijkt. Ze accepteren elkaar, de konijnen zijn niet bang van de honden en de honden zien de konijnen als huisgenoot en niet als prooi/apport. 

 

Maar je kunt niet voorzichtig genoeg zijn als je jullie hond bij de konijnen laat. Vraag jezelf af hoe belangrijk je het zelf vindt. Sommige honden kunnen gewoon nooit met 'prooidieren' samen. En dan is het beter voor ieders rust dat ze gescheiden blijven. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .