Ga naar inhoud

Konijn plots blind


Vicky Borrey

Aanbevolen berichten

Ja, ze heette in feite Flapje, maar omdat ze meestal de anderen zo achterna zat, en altijd overactief is, heb ik haar Mormel gedoopt...

De KKDA zei dat ze waarschijnlijk niet echt blind is, maar een waas heeft, dus misschien kan ze inderdaad wel een onderscheid maken tussen donker en licht.

Omdat het de laatste dagen toch wel behoorlijk weer is, heb ik telkens een dekentje over een deel van het hokje gedaan. Nu ook weer, maar ik zie niet zoveel verschil. Of met de warmte heeft ze niet zo veel zin in eten... Haar medicatie neemt ze altijd zonder problemen, dus we blijven maar hard werken om haar er bovenop te krijgen. Daarom ben ik ook niet mee met mijn man op weekend, zodat ik voor de zieke konijntjes kan zorgen! :love:

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Reacties 154
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Ja hoor, Pluis, je hebt gelijk, het is bijna een dagtaak!!! Haar hokje heb ik net weer ververst, véél lekkers in gedaan, en nu is ze weer voorzichtig aan het knabbelen. Maar ze eet nog altijd maar als een muisje, dus ik heb gisteren nog een beetje Critical Care bijgevoederd... Ik heb haar vanmorgen even op de weegschaal gezet, hier weegt ze iets minder dan 1700 kg (op de brievenweegschaal), bij de DA was het 1900 kg, maar dat kan uiteraard ook aan de weegschalen liggen dat er verschil zit. Ik ga haar vanavond weer wegen, en hopen dat er weer wat bij is. Ze voelt wel al een beetje "steviger" aan dan vorige week, want toen heb ik de ganse zaterdagmiddag met haar in mijn armen gelegen omdat ik vreesde dat ze weldra haar laatste adem zou uitblazen.

We zijn nu een weekje verder, en gelukkig is ze dus nu een stuk stabieler, maar ze moet nog véél eten om er door te geraken. Ze heeft gezelschap van Speedy, die haar gisteren ook wat gewassen heeft en erbij gaan liggen is, ik denk dat het voor haar ook goed is dat ze weer contact heeft met andere konijnen, hopelijk knapt ze daar wat sneller van op... Speedy is een goede verpleger, heeft voor alle zieke konijnen mee gezorgd, zijn enige zwakte is dat hij dat vooral graag doet om de ander zijn lekkers op te eten...:he:

Speedy is ook al weer even madenvrij, dus laat ons hopen dat het zo blijft!!!

Gisteren heb ik Mormel ook nog even in de tuin gezet toen het wat minder warm was, daar heeft ze voorzichtig ook wat rondgedraaid en wat gras geknabbeld!

aangepast door Vicky Borrey
Link naar reactie
Delen op andere sites

Volgens mij eet ze nog veel te weinig... DA is geen voorstander van babyvoeding, omdat daar nooit alleen wortelen inzitten. Ik heb daarnet nog even gebeld, omdat Mormeltje zoooo aan het knarsetanden was. Ik had ze eerst wat dwangvoer gegeven, en dan een stukje wortelgroen tussen haar tanden geschoven, maar ze maakte daar zo'n geluid door. Je hoorde wel dat ze probeerde te knabbelen, maar dat het niet echt lukte. De DA vond het ook vreemd, ik had de telefoon even naast Mormel gehouden zodat de DA het zou horen... De DA dacht ook dat het niet van de pijn was, maar als ik het nog hoor als ze niet aan het eten is, moet ik wat extra Metacam geven. Haar verdoven om haar kiezen te onderzoeken is voorlopig niet aan de orde, omdat de DA vreest dat ze dat niet aankan. Iemand enig idee wat het zou kunnen betekenen, of iemand nog ideeën voor dwangvoeren (receptjes?) waar ze toch voldoende voedingstoffen binnen heeft? Met de spuitjes is het hier niet altijd evident omdat de tuitjes te smal zijn voor veel voeding binnen te doen, maar met een lepeltje is het ook niet alles, omdat dan heel haar kin volhangt...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ben zopas nog slabbetjes gaan kopen in de Zeeman (lekker goedkoop) voor tijdens de dwangvoersessies, want anders is haar kinnetje zo vuil.

En ze was zooooo schattig, ik kon niet anders dan er een foto van te nemen!!!

attachment.php?attachmentid=61289&d=1341055615

Ik heb een mix gemaakt van selder, wortel, wortelgroen en dan nog droogvoer die ik deze week gekocht heb (om haar te laten aansterken en eetlust op te wekken) met een mixmachine. Een héél grote portie, maar ik heb de rest in de koelkast gezet, hopelijk blijft het wel een paar dagen lekker.

Ze heeft er toch met veel smaak van gegeten, een paar spuitjes. En ze was op een gegeven moment zo grappig: ze wou haar snoetje wassen, maar dat slabbetje zat natuurlijk in de weg!!! Lieve schat toch!

Nu zit ze weer bij Speedy op de mat, lekker dicht tegen elkaar knuffelen!!!

Ik heb trouwens nog meer foto's van haar van de afgelopen week in een album gezet: http://www.bunnybunch.nl/community/album.php?albumid=6020 Ik heb er ook telkens de datum bijgezet, want in het begin zat er wel nog wat leven in, nu huppelt ze niet meer rond.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb net het hele forum gelezen en wil jullie nog even heel veel beterschap wensen, maar zo te lezen is Mormel en vechter en slaat ze zich er hopelijk wel doorheen! Die slabber ziet er ook wel heel schattig uit!:love: Nogmaals heel veel beterschap en sterkte en ik hoop dat het goedkomt!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ooh dat slabbetje! 't Is een schattig maar ook wel sneu gezicht :)

Waarom gebruik je niet gewoon dwangvoer voor konijnen? Idd die van Oxbow bijvoorbeeld en Science Selective heeft ook Critical Care, dan weet je zeker dat ie alles binnen krijgt wat hij nodig heeft :)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ach gossie, ze ziet er echt niet happy uit..

Als je kleine spuitjes in huis hebt, kun je de tuit korter knippen zodat de opening groter wordt. Zorg wel dat scherpe randjes weg zijn.

Zelf gemaakte dwangvoeding is niet heel lang te bewaren. De dwangvoedingen van die zakjes die je aanmaakt met water zijn ook maar 24 uur houdbaar. Ik zou het dus niet een paar dagen bewaren om te voorkomen dat je konijn nog zieker wordt..

Link naar reactie
Delen op andere sites

Heb inderdaad deze keer de tuit afgeknipt, zodat ze niet alleen vloeistof binnen heeft, maar ook wat knabbels. De volgende voedersessie zal weer Critical Care zijn. Ik ga mijn "brouwsel" nog tot en met morgen gebruiken, en dan weer wat nieuws maken...

Nee, ze ziet er niet zo happy uit, heb de indruk dat het een beetje de processie van Echternach is: een beetje vooruit en dan weer achteruit :bounce: Zal haar straks nog ff in het gras zetten, en Speedy mag dan mee, hopelijk knapt ze daar weer een beetje van op.

We blijven hopen, en we blijven er veel energie insteken, veel anders kan ik niet doen, want ik wil haar in de gaten houden om te zien of ze zelfstandig wat eet of niet...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Mormeltje mocht daarnet wat buiten in het gras onder mijn toezicht (om geen ongelukken te krijgen met katten of vogels). Ze probeerde wel wat van het gras te knabbelen,en ze draaide ook af een toe een keertje rond, en ze probeerde zelfs al liggend haar achterwerk proper te likken. Al bij al behoorlijk goed.

Maar ik had de indruk dat het eten van het gras wel ging, maar niet zoals het zou moeten. Daarom heb ik nu nog een keer wat anders geprobeerd: al haar groenvoer in kleine stukjes gesneden/geknipt, en ook haar korreltjes wat fijner gemaakt door de brokjes te breken. Dus ik hoop dat het nu wél zal lukken om haar weer zelfstandig te laten eten, want ik denk dat ze dus ook wat aan haar tandjes heeft. Ze zit nu weer binnen in haar hokje, waar ik twee bakjes met kleine brokjes en groenvoer heb gezet. Ze is nu nog een beetje aan het zoeken, maar hopelijk begint ze er snel van te smullen!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Met Speedy gaat het super!!! De zwelling aan zijn poepje is weg, maar mag straks weer in bad, omdat zijn poepje nu wat nat is van de urine, en ik wil uiteraard geen vliegen aantrekken daarmee. Komt omdat hij niet in zijn toiletje geplast had, maar ernaast en er dan lekker doorgehuppeld is...

Met Mormel lijkt het ook weer een beetje beter. Ik heb de indruk dat ze niet meer zo graatmager is. Gisteren dus heel wat groenvoer in kleine stukjes gedaan, ook haar korreltjes kleiner gemaakt, en zelfs haar hooi en stro geknipt. Ik denk dat er trouwens heel wat minder hooi en stro te vinden was, dus ik vermoed dat ze daar wel wat van gegeten heeft. Ik heb nu alle groenvoer ververst, we zien wel of ze straks weer zin heeft om te knabbelen.

Gisteren heb ik ook gemerkt dat ze reageerde met haar oogjes toen ik een foto van haar nam met flits. Dus dat betekent dat ze nog steeds het verschil merkt tussen licht en donker. Ze staat nu ff op tafel, omdat ik straks alles ga stofzuigen, want het ligt vol met stro en zo hier in de living. Dan mag ze weer op haar plaatsje staan, maar zal haar afdekken tegen het zonlicht, misschien dat ze dan idd ook weer sneller begint te knabbelen. Ik ga sowieso volgende week nog ff op controle bij de DA, om te zien of we nog iets extra's moeten doen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ze heeft in mijn ogen al flink gegeten, natuurlijk veel te weinig voor een normaal konijn, maar ze doet haar best! Ik heb ook nog wat paardenbloemblaadjes en kamilletakjes uit de tuin gehaald, en ook kleiner geknipt, en daar begon ze ook weer prompt van te eten!

Het knarsetanden tijdens het eten is ook al beter. Misschien komt het omdat haar tandjes zijn blijven doorgroeien, maar dat ze de laatste week niet veel anders dan papjes heeft gekregen? En nu ze weer "vast" voedsel aan het eten is, het weer aan het afslijten is?

Link naar reactie
Delen op andere sites

De miserie houdt hier maar niet op! Nu heeft Wollie ook al last van maden, en dat terwijl ik haar gisteren nog goed gecheckt had, en haar in bad gedaan had omdat er wat kak aan haar vacht kleefde... En ze hebben haar goed te pakken, er is al een heel stuk van haar achterwerk (laag net onder de huid) weggevreten!!! Er waren véél méér maden dan bij Speedy, en ik heb ze zo goed mogelijk proberen te verwijderen. Ik vond het niet normaal dat ze niet kwam tijdens het voedermoment, dus ik nam haar op en zag het meteen. Ik had haar dan binnen gezet en alles klaargemaakt voor haar verzorging en medicatie, maar ze was plots foetsie. Dus ze kon nog huppelen, gelukkig. Het stonk ook verschrikkelijk... Zopas nog een keer gekeken en 3 nieuwe uitgehaald, de meesten waren ook nog klein, dus wel nog niet zolang bezig, maar wel massaal! Wist niet dat het zo snel kon gaan, want vanmorgen was ze nog in orde en kwam lekker smullen. Ik mag straks nog naar de KKDA (19u30)

Als er nog mensen zijn die tips hebben om vliegen weg te houden uit de ren, ik hou me sterk aanbevolen!!!

Met Mormeltje gaat het weer elke dag een stukje beter, vandaag heeft ze even buiten gespeeld en zo waar een paar hupjes gedaan en gegeten van het gras. Nu is ze weer uitgeteld, maar straks ga ik haar lekkers voorschotelen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoe kan dat nou! Wat een agressieve vliegen. Zou het niet kunnen dat ze op haar natte vacht af zijn gekomen? Wat ontzettend pijnlijk moet zoiets toch zijn. Ik vind die vliegenkleefstrips altijd een naar gezicht en ik vraag me ook af of je er niet meer vliegen mee lokt dan onschadelijk maakt, maar in jouw geval zou ik ze misschien toch eens rond het hok hangen op een hoogte waar konijnen niet bij kunnen...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .