Ga naar inhoud

Speedy valt erg af zonder aanwijsbare oorzaak


Aanbevolen berichten

Droog brood helpt ook voor het aankomen en wortel. Verder SS junior inderdaad, maar ook olvarit ( uiteraard vegetarisch )

Een collegaatje vaan mij doet het volgende altijd ( zelf nog nooit gedaan )

Een grote pan met water opzetten en een grote ui erin fijnsnijden en zwaarte peperkorrels, helemaal gaar koken. daarna de ui en de peperkorrrels eruit zeven, water af laten koelen en dit water in de flessen doen. Dit doet hij 1 keer per week, tegen allerlei darmproblemen en wormen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Reacties 81
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Spannend, die uitslag van het bloedonderzoek.

Je hebt bij wormen staan dat het bijzonder is bij konijnen, mijn dierenarts vertelde gisteren dat ieder konijn juist vaak wel wormen bij zich draagt maar dat het geen gevolgen heeft als het konijn in goede conditie is. Dit is ook wat ik las op internet.

Speedy is hier tegen behandeld maar zo´n behandeling maakt niet immuun en er kan dus altijd weer een nieuwe besmetting plaatsvinden.

Ik zeg niet dat het waarschijnlijk is maar ik wilde je wel de informatie even meegeven.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi Anne,

Hoe oud is speedy, en is er ooit een foto v haar rug gemaakt?

Mijn konijn is ook erg vermagerd, en er is spondylose gecostateerd,

dit is een vernauwing vd tussenwervel schijven in de rug.

Ze heeft hier veel pijn van en ze heeft een spierversterker gekregen en dagelijks pijnstiller.

Ik zag ongeveer een week geleden dat ze haar r achterpoot begon te slepen, en hij stond te weid uiteen.

mischien kan je hier iets mee, gr elle

Link naar reactie
Delen op andere sites

ik heb ook veel problemenmet me nijn gehad. ben er uiteindelijk in utrecht gekomen bij faculteit dierengeneeskunde. zij hebben me goed geholpen http://www.uu.nl/faculty/veterinarymedicine/nl/Pages/default.aspx. misschien een idee. je hebt daar da's de alleen konijnen behandel. heb dit als zeer goed en vriendelijk en heel deskundig ervaren mischien een idee???

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bedankt dat jullie allemaal zo mee leven! Ik zal zeker jullie opmerkingen onthouden Snoetje en Elle. We hebben niet het idee dat Speedy pijn heeft, maar uiteraard zou het kunnen: ze zijn meesters in verbergen. Bedankt ook voor het doorsturen van de link Snoetje, ik heb even gekeken en het ziet er wel goed uit. Zijn de prijzen daar heel hoog of valt dat mee?

Ik heb helaas nog geen uitslag. Ik wacht nog een half uurtje en als ik dan nog niks weet ga ik zelf bellen.. Ben zo benieuwd!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoop dat het niet al te ernstig is! duim voor je ;)

Mijn konijn Belle heeft hetzelfde gehad ze viel veel af je kon haar botten vollen enz enz... wij hebben haar toen dwangvoer gegeven. Dokter heeft toen nog haar tanden bekeken haar tand prikte dus ietse in de tong geslepen na na (heb geen idee hoe vaank we al bij de dierenarts zijn geweest en hoebveel geld we daardoor veloren zijn) (maakt mijn niks uit) Dusss tijdje wilde ze echt niet meer eten uiteindelijk spijtje gegeven maar dat gaat hopelijk niet gebeuren met jou!! zeker weten

Link naar reactie
Delen op andere sites

Eindelijk een uitslag alleen helaas niet positief! De DA heeft het onderzoek 2 x opnieuw laten doen omdat de waarden zo hoog waren dat hij dacht dat ze een fout hadden gemaakt. Vandaar dat het zo lang duurde... Ik zal proberen het allemaal te typen maar de DA heeft zoveel medische termen gebruikt dat ik het niet allemaal kon volgen:

- er zijn 2 waarden voor de nieren waarvan er 1 sterk verhoogd was.

- globuline waarde is hoog (wijst op ontsteking).

- eiwitten zijn nog net normaal maar wel aan de lage kant.

- Het wijst op een ontsteking ergens in het lijfje die op dit moment de lever aantast en op den duur (of nu al) de nieren ook aantast.

Wat zou dit kunnen betekenen voor ziekte: Lever coccidoise. Normaal hebben die konijntjes ook diarree maar er zijn ook gevallen bekend waarbij dat niet zo is. Echter, is er een tijd geleden onderzoek gedaan naar de keutels en toen kwam er uit dat er geen coccidoise is te zien. Het lijkt er dus op dat het toch niet het geval is dat Speedy hier last van heeft.

Nu waren er een paar opties: ze kunnen een echo maken van de buik en met name de lever om verder te kunnen bekijken wat er aan de hand is, of we kunnen behandelen met AB en hopen dat we het goede kiezen. Met de echo van de lever is er maar 50% kans dat ze wat vinden en het kost ons minimaal 150 euro.

Natuurlijk hebben we heel veel voor onze beestjes over maar we hebben de afgelopen maanden al erg veel geld uitgegeven aan de zoektocht naar de reden van afvallen bij Speedy. We hebben daarom gekozen om in dit geval te gaan behandelen met AB, mede ook omdat echo ook niet met zekerheid iets oplevert. De DA zal de beste AB kiezen die het breedst behandeld. We hopen dan binnen enkele weken verschil te zien in gewicht: ze zal eerst niet meer afvallen en daarna weer aan gaan komen.

Echter... is het nog helemaal niet zeker dat dit te behandelen is. We proberen het dus met deze AB en hopen van harte dat het daarna beter met haar zal gaan. Wanneer dat niet het geval is gaan we terug naar de DA en in overleg kijken hoe we verder gaan. We kunnen dan kiezen om alsnog een echo te maken, een andere AB te proberen of haar in te laten slapen. We moeten er volgens de DA wel rekening mee houden dat ze niet meer op zal knappen. We willen natuurlijk niet dat onze kleine meid pijn lijdt of ziek is dus zullen we de keuze maken die voor Speedy het beste is.

Een zwaar bericht moet ik zeggen. Ben er best wel van geschrokken dat het toch zo ernstig is! We gaan behandelen en vol goede hoop dit gevecht aan.. Ik kan mn kleine meid echt nog niet missen dus hopelijk komt het helemaal goed met de AB. Morgen starten we de behandeling, de DA wilde eerst nog even goed uitzoeken wel AB het beste helpt.

aangepast door AnneGrootendorst
Link naar reactie
Delen op andere sites

ach anne toch wat een naar bericht nu zit ik met tranen in mijn ogen

achter mijn pc

maar laten we hopen dat de ab speedy er door heen helpt

het moet gewoon je hebt al zoveel voor speedy gedaan

we gaan allemaal heeeeeeel hard duimen voor speedy

en met de liefdevolle verzorging van jullie moet ze

haast wel beter worden

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dank jullie wel dames.. Ben er ook behoorlijk van geschrokken. We gaan natuurlijk gewoon de strijd aan en ik doe mijn best positief te blijven. Speedy is hartstikke sterk en vecht hard dus ik ga het zeker nog niet opgeven.

Heb haar net medicijnen gegeven omdat ze weer een aanval lijkt te krijgen. Ze heeft vanavond weinig gegeten en zat maar in een hoekje voor zich uit te staren. Ze heeft net metacloral, ciseral en metacam gekregen en zit nu aan de luzerne mix. Gelukkig eet ze wat, ik hoop dat de aanval niet doorzet. Nu zit ze bij manlief en die houdt haar goed in de gaten..

Link naar reactie
Delen op andere sites

jee zeg dit is wel heel erg om te horen.

ik schrik er gewoon van moet je na gaan wat het bij jullie doet.

maar jullie kleine meisje moet er gewoon boven op komen.

we gaan duimen dat de ab kuur aan gaat slaan en ze weer een stevige meid mag gaan worden.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hier op BB staat dat levercoccidiose geen diarree veroorzaakt, maar darmcoccidiose . Het kan toch best zijn dat Speed het een hele tijd geleden nog niet had maar nu inmiddels wel door dat zijn immuunsysteem niet alles zal zijn geweest de laatste tijd? Het is zo te zien door even ontlasting onder de microscoop te leggen, duurt 1 minuut...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .