Ga naar inhoud

Myasis


klaasp

Aanbevolen berichten

Hallo,

We hebben de afgelopen dagen een behoorlijk horrorverhaal meegemaakt met ons dwergje Babbel. Een paar dagen geleden had ze een paar open wondjes op haar rugje, en afgelopen vrijdag zag alles er opeens heel vies en plakkerig uit. Toen we haar in een teiltje hadden gezet om te wassen zagen we tot ons afgrijzen opeens... een made uit haar vacht kruipen. Onmiddellijk de DA erbij gehaald die haar is beginnen te scheren: de arme schat krioelde van die rotbeesten, er werd het ergste gevreesd.

Onze nijn is vervolgens drie nachten "gehospitaliseerd" bij de DA, voor een antibioticakuur en "grote schoonmaak". Gisteren kregen we het verlossende telefoontje: Babbeltje maakte goede vorderingen, en ze is nu thuis... met een rode, bekorste blote kont. Ontsmettende zalf meegekregen voor de wondjes, en medicatie voor in de drinkbus. Ze snuffelt terug lekker rond, eet en drinkt.

We kennen nog altijd de juiste oorzaak niet, maar Babbel was een beetje verwend en dus te dik, waardoor de zachte keutels veelal bleven plakken en rondslingeren. Het hok wordt nochtans wekelijks geschrobd en ontsmet, en haar zusje Knabbel waar ze mee samenleeft bleef ook gespaard. Volgens de DA misschien gevolg van een wondje.

Eind goed, al goed dus :yes:. Maar het was op het nippertje. Dus maden = onmiddellijk naar de DA!!!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gelukkig komt het weer goed dan, beterschap nog! Het is inderdaad wel goed om dan even naar hun voeding te kijken, wat ze krijgen en hoeveel en hoe je plakkeutels kunt voorkomen, dat dat blijft hangen is ook niet wenselijk met dit weer en die vieze vliegen. Succes in ieder geval!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb een kruising angora en controleer die ook echt iedere dag :P Niet dat ze plakpoep heeft, maar in dat lange haar (nu wel kortgewiekt) blijven weleens wat keutels hangen. Ik ben als de dood dat ze straks myasis heeft

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .