Ga naar inhoud

Luna is kortademig


Domino

Aanbevolen berichten

Mijn hollandertje Luna is de laatste tijd best kortademig. Dierenarts heeft haar bekeken, ze heeft ondertussen 2 kuurtjes gehad die naar mijn idee niks uithalen en er is een foto gemaakt waar eigenlijk ook niks op te zien is behalve iets wat op bronchitis zou kunnen lijken.


 


Er is in de longen of luchtwegen dus eigenlijk niks bijzonders te horen of te zien. Maar wat kan ik hier nu aan doen? Ze zit niet met een samengeknepen neus ofzo hoor ook niet met het koppie omhoog om lucht te krijgen, dat heb ik wel eens eerder gehad bij een ander konijn van mij. Maar zo ver is het gelukkig niet.


Ze eet goed, poept goed en is gewoon nog goed op gewicht.


 


Wel heeft ze een aantal maanden terug EC gehad, maar ik kan nergens iets vinden of dat ermee te maken zou kunnen hebben, dat EC ook al zulke verschijnselen geeft.


 


Iemand nog enig idee wat ik eraan zou kunnen doen? Want ik vind het toch wel sneu voor haar ook al lijkt ze er niet veel last van te hebben.


 


vast bedankt!


Link naar reactie
Delen op andere sites

Dierenarts heeft er te weinig ervaring mee vind hij om dat te gaan uitproberen en stuurt me door. Vrijdag heb ik een afspraak bij een specialist. Zal mij benieuwen.

Het viel me vanmorgen wel op dat Luna een harde buik had, maar ze eet nog wel als een bootwerker. Beetje raar allemaal.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hm, hopelijk was het niks. Goed dat je doorgestuurd bent, nu valt het misschien mee naar toch fijn dat er even iemand met verstand van zaken zijn licht over laat schijnen, je wilt niet dat het erger wordt natuurlijk en dat er dan niets meer aan te doen is.

Link naar reactie
Delen op andere sites

De afspraak is naar vandaag verzet, mijn werk vroeg of dat mogelijk was en dat lukte inderdaad ook. Dus vanmorgen vroeg opgestaan en optijd weg. Kom ik toch in een file terecht!! :( Maar goed, even gebeld en na 20 minuten was ik er dan toch.


 


Even praatje gemaakt en de eerder gemaakte röntgenfoto's bekeken. Daarop viel het de arts op dat Luna nogal een "rond" hart heeft. Wat erop kan duiden dat deze misschien een ruis heeft en daardoor groter is.


Verder is alles bekeken en beluisterd en zien de longen er goed uit.


Idee is om wellicht een echo te laten maken van het hart, maar daar zit geen spoed achter omdat er: A eigenlijk niks aan te doen is op het moment, en B: ze ook verder geen klachten heeft van vocht ergens in de buik of de longen.


 


Dus ik denk dat ik dat wel wil laten doen, maar indien dat kan, even wacht tot het wat warmer is. De te onderzoeken plek moet bij mijn weten kaal worden gemaakt en aangezien ze buiten woont is dat niet zo fijn voor haar op dit moment.


 


Vanmiddag bellen ze mijn eigen dierenarts op over hun bevindingen en dan hoor ik het wel denk ik.


Link naar reactie
Delen op andere sites

In die zin dat ze voorlopig geen vervelende medicatie moet enzo is het wel positief. Maar als ze dus echt een hartruis of iets heeft, dan weet ik wel dat ik vreselijk moet gaan opletten dat ze geen vochtophopingen krijgt, en als dat wel zo is, dat ik er dan een keer vroegtijdig een punt achter zal moeten gaan zetten. Ze wordt binnenkort 4. Beetje te jong nog...


Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 maanden later...
  • 2 weken later...

Gisteren is de echo gemaakt en daar kwam eigenlijk naar voren dat haar hart goed is. Maar de longslagader is wat wijder/groter wat dus zou duiden op een luchtwegprobleem.

Ze heeft destijds al 2 ab kuren gehad die niks deden dus ik ben heel benieuwd. Ik wacht nog op het telefoontje van de arts die me heeft doorgestuurd over hoe en wat nu verder.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .