Ga naar inhoud

Paniek of even afwachten?


maaykemaayke

Aanbevolen berichten

Hoi allemaal! sorry dat ik hier zo bruut binnenval zonder voorstellen etc.
Maar ik heb heel graag jullie hulp nodig.

Ik kom net thuis en een van mijn konijntjes eet niet en verstopt zich steeds achter de bank. (gistermiddag was hij nog hard aan het kanen)
Normaal is hij heel nieuwsgierig en als hij alleen al eten hoort staat 'ie voor mijn neus..
Ik heb hem nu even in een hok gezet op zaagsel om te zien of hij eet, drinkt en keutelt, maar toch raak ik er meteen een beetje van in paniek.
Nu vraag ik me af of een konijn zich ook even een dagje 'niet zo lekker' kan voelen? (ik weet dat ze moeten blijven eten en keutelen, maar toch)
Omdat hij niet houdt van autoritjes, en daar normaal juist slechter van gaat eten vraag ik mij nu af; even afwachten en aankijken of het de komende uren verbetert.
Of met gierende banden naar de dierenarts? (die nu open is is ook niet per se gespecialiseerd in konijnen en ik heb weleens onzin medicijnen meegehad hoorde ik later van een dierenarts die meer wist over konijnen)
Zijn buikje voelt trouwens oke aan, in hoeverre ik dat kan beoordelen natuurlijk..

Bedankt alvast voor jullie hulp!
Liefs, Maayke

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Niet eten en stil in een hoekje gaan zitten is meestal geen goed teken. Kan alleen beoordelen op wat je schrijft natuurlijk, jij ziet hem en je kent je konijn. Je kunt even proberen of hij wat groen of wat lekkers wil? Weet niet wat je geprobeerd hebt? Wanneer heeft hij voor het laatste wel gegeten dat je zeker weet?

Als je twijfelt en hij over een tijdje nog niks wil en ineen gedoken zit zou ik zeker even bellen en gaan. Lastig een tijdsindicatie aan te geven hoor, wij kunnen vanaf hier niet zien hoe jouw konijn er bij zit of hoe hij er aan toe is. Dan even een andere dierenarts proberen die wel verstand heeft van konijnen. Want met een verkeerde diagnose of medicatie is je konijn nog niks geholpen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dankjulliewel! Ik heb meteen al naar zijn buikje geluisterd en het lichte geborrel klinkt normaal.
Misschien overdrijf ik wel onwijs, omdat mijn vorige konijntje aan stilliggende darmen is doodgegaan en slechte hulp en medicijnen kreeg van de dierenarts..
Ik heb hem voor het laatst wat ik zeker weet gister in de namiddag zien eten. Toen stoof 'ie er ook nog als een malle op af.
Hij zit er niet ontzettend ziek bij, hij waste zich net ook gewoon en ging zijn zaagsel in het hok verschuiven en zit nu in normale houding te slapen, ik vertrouw zijn gedrag alleen niet helemaal wat eten en knuffelen betreft.

Nogmaals dank voor jullie antwoorden! :)


 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bedankt voor jullie lieve reacties.Zijn buik voelde oke, maar hij heeft medicijnen tegen pijn en voor zijn darmen gekregen en dwangvoeding. Eenmaal thuis begon hij zelf al rustig aan zijn hooi te knagen :) dus dat is heel fijn. Ik heb de dierenarts gevraagd om ook even naar zijn tanden te kijken (dat is bij mijn vorige konijn waarschijnlijk de over het hoofd geziene reden geweest) en hij heeft een heel klein haakje, maar ze kan het niet helemaal uitsluiten dat daar geen pijn van komt, vertelde ze. Maandagochtend terug voor controle en dan wordt er opnieuw goed naar de tanden gekeken en zo nodig wordt 'ie daar ook aan geholpen. Hij had ook een beetje ondertemperatuur, dus ligt nu lekker tegen zijn kruikje te tukken.

 

  • Vind ik leuk 2
Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .