Ga naar inhoud

Jeep ontpopt zich tijdens etenstijd..


Lyzette

Aanbevolen berichten

Hallo allemaal!

Een tijdje geleden heb ik me al voorgesteld (http://www.bunnybunch.nl/community/showthread.php?57094-Nog-een-konijnengek-erbij-) maar eigenlijk nog nooit een aanleiding gehad om een nieuw onderwerp te beginnen, tot nu dan..

De laatste tijd ontpopt mijn voedster Jeep zich tijdens etenstijd tot een klein trutje, naar mijn idee. Sowieso is zij de dominantere van de twee, maar dit zorgt eigenlijk nooit voor problemen. Tot er dus eten in het spel komt. Om Olivier, het rammetje, wat te socialiseren voer ik beide konijntjes regelmatig uit de hand. Dit is altijd goed gegaan, tot ongeveer anderhalve week geleden. Als Olivier een brokje heeft terwijl Jeep haar brokje net op heeft, begint ze als een gek achter Olivier aan te jagen en te grommen.. Erg vervelend, want Olivier kruipt vervolgens angstig in een hoekje terug.

Waar zou dit aan kunnen liggen? En hebben jullie eventueel tips om dit aan te pakken?

Alvast bedankt :)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bedankt voor je reactie! Ik ben bang dat als ik Jeep een bakje voorschotel, Olivier ook voor de makkelijke weg gaat ;)

Ik zal het in ieder geval zo proberen aangezien het bijna brokjestijd is, en we zullen wel zien wat Olivier dan kiest!

Jeep heeft altijd al meteen klaargestaan als er brokjes in het spel komen, dus ik denk dat jaloezie best wel eens een oorzaak zou kunnen zijn ja..

Link naar reactie
Delen op andere sites

Misschien is clickertraining voor Olivier wel wat als hij gek op eten is. En als je daar mee bezig gaat dat je Jeep bijvoorbeeld even in een reismandje doet of het hok of een stukje af zet van de ren. Dan bouw je nog meer wat op met hem zeg maar. En voorkom je het gejaag en stress doordat Jeep even apart zit met eventueel haar eigen hapje.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Sorry voor mijn late reactie, heb een tijdje geen internet tot mijn beschikking gehad..

Heel erg bedankt voor jullie reacties!

Jeep krijgt nu te eten op haar 'oude plekje'; boven in het hok die in de ren staat. Hier kreeg ze ook altijd haar brokjes toen ze nog alleen zat. Ik hoef haar gelukkig daar niet op te sluiten, zolang ze eet blijft ze wel waar ze zit!

Dit lijkt een stuk beter te gaan, ze heeft nog wel overzicht over de ren, en toch haar brokjes. Olivier lijkt er een stuk rustiger door geworden; erg fijn!

Vanaf volgende week heb ik vakantie; dan zal ik me eens goed verdiepen in de clickertraining.. Ook wil ik dan proberen om Jeep steeds weer een beetje naar beneden te halen met haar bakje, zodat ze eraan went om met Olivier in de buurt haar brokjes te eten. Ben benieuwd!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .