Ga naar inhoud

Konijn valt af


Iloveanimals

Aanbevolen berichten

Dan toch je moeder overhalen, want ook jouw konijn heeft recht medische hulp. Better safe than sorry. Als een konijn afvalt is er echt wel kans dat er iets mis is, dus genoeg redenen om naar de dierenarts te gaan lijkt me. Lastig dat je afhankelijk bent van je moeder, maar laat haar op z'n minst even met de dierenarts bellen of hij vindt dat er actie ondernomen moet worden. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weken later...

Als je dierenarts niet gespecialiseerd is op het gebied van konijnen kan zo'n diagnose nog best lastig zijn hoor, bij EC is het niet zo dat alle konijnen precies dezelfde symptomen in dezelfde maten vertonen, dus ik vind het geen misplaatste opmerking van @josti

Heel goed dat je met haar naar de dierenarts bent geweest trouwens, ik hoop dat ze er achter kunnen komen waardoor ze zo afvalt en dat ze geholpen kan worden.

Sterkte in ieder geval.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi ik heb ook een konijn die is afgevallen, heb een röntgenfoto laten nemen; niks te zien daarna bloedonderzoek en daar kwam uit dat er een oude ec infectie was, niks ernstig ofzo we hebben een weekje panacur meegekregen, uiteraard moet er niet direct aan ec gedacht worden want er zijn uiteraard nog andere mogelijkheden

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weken later...

Mijn konijn van zeven wordt ook mager en drinkt heel veel.

Morgen heb ik een afspraak, ik zal laten weten wat er aan de hand is of dat er niets aan de hand is. Ik vermoed ec en ik ben er dan op tijd bij, want verder eet zij goed en is er verder niets bijzonders aan haar te zien.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb het even nagezocht, maar coccidiose gaat gepaard met dunne ontlasting en dat heeft mijn konijn niet.

Dierenarts heeft daar ook niets van gezegd. Ik denk wat betreft mijn konijn dat het echt zijn gebit was, hij is nu ook flink aan het eten.

Maar misschien wel een goede tip voor Ilovea.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 4 maanden later...
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .