Ga naar inhoud

Ivermectine injecties ervaringen?


Sjimmie

Aanbevolen berichten

Hallo,

 

We zijn al weken aan het sukkelen met de vacht en jeuk van ons konijn. Hij heeft hardnekkige schurftmijt. We hebben al met stronghold behandeld maar dit hielp niet voldoende. We zijn nu gestart met ivermectine injecties. Hij heeft afgelopen maandag de eerste gehad, hij heeft iets minder jeuk maar het is zeker nog niet weg.

 

Wat zijn jullie ervaringen met ivermectine? Hoe snel werkt het? 

 

Of andere tips om de schurftmijt te bestrijden?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Voor mij is het jaren geleden, maar één van mijn konijnen had er ook erg last van. Bij haar heeft het ook echt een paar maanden geduurd voor ze er helemaal vanaf was, en heel wat injecties. Uiteindelijk ging het wel weg, alleen hield ze een licht gekleurde baan in haar vacht waar het het ergst en het meest kaal was geweest. Het heeft overigens ook best even geduurd voor er haar ging groeien op de plekken waar het het ergst was. Denk dat het uiteindelijk wel 4 maanden duurde voor ze er helemaal bovenop was. Gewoon doorzetten dus!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Konden ze de mijt vinden dmv een afkrabsel onder de microscoop? Dit is bij Sjim niet zo, wss zitten ze onderhuids. Dus kunnen we alleen op basis van de jeuksymptomen in de gaten houden of het beter lijkt te gaan..

 

Deed hij/zij krabben, of overmatig wassen/bijten? 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .