Ga naar inhoud

Theo eet niet meer


Lienepien95

Aanbevolen berichten

Hallo allemaal,

na al jaren niet meer op dit forum actief te zijn geweest, wil ik nu toch graag even jullie reacties horen. Ik heb 2 hele lieve hangoor konijnen Theo en Noah. Ze zijn sinds 2012 bij mij en ze hebben op het eerste jaar na verder nooit echt problemen gehad. Maar nu is Theo ziek en vermagerd snel. Zijn ene wang hangt sinds een week of 3 en volgens de DA is het een soort aangezichtsverlamming. Verder deed hij alles zoals hij dat normaal ook doet en was hij gewoon zijn eigen vrolijke en gelukkige zelf. Maar sinds donderdag wil hij niet meer eten. Vrijdag weer bij de DA geweest en die heeft goed in zijn bekje gekeken. De DA zag geen grote haken en z'n wangen en tong waren ook niet beschadigd. Aan de 'hangwang' zag en voelde hij verder ook niets, maar hij heeft Theo een vitamine en een pijnstiller gegeven. Vrijdag avond ben ik begonnen met dwangvoeding en Theo vond dit erg fijn, het leek bijna of hij van het eten genoot. Dit was gisteren ook nog zo maar vandaag wil hij bijna niets meer. Daarbij nam hij gisteren nog dunne schijfjes wortel en stukjes witlof aan maar dat doet hij vandaag ook niet meer. 

Hij is verder nog wel vrij actief en hupst het hele hok door, maar het is niet de Theo die ik ken. Heeft iemand van jullie enig idee wat de 'hangwang' zou kunnen zijn? Ik ben een beetje ten einde raad.. Morgen gaan we natuurlijk weer naar de dierenarts.. 

 

Groetjessss

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoihoi,

Eventjes een update hier, Theo heeft dus inderdaad E.Cuniculi... :( deze uit zich wel op een andere manier dan gebruikelijk..

Gisteren hadden ze bij de dierenarts geen plek meer en daarom is hij vandaag pas geweest. Vanmorgen hebben we hem heen gebracht en is hij onder narcose geweest zodat ze goed in zijn bekje konden kijken. Toen we hem ophaalden kregen we te horen dat hij wat kleine haakjes had en dat die verwijdert zijn, verder was er niets te zien. Er werd de opmerking bijgemaakt dat ze hem aan de fenbendrops wilden hebben omdat hij misschien 'een parasietje' had. Deze druppels hadden ze echter niet op voorraad en zouden er over een week pas weer zijn. Eenmaal thuis ben ik aan het googelen gegaan en kwam een artikel tegen van een dierenkliniek in Utrecht, in dit artikel hebben ze het over een facialis paralyse veroorzaakt door E. cuniculi. Ik schrok hier enorm van en we hebben direct de dierenarts opgebeld, daar vertelden ze dat dit inderdaad is wat Theo mankeert omdat de andere oorzaken van deze aangezichtszenuwverlamming al uitgesloten zijn. Ik werd hier eigenlijk nogal boos van omdat dit alle voorgaande bezoeken niet naar mij toe uitgesproken is. Als ik geweten had dat het om (vermoeden) E. cuniculi ging dan had ik Theo niet in z'n verzwakte staat onder narcose laten brengen voor een gebitsbehandeling... Dan had ik hem direct aan de fenbendrops gezet..

Na heel wat rondbellen hebben we een dierenkliniek in de buurt gevonden die de drops nog wel had. We beginnen nu dus met de kuur en duimen op een goede afloop. 

 

 

Theo bekje.jpg

  • Vind ik leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .