Ga naar inhoud

Niet geaaid en verzorgd willenworden


LiesbethBlacky

Aanbevolen berichten

Hallo allemaal,

Onze Blacky, ons zwart hangoor konijntje dat bij ons binnen leeft, wil niet geaaid worden!

Nu, op zich vind ik dat niet erg hoor, niet elk konijn (of dier) moet even knuffelig zijn.

Maar... Ik kan hem dus ook maar moeilijk benaderen voor te borstelen en hij heeft lange haren die wel verzorging nodig hebben.

Ik zie dat hij wat onder zijn oogjes heeft hangen en dat ik dus zijn oogjes best mee in't oog houdt en tussendoor verzorg.

Hij laat dit echter langs géén kanten toe!

Zodra hij kan, is hij weg, zet hij het op een sprint en weg.

Hem 'vangen', is onbegonnen werk. Maar ik tracht hem dan effe terug bij mij te krijgen en hem min of meer geen uitweg te bieden zonder hem echt in't nauw te drijven.

Heel erg kort lukt dat, maar dan moet ik hem echt wel met één hand vasthouden en zachtjes strelen met een vinger (wat een hele opdracht is hoor) en met mijn andere hand kan ik dan werken.

Niet handig dus.

Hij is ook heel erg gefrustreerd en boos naderhand en gaat me dan ontwijken en echt boos bekijken zoals hij dat zo goed kan.

Nu zou ik graag weten wat een goede manier is om hem aan te leren dat aanrakingen zeker niet met iets negatief te maken hebben.

Momenteel beloon ik hem steeds met een stukje appel als hij zich heeft laten aanraken en met een groter stukje als ik hem heb moeten vasthouden (niet opnemen en niet op schoot, maar met één hand vasthouden en met de andere 'werken', wat nu nog gewoon aaien is hoor) zodra hij weer rustig wordt.

Hoe pak ik dit het beste aan?

Zonder dat hij een hekel krijgt aan aanrakingen natuurlijk!

Ik moet hem echt wel kunnen verzorgen en uiteraard is het altijd fijn dat ik aan elk van mijn dieren aan kan komen zonder gebeten te worden.

Nogmaals, hij hoeft geen knuffel konijn te worden hoor, 't is me om de verzorging te doen dat ik hem dat wil leren dat aanrakingen niet erg zijn.

Hij wou voorheen al helemaal niet over zijn hoofdje geaaid worden en maar heel erg af en toe over zijn lijfje.

Misschien vindt hij het niet leuk aangeraakt te worden?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik denk dat hij jou op dit moment heel erg associeert met niet leuke dingen: achter hem aan vangen en tot overmaat van ramp nog "mishandeld" worden ook. Dat laatste natuurlijk tussen haakjes, want dat is het niet, maar jouw konijn voelt het als een ontzettend eng iets.

Een konijn is een prooidier dus als er achter hem aan gevangen wordt, denkt hij dat zijn laatste paar minuutjes zijn ingegaan.

Wat je denk ik beter kunt doen:

* Hem proberen in bv een vervoersdoos te lokken met wat lekkers erin. Ik zou het wel eens afwisselen met bv een doos, omdat ie na 2 of 3 keer weer kan denken: oeps, daar moet ik niet zijn!

* Hem heel erg veel uit je hand voeren: zijn biksjes, groentes. Dan gaat hij jouw zien als "lekker voer persoon" en neemt zijn angst af.

Niet te snel willen aaien en kammen als je hem met de hand voert, want dan kruipt ie meteen weer in zijn schulp. Geef hem rustig de tijd. Uiteindelijk zoekt hij zelf wel contact als je een keer een hand voor zijn koppie houd (gestrekt, met voorkeur de bovenkant van je hand naar hem gericht). Hij zal je dan een neusje geven! Dat is net zoiets als "hoi!" Na een tijdje zou je kunnen proberen om hem een aaitje te geven. ;)

Succes!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb m nog niet achterna gezetrn hoor.

Het is dat ik stilaan zijn oogjes moet afkuisen maar dan zou ik hem echt moeten vasthouden.

Ik blijf proberen met uit de hand voeren en voorzichtig aaien, niet te lang.

Hij komt vaak snuffelen en mijn voeten aflikken, eet altijd uit de hand en slaapt bij op bed.

Maar hij wordt niet graar aangeraakt en tot overmaat van ramp heeft hij n lange vacht en zien zijn oogjes al es vuil.

Hopelijk doet tijd en geduld veel wonderen ofbde verzorging wordtnn ramp.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik denk dat ik de rede gevonden heb waarom hij absoluut niet over zijn hoofd geaaid wil worden en waarom hij het op zijn lijfje ook helemaal niet lang kan verdragen en lang niet altijd (bijna nooit eigenlijk).

Bij nader inspectie van Grijsje / Rosalie, zag ik toch wel erg veel roodheid in haar nek en aan de oren alsook toch de nodige schilfers.

Zij laat zich goed hanteren en als ik haar huid bekijk, het is erg geïrriteerd.

Bijgevolg van zo dicht mogelijk bij Blacky gaan zitten en in zijn nek kijken van op een afstandje en jawel, ook roodheid te zien.

Het krabben en bijten is ook nog niet gedaan, dus ik denk dat hij simpelweg nog te veel last van jeuk heeft!!

Verder ga ik door met hem uit de hand te laten eten, klein stukje appel als hij zich toch even over zijn lijfje heeft laten aaien en niets opdringen.

Als de jeuk erg gebeterd is, gaat het, denk ik, wel veel beter gaan ;)

Link naar reactie
Delen op andere sites

oeh ja dat moet even behandeld worden! Over die vachtverzorging, ik heb hier een langharige voedster zitten die ook niet aangehaald wil worden. Om haar zo min mogelijk lastig te hoeven vallen knip ik haar als het nodig is (hier elke 2 weken) helemaal kort. Heeft zij geen last van die vacht en hoef ik haar niet zo heel vaak lastig te vallen. Inmiddels zijn we een half jaar verder en sinds een week mag ik haar af en toe even aaien, dus het werkt wel :)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dan zou ik toch met ze naar de dierenarts gaan. Het lijken me huidproblemen (schurft / mijt?) en besmettelijk ook.

Het was inderdaad ook mijt, maar zijn ze ondertussen voor behandeld en heb het herhalingspipetje al liggen.

Het leek in't begin alleen zo erg niet, maar op korte tijd hebben ze precies gewoon veel meer jeuk gekregen.

Nu, ik hoop dat de behandeling snel aanslaat en verder niets forceren natuurlijk.

Ik inspecteer het bij Blacky vanop een afstandje (zodat ik hem niet hoef te stressen door toch te aaien terwijl hij zich daar echt niet goed bij voelt) en bij Rosalie kan ik het gewoon van dichtbij bekijken.

Haar oortjes zien er al wat beter uit en in haar nek is de roodheid ook al wat geminderd.

Ik had gehoopt dat het op een dag over zou zijn met de pipet, maar zo werkt het natuurlijk niet.

Alle dieren zijn hier thuis ook in behandeling natuurlijk, zelfs de opvangegel, want ja, je draagt toch altijd wat over he.

En ik wil dat ze allemaal in goede gezondheid verkeren.

Donderdag wordt Blacky gecastreerd en dus ook nog es deftig nagekeken en Rosalie gaat 's ochtends mee, voor een check-up, om toch zeker te zijn dat haar gezondheid in't algemeen goed is en het enige waar ik me zorgen om hoef(de) te maken, haar ondergewicht is / was (ik hoop dat ze stilaan terug goed in haar vel zit, al blijft ze veel eten vragen en veel hooi naar binnen spelen).

Dan zal ik ook weer wat gerust gesteld zijn om de huidaandoeningen natuurlijk.

En ga ik gelijk ook advies vragen aan de dierenarts, zij lijkt me erg konijn kundig, gaf goede raad etc en die bleek wel te kloppen met wat ik al gehoord had en nog als adviezen had gekregen etc.

Zij zal beter kunnen inschatten dan ik hoe Blacky zich voelt etc en raad geven hoe ik ermee om moet gaan, gezien hij toch wel vachtverzorging vereist en zijn oogjes schoongemaakt zullen moeten worden met de tijd.

Niet dat het erg is aan zijn oogjes, het is maar wat prut dat er blijft hangen, maar het hoeft niet erg te worden voordat ik ingrijp natuurlijk! Hij krijgt het zelf niet helemaal schoon en problemen met ogen zijn toch altijd zo naar.

De borstel heeft hij toch al geen bang van, beetje bij beetje oefenen en wie weet kan ik hem wel sneller borstelen dan ik had verwacht.

We blijven geduldig verder oefenen.

En verzorgen natuurlijk, alles goed schoonmaken, alle diertjes in 't oog houden, onszelf ook goed in't oog houden en handen goed wassen, ik verschoon mijn kledij vaker als de rest (ik doe alle verzorging van de dieren en heb dan ook het meeste contact).

Ze krijgen ook een poedertje van beetje lavendel met kamille op hun vachtje, om de jeuk te stillen en dat helpt wel erg goed; Is niet giftig voor ze (kamille eten ze ook in't wild en lavendel mag in kleine hoeveelheden gegeven worden, werkt ook goed voor parasieten trouwens en ontsmetten gelijk ook).

Het poeder kruipt dan goed in de vacht tot op de huid en kan daar zijn werking doen.

Uiteraard niet zo erop dat ze alles oplikken en het in hun buik terecht komt, al kan het geen kwaad natuurlijk, anders zou ik het niet doen.

Als de jeuk nog niet echt gebeterd is na de herhalingsbehandeling in april, ga ik uiteraard gelijk weer naar de dierenarts (al neem ik aan dat ik donderdag zowiezo goede adviezen ga horen daaromtrent, misschien zelfs een aanvullende behandeling, wie weet).

Link naar reactie
Delen op andere sites

oeh ja dat moet even behandeld worden! Over die vachtverzorging, ik heb hier een langharige voedster zitten die ook niet aangehaald wil worden. Om haar zo min mogelijk lastig te hoeven vallen knip ik haar als het nodig is (hier elke 2 weken) helemaal kort. Heeft zij geen last van die vacht en hoef ik haar niet zo heel vaak lastig te vallen. Inmiddels zijn we een half jaar verder en sinds een week mag ik haar af en toe even aaien, dus het werkt wel :)

Heel erg langharig is Blacky gelukkig ook niet. Weet niet goed hoe het te omschrijven.

Als het eens wil lukken, post ik snel wat foto's in het foto album, maar dat is me nog niet gelukt.

Het is dat ik wel wat plukjes aan zijn poep zie die kunnen gaan klitten en zijn oortjes zullen ook wel geborsteld moeten worden.

De rest kan ik nog niet zo goed inschatten, hij is ongeveer 6 maanden oud en zijn vacht heeft het zwaar te verduren gehad buiten en her en der is er nieuwe aangroei (wellicht gepakt door roofvogel of kat, misschien gevechten met soortgenoten of blijven hangen aan prikkeldraad ofzo, alleszins kappen op zijn rug waar het vel echt beschadigd is geweest en nu nieuwe vacht groeit), in zijn nekje zie je duidelijk dat de vacht niet helemaal 'compleet' is.

Dat komt wel weer goed en dan kan ik goed zien waar de probleem plaatsen zijn.

Als het te moeilijk zou zijn en die plaatsen zijn makkelijker te knippen, dan zou ik dat wel doen ja.

Hem onnodig stress geven wil ik ook niet.

Ben wel blij dat ie niet echt mega lange haren heeft en die meerdere keren per week verzorging nodig heeft, dan had hij nu al geholpen moeten worden op dat vlak.

Nu kan ik het nog wel ff aanzien, klit nog niets (op 't zicht toch) en op zijn rugje staat het alleszins erg goed.

Ik ga het zeker goed in' t oog houden en stress beperken is heel belangrijk.

Dan ga ik me moeten specialiseren in haartjes knippen haha (en ben ik echt geen krak in, maar al doende leert men he ;) ).

Mag ik wel es vragen, gezien zij ook niet aangehaald wil worden, hoe doe je dat precies met het knippen dan?

Hoe ga ik hem in een stille positie houden en gelijk knippen?

Toen ik hem pipet moest geven, was hij gelijk in paniek en heeft in mijn been gebeten.

Maar goed, het moest, die mijt moest behandeld, dus toen ik hem terug bij mij had gelokt, met een had tegen gehouden en de andere het pipet in de nek aangebracht.

Dat is nog doenbaar, maar knippen zie ik zo niet zitten.

Wat is dan het makkelijkste als het zover moet komen?

En ook het minst stresserende natuurlijk, want op dat vlak ben ik helemaal niet bekend!

Raad is zeker welkom.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik lok haar eerst in een reismandje, zodat ze de stress van het oppakken niet heeft. Dan zet ik haar op tafel en moet ik haar toch uit het mandje halen. Mijn voedster is er gelukkig zo eentje die niet zo heel erg protesteert, ze zit meer verstijfd van de schrik en bijt niet. Ik laat haar eerst op tafel zitten zonder dat ik aan haar ga zitten. Leg ik wat kamille neer en zonnebloempitjes met bach rescue druppels er op en dan ontspant ze een beetje. Die Bach druppels hebben een rustgevende werking en kamille ook. Dan begin ik met knippen, ze zit dan vaak al redelijk rustig op haar hooi te knabbelen en laat het wel toe, ze vindt het alleen verschrikkelijk als ik bij haar koppie aan de gang ga, dan gaat ze in de schaar bijten. Om haar buik te doen moet ik haar wel op haar rug leggen, op mijn benen met een theedoek over haar hoofdje, dan blijft ze stil liggen (wel heel snelle ademhaling en een trillend pootje, heel zielig). Dat werkt bij bijna alle konijnen zo, het is een soort mechanisme dat je in gang zet door ze op hun rug te leggen, het is alleen niet altijd even gemakkelijk ze op hun rug te krijgen ;) en eigenlijk is het ook heel zielig, maar wel noodzakelijk voor een goede verzorging, je kunt zo ook goed bij het kontje knippen. Maar de mijne is nog redelijk hanteerbaar, al vindt ze het echt verschrikkelijk en zit ze trillend op tafel. Als ze echt zou bijten zou ik ook niet goed weten hoe ik het voor elkaar zou moeten krijgen. De handdoektruc wil nogal eens werken, als je ze strak in een handdoek rolt kunnen ze niet zo bewegen en heb je meer grip, maar das wel lastig als je moet knippen, hoewel het wel zou kunnen als je alleen bij de kont hoeft te knippen. Controleren van de vacht in de liezen, waar toch ook snel klitten komen, lijkt me dan wel erg lastig, maar waarschijnlijk blijft jouw konijn ook stil liggen als je hem eenmaal op zijn rug hebt weten te draaien!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Opvangegel? Heb je een opvang of ben je een soort pleegbaasje? :)

Ben heel erg kort opvang. Eigenlijk moest ie de natuur al terug in, hebben al een groot hol voor 'm en voederplaats, maar met die mijt stond ik voor de keuze, of ik laat 'm zo los en straks zit ie vol mijt en in't wild hem terug gaan vangen, lijkt me lastig...

Of hij blijft 3 weken en ik kan hem 2x behandelen en van de mijt verlossen. Keuze was snel gemaakt natuurlijk.

Fijn vindt hij dat niet hoor!! Oh Oh, hij zou maar graag naar de natuur in gaan haha.

Als we ooit een huis kopen (ik hoop binnen enkele jaartjes), zou ik heel graag een aanvraag indienen om officiëel een egelopvang te zijn, maar dan wel voor een klein aantal, die op mijn pad komen of van de gemeente waar ik woon ofzo, dat ik daarna niet met massa's egels zitten, ze vreten je de oren van de kop!

Dan mag ik buiten egelhuisjes zetten met een omheining voor bv zieke egels, mag ik baby egels opvangen en egels laten overwinteren etc.

Dat zou ik zo graag doen.

Al heb je echt niets aan een egel als je 't goed doet, want die moet wild blijven (vind ik persoonlijk toch) en de reactie krijgen voor alles wat gevaar betekent zich op te rollen, te blazen of te vluchten etc. Knuffeltjes zijn dat niet, ze stinken, maken massa's lawaai, vreten als varkentjes, noem maar op en ze gooien alles uit hun hok, woelen en wroeten haha.

Maar zo schattig om te zien (als hij niet weet dat je kijkt, kan je hem in actie zien, hij is echt schuw hoor en dat hou ik graag zo).

Ik lok haar eerst in een reismandje, zodat ze de stress van het oppakken niet heeft. Dan zet ik haar op tafel en moet ik haar toch uit het mandje halen. Mijn voedster is er gelukkig zo eentje die niet zo heel erg protesteert, ze zit meer verstijfd van de schrik en bijt niet. Ik laat haar eerst op tafel zitten zonder dat ik aan haar ga zitten. Leg ik wat kamille neer en zonnebloempitjes met bach rescue druppels er op en dan ontspant ze een beetje. Die Bach druppels hebben een rustgevende werking en kamille ook. Dan begin ik met knippen, ze zit dan vaak al redelijk rustig op haar hooi te knabbelen en laat het wel toe, ze vindt het alleen verschrikkelijk als ik bij haar koppie aan de gang ga, dan gaat ze in de schaar bijten. Om haar buik te doen moet ik haar wel op haar rug leggen, op mijn benen met een theedoek over haar hoofdje, dan blijft ze stil liggen (wel heel snelle ademhaling en een trillend pootje, heel zielig). Dat werkt bij bijna alle konijnen zo, het is een soort mechanisme dat je in gang zet door ze op hun rug te leggen, het is alleen niet altijd even gemakkelijk ze op hun rug te krijgen ;) en eigenlijk is het ook heel zielig, maar wel noodzakelijk voor een goede verzorging, je kunt zo ook goed bij het kontje knippen. Maar de mijne is nog redelijk hanteerbaar, al vindt ze het echt verschrikkelijk en zit ze trillend op tafel. Als ze echt zou bijten zou ik ook niet goed weten hoe ik het voor elkaar zou moeten krijgen. De handdoektruc wil nogal eens werken, als je ze strak in een handdoek rolt kunnen ze niet zo bewegen en heb je meer grip, maar das wel lastig als je moet knippen, hoewel het wel zou kunnen als je alleen bij de kont hoeft te knippen. Controleren van de vacht in de liezen, waar toch ook snel klitten komen, lijkt me dan wel erg lastig, maar waarschijnlijk blijft jouw konijn ook stil liggen als je hem eenmaal op zijn rug hebt weten te draaien!

Oh wat een goede tips!

Dank je wel :)

Kan ik zeker wat mee!

Momenteel is het gelukkig nog niet nodig.

En als bij wonder, heb ik zowaar gisteren met de borstel over zijn rugje mogen gaan! Ik stond verstomd van verbazing te kijken.

En hij maar likken aan de borstel en zijn geur afzetten (oké, dat was mijn fout, ik had Rosalie nog geborsteld en denk dat er nog heel wat geur in hing, dus ja, dat is markeren dan he).

Maar hij liet het toe en dat is een enorme stap vooruit. Kwam telkens weer kijken en nam dan ook een beloning aan.

Mega sprongen vooruit op korte tijd.

Daarstraks kwam hij weer kijken als ik sigaretje rook aan het balkon (in mijn vriend zijn studio mag ik niet binnen roken, dus met de deur open en momenteel is dat in een rare positie, want ik wil niet dat mijn konijn van 7 hoog naar beneden stuitert natuurlijk :P ).

En zowaar, ik mocht over zijn hoofdje aaien! Wel boven zijn neusje beginnen (dus neusje niet mee aanraken, iets boven de neus dus) en tot aan waar zijn oortjes samen komen. Toch een keertje of 5 mogen doen en daarna liep hij niet gelijk weg, is hij nog even blijven zitten.

En nu ligt ie languit gestrekt, poten schuin naast hem achter mij te slapen.

Zo gezellig om te zien.

Als hij het borstelen meer en meer gaat toelaten, hoop ik dat het zo allemaal in orde komt.

Nuja, als hij toch een langere vacht blijkt te krijgen, zal ik toch op knippen overgaan, want als ik bij de teddy topics meelees, hebben ze daar zelf maar weinig plezier aan. Dus dan is knippen een kleine taak om hem veel plezier te doen natuurlijk.

Even afwachten wat het gaat worden met deze jonge mooie heer.

Ik ga eens kijken of ik ook voor het borstelen een beetje een vast plekje kan zoeken.

Nu heeft hij nog geen vaste reismand, hij gaat mee in het speelgoedreismandje van mijn zoontje, maar dat is niet bedoelt om echte dieren in te zetten en sluit bv niet goed (dus kan je niet bij het handvat nemen) en het deurtje blijft niet dicht (wat niet erg is, hij draait er zich met de kont naartoe) en het zit ook niet gezellig. Is goed voor bv kort naar de dierenarts en dat is het.

Daarover zal ik nog ff een andere topic posten met vragen over een reismandje, want ik ben er niet mee bekend en wil de goede aanschaffen.

Ik denk wel als hij een vast plaatsje heeft en zoals in de onderkant van een reismandje kan zitten, het hem wel aangenamer zou kunnen zijn, geruster. Inderdaad wat hooi om te knabbelen.

Als hij angst zou vertonen, ga ik de rescue proberen, kijken wat effect het op hem heeft.

Kamille heb ik gelukkig gedroogd altijd in huis. En dat knabbelen ze erg graag hoor.

Ook voor mensen een aangenaam kalmerend effect natuurlijk :D

De handdoek over het hoofd kan bv in een reismandje wel helpen om aan zijn kontje te werken.

Ik ga het allemaal netjes opschrijven en kijken hoe ik het moet toepassen, wat allemaal nodig is en wat niet en de noodmaatregelen zeker erbij schrijven. Je weet maar nooit of het nodig is. Hij moet toch wel een goede verzorging krijgen natuurlijk.

Heel erg bedankt voor de tips! Daar kan ik echt wel wat mee :D

Link naar reactie
Delen op andere sites

Fijn dat het langzamerhand wat beter gaat qua vertrouwen.

Wij hebben toen we op de camping woonden, ook jaarlijks een egel te logeren gehad, die kwam gewoon overwinteren vlakbij ons (kwam op de etensgeuren af). Hebben m zelf nooit wat te eten gegeven hoor. Maar toen ie een jaar niet kwam, misten we m wel. :P

We wonen nu ergens anders en we hebben hier niet veel egels, misschien 1x eentje gezien. Leuke diertjes zijn het!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Zet zijn eten neer, ga er bij staan/zitten en als hij eet, pak je hem in z'n nek/rugvel!

Dadaaaaa! Dat 'ie daarna boos is, is zijn probleem want het moet nou eenmaal....

Op tafel zetten en iemand hem vast laten houden of het zelf doen.

Dat zou ik toch echt alleen maar uit nood doen hoor.

Als het effe vriendelijker kan, dan doe ik dat.

Momenteel maak ik ff sprongen vooruit!!

Gisteren met de borstel eraan gekunnen, daarstraks kon ik hem aaien en hij legde zich zowaar in een gemakkelijke positie neer en leek er van te genieten, snuitje ging nogal :D

Dus, we blijven er geduldig aan werken :D

Al een paar plukjes dode haar eruit gekregen. De oortjes bewerken gaat nog niet, maar als het zo blijft gaan, zie ik het allemaal goed komen.

Al ben ik ook voorbereid op weer een paar stapjes terug moeten zetten natuurlijk.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Denk dat heel veel aan de jeuk gelegen heeft.

Hij laat zich meer en meer aaien, al blijft hij het in zijn gezicht echt niet leuk vinden.

Maar op zijn hoofd en tussen de oren en soms zelfs de oren zelf, dat lukt, over zijn lijfje heeft hij liefst van al en dat mag geheel onverwacht komen.

Ik zorgde er in 't begin voor dathij altijd goed alles zag, waar mijn handen waren etc. Maar als ik nu voorbij kom, gaat het vaak al zonder denken en zit hij bv effe te knabbelen en dan leg ik er mijn hand op en een lange aai van net achter zijn hoofd tot op zijn poep en hij doet niets tegen! :O Ik stond er zelf effe van versteld toen het tot mij doordrong :P

Oppakken daarentegen is een regelrechte ramp.

Als ik bij hem ga zitten en hem bv min of meer 'klem' zet (tegenhouden met één hand dat ie niet vooruit kan bv, niet echt vast houden, zo ver hoeft het niet eens te gaan), dan protesteert hij al heel erg fel!!

Gelukkig recupereert hij dan snel en komt uit nieuwsgierigheid toch terug kijken.

Maar ja, als ik hem es moet borstelen, moet hij wel ff blijven zitten en dat zal niet zoetjes aan op de grond gaan met al dat geprotesteer en ik weet nog niet goed hoe ik dat in de toekomst het beste ga aanpakken.

Als hij zo fel blijft, zal het inwikkelen in een handdoek worden om grote stress te vermijden. Dan kan ik zijn poep en hoofd goed uitborstelen.

Gisteren weer bijna een flinke knauw toen ik hem moest controleren na de castratie.

Het ging ook helemaal niet vlot.

Vandaag hopelijk beter zodat hij steeds meer doorkrijgt dat het niets echt naar is dat ik doe en het snel voorbij is en hij niet meer hoeft te bijten.

Van boosheid hoeft hij dan niet eens een stukje appel of witlof.

Gelukkig kwam hij na een half uurtje alweer om knufjes vragen, geen hele dag boos op mij dus haha :D

Link naar reactie
Delen op andere sites

Pff ja mijn ram is ook zo'n drama (ja, ik heb er 2 die niet geknuffeld willen worden). Afgelopen week toch maar eens een gezondheidscheck gedaan, in het reismandje gelokt met allemaal lekkere dingetjes, maar meneer was alleen maar een hoop stampij aan het maken. Super gefrustreerd was hij in de handdoek in het reismandje aan het graven en bijten, hij moest echt strak in de theedoek om zijn nageltjes en kontje te kunnen controleren en om hem even te kunnen wegen. Ik wilde hem eigenlijk ook graag borstelen, hij verhaart nogal, maar heb moeten volstaan met een paar keer met vochtige handen door zijn vacht gaan. Ik geef hem maar wat extra prozyme dan.. Hij blijft ook niet zo lang boos, maar op het moment dat hij onder handen genomen wordt protesteert hij flink! Precies het omgekeerde van mijn voedster dus, die laat het allemaal rillend en bibberend wel gebeuren, maar is daarna toch wel flink op haar hoede. Wat dat betreft is een hond toch een stuk gemakkelijker ;)

Wat superleuk dat je hem nu wel gewoon kunt aaien zeg! Dat gaat snel vooruit, echt fijn!

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 3 weken later...

Zo, heb ik ontdekt dat onze Blacky dus alleen graag op zijn rug geaaid wordt en niet over zijn kopje, oren, wangen etc.

Hij komt heel vaak bij me zitten en kan ik hem gewoon aaien :D

Om hem te verzorgen, lukt gewoon optillen dus niet. Dan verandert die schattige pluizebol in een wilde poema! Niet te doen!!

Maar wat dus wél ontzettend goed lukt, is gewoon een handdoek nemen.

Eerst zijn voorste lichaamsgedeelte erin wikkelen, poepje erin, strak, maar niet té natuurlijk en voila, ik kan met 'm doen wat ik wil! En hij blijft dan aardig goed zitten... Alles verloot dan prima en eens de handdoek weg, blijft hij zelfs nog ff zitten om geaaid te worden.

Geen boze Blacky meer omdat ik dingen met 'm doe die hij niet wil.

Soms kan de oplossing toch wel écht heel erg simpel zijn. :D

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .