Ga naar inhoud

Nederlands warmte record..


Nicky_the

Aanbevolen berichten

Wij hebben vandaag een parasol boven Maggy en Snuf gehangen en er bakstenen op geplaatst tegen het wegwaaien. En beiden een fles met water en ijs erin. Die twee liggen daar heel graag tegenaan. Snuf, Woezel en Pluis vinden zo'n fles maar niks en blijven er bij weg en liggen lekker in de schaduw op de tegels. Later op de avond zaten ze een heel klein beetje in het zand te graven (ter versteviging voor de afrastering voor de kleintjes) en gingen daar dan liggen. En tussendoor kwam ik elke keer wat groentes geven, wel iets meer dan normaal, maar vond het wel belangrijk. En idd ook de flessen verversen.

De twee witte kleintjes kwamen uit hun nachthok om af en toe even lekker in de rest van het hok te hupsen. Ik heb vandaag wel gecontroleerd tussendoor of het niet te warm werd, maar dat ding is dubbelwandig en het viel heel erg mee, veel koeler dan buiten.

Mijn twee kleintjes boven heb ik in een hoek gezet waar geen zon komt op 1 hoekje na 's morgens en ze waren zelf zo verstandig om daar niet te gaan zitten, het was op een gegeven moment 31 graden, dus heb het deksel verzwaard en een raam open gedaan voor een beetje frisse lucht. Het verzwaren van een deksel uit voorzorg dat er geen kat bij kan doordat ie dan door het raam klimt, er zit nl een balkondeur bij.

Morgen maar even kijken hoe ik het ga doen, al heel vroeg ijsflessen neerleggen en dan tussen de middag en later in de middag nog maar eens verversen denk ik.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Reacties 169
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

ik maak me ook zorgen om mijn trio vooral omdat ze al zo benauwd zijn.

maar gelukkig hebben ze deze dag overleefd nu morgen nog.

hier was het vanmiddag buiten in de achtertuin in de schaduw al 37 graden.

dus wie weet in de zon.

kat heeft heel de dag op bed gelegen en komt nu pas naar beneden voor eten.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ook hier hadden ze het beiden warm, maar met de IcePod, de koude vloer in huis (tegels) en een grote bak met drinkwater (hier drinken ze inderdaad ook beter uit een grote bak, dan uit de fles of het kleine waterbakje in hun hok) was het volgens mij prima te doen.

Ze lagen zelfs nog een deel van de dag heel dicht tegen elkaar aan, daar lijkt het me toch een beetje te warm voor ;-)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Mijn konijnen hebben het ook erg warm. Het is hier in huis inmiddels 30 graden, wat in de loop van de dag waarschijnlijk nog wel op zal lopen, gezien het warme weer. Het lukt helaas niet om de warmte buiten te houden.

Mijn konijnen liggen nou vrijwel de hele dagen languit op het laminaat. Ze hebben daarnaast minder eetlust dan normaal, wat natuurlijk niet zo gek is met dit weer. Gelukkig drinken ze wel goed.

Link naar reactie
Delen op andere sites

mijn twee nijnen hadden het gisteren ook erg heet en zullen vandaag ook wel gevloerd zijn. ze liggen dan lekker de hele dag op de koele stenen , in de schaduw. (de hokken staan in de schaduw we hebben de parasol op en het zonnenscherm uit. ook hebben ze hun drink fles met water en een bakjes met water. ook maak ik af en toe hun oren nat. als het koeler word (en later/donkerder) worden ze natuurlijk een stuk actiever. tot nu toe is het heel goed gegaan met warmte/hitte dus heel veel zorgen maak ik me niet. ;)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bij ons is 't binnen heerlijk koel, heb de rolluiken allemaal dicht, alleen de achterdeur open maar daar hangt 'n dik vliegengordijn voor. Eigenlijk zou Loeloe naar buien kunnen, we hebben haar hok en ren helemaal in orde gemaakt, maar ik durf 't niet aan om haar met deze temperatuur naar buiten te doen. Waarschijnlijk morgenvroeg!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Idd, met stil zitten alleen al. Ik ga zo mijn zwemkleding aantrekken en een duik nemen. Mijn man wil vanmiddag bij familie in Enschede op bezoek, maar ik heb gezegd dat je met dit weer niet in een auto wilt zitten, de deuren al open gedaan en nog bloedheet. Pffff. Ik zweet bijna nooit maar nu, getver.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Tja en dan te bedenken dat we nog niet eens over het warmste punt van de dag heen zijn.. Het is nu al 26 graden in huis, dat was het gister tijdens het heetste punt van de dag...

Mijn honden hebben net even een tuinslang sessie gekregen om af te koelen, maar mijn oude hond weet niet waar hij het zoeken moet.. Mijn jongste hond ligt onder de salontafel te hijgen.. Arme diertjes..

Link naar reactie
Delen op andere sites

Is 't morgen wel verantwoord om Loeloe buiten te zetten, permanent dan he? 't Wordt morgen iig minder warm (godzijdank!!!)

Ik zou niet weten waarom niet.. Zolang hij wel een schuilplek voor de eventuele regen heeft.. Hier voorspellen ze het ene moment veel regen met onweer en het andere moment volledig zonnig en droog..

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hier hebben ze het ook vreselijk warm. Heb net de rioolbuis natgegooid omdat ie vol in de zon stond, maar die was in 5 minuten alweer droog, dus toen maar de parasol verplaatst zodat er een groter stuk ren in de schaduw stond en de tegels natgegooid. Er ligt er nu één in de buis, één op de natte tegels en de twee heren liggen in chillstand in het hok. Hoop dat de fles water zometeen bevroren is zodat ik die er ook in kan leggen.

Heb de hond ook al meerde malen naar binnen moeten slepen omdat ze vol in de zon op de warme tegels was gaan liggen en dat leek me niet zo'n strak plan, dus niet ligt ze op het kleed wat me nou ook niet bepaald koel lijkt.

Ze zullen het zelf wel het beste weten denk ik dan, zolang ze plekjes hebben waar ze koel kunnen liggen moet het goed komen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Mijn hond gaat af en toe ook naar buiten, maar moet gelijk weer naar binnen!

Het hok van m'n konijn staat de hele dag in de schaduw, het hok staat op tegels en hij heeft een fles met ijs in z'n hok...!

Af en toe rent hij even naar de bovenverdieping van z'n hok, om even later weer naar beneden te gaan en tegen de fles aan te gaan liggen..!! Hij mag s ochtends en s avonds in de hele tuin rennen, dan is het niet zo snikheet.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik zou niet weten waarom niet.. Zolang hij wel een schuilplek voor de eventuele regen heeft.. Hier voorspellen ze het ene moment veel regen met onweer en het andere moment volledig zonnig en droog..

Nou meer voor de warmte? Ze zit helemaal overdekt, ook de ren. Is de overgang dan niet te groot, van 'n koel huis naar 'n hitte buiten, dat was meer m'n idee.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .