Ga naar inhoud

Help konijn dikke ogen


zembla

Aanbevolen berichten

De dierenarts kan ik niet naar luisteren, toen Heinz nog stond te springen op zijn pootjes, goed at en dronk en nog binkies maakte zei ze al laat hem maar inslapen.

Dus nee, dat wordt hem niet.. Tevens wist ze er volgens mij ook niet veel vanaf, heb aan Chloe hier meer gehad dan aan de dierenarts...

Ik vind het zo lastig.. Hij is echt nieuwschierig, als je op bovenstaand filmpje kijkt zie je ook dat hij gewoon nog beweeglijk is. Als hij eenmaal uitgeslapen is. Dan kan ik hem weer niet laten gaan.

Maar als ik zie hoe hij met eten is.. Dan zie ik het weer somber in.. Pff ik vind dit echt moeilijk.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Reacties 202
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Allereerst.. wat erg dat je konijn deze rotziekte heeft opgelopen. Het is vreselijk (=onmogelijk) voor een baasje om de kansen van je zieke konijn in te schatten. Toen mijn konijn vorig jaar erg ziek was, heb ik een second opinion gevraagd bij een konijnenspecialist die hem ook al eerder gezien had op het spreekuur. Zit er misschien een specialist of andere DA in de buurt bij jou waar je mogelijk meer vertrouwen in zou hebben?

Wat het eten betreft: mijn konijnen lustten het standaard dwangvoer niet (Recovery); een papje van Science Selective accepteerden ze veel beter omdat ze dit als biks kregen. Wat geef je nu? Heb je andere dingen in huis?

Ik neem aan dat je ervaring hebt met dwangvoeren (tijd geven om te slikken, bij voorkeur aan de zijkant van zijn bekje geven)?

Heel erg veel sterkte met Heinz! Ik hoop dat er gauw een keerpunt komt waarna het de goede kant op gaat met hem.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb geen ervaring met dwangvoeren. Maar heb wel filmpjes op internet gezien. :) heb het nog een keer gedaan en dat ging al vele malen beter. Maar alsnog haat hij het. Ik denk omdat die kale plek ook dicht bij zijn mondje zit dat hij het daarom niet zo fijn vind.

Ik hoor nu ook zijn buik borrelen, ben bang dat het vanavond over is....

Ik vind alleen maar kleine keutels maar hij keutelt nog wel.. wat moet ik nu? Zou hij gas verstopping hebben?

Vann acht heb ik ss gegeven en nu geef ik recovery..

aangepast door zembla
Link naar reactie
Delen op andere sites

Geef je ook pijnstilling? Ik zou me nog kunnen voorstellen dat hij daardoor ook minder eet.

Dat je het niet met je dierenarts kunt overleggen maakt het lastig. En zelf inschatten is ook heel moeilijk, maar hard gezegd: een niet-ingeënt konijn heeft echt bijna geen kans. Uitzonderingen daargelaten.

Veel sterkte! Wat je ook besluit: jij kent je konijn het beste en jij kiest wat het beste voor hem lijkt. Wat dat betreft kun je het niet fout doen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Een groter risico voor dit moment lijkt me een te weinig gevuld spijsverteringsstelsel. Ik zou bij een DA-consult voorleggen of Heinz Ciseral en/of Primperan zou mogen hebben naast de andere medicijnen. Ik weet niet of dit nu verstandig is, de DA zou zijn buik even moeten voelen. Voor zo ver ik weet stimuleren deze medicijnen niet alleen de spijsvertering maar ook de eetlust. Het kan de vicieuze cirkel van niet lekker voelen=>geen eetlust bij simpelere aandoeningen helpen doorbreken.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dat je het niet met je dierenarts kunt overleggen maakt het lastig. En zelf inschatten is ook heel moeilijk, maar hard gezegd: een niet-ingeënt konijn heeft echt bijna geen kans. Uitzonderingen daargelaten.

Wat vind je van de suggestie een second opinion te vragen bij een konijnkundige DA? Heb je er de mogelijkheden voor? Die kan je alles nog beter uitleggen en de juiste medicijnen voorschrijven. Allerbelangrijkste: die kan Heinz zien en heeft de kennis die in deze complexe situatie nodig is.

aangepast door Suuzi
Link naar reactie
Delen op andere sites

DA-bezoek en bijkomende stress is soms een noodzakelijk kwaad, tenzij je een DA treft die aan huisbezoeken doet. Daar zou je naar kunnen vragen.. De rekening is dan meestal wel hoger en niet veel DA komen bij mensen thuis

Je kunt op deze lijst kijken van DA waar één of meerdere leden van BB goede ervaringen mee hebben: konijnkundige DA.

Verder zijn er een handjevol vergevorderde konijnenartsen en een paar specialisten (verder gespecialiseerd na de opleiding tot DA aan de universiteit) in Nederland en België.

Waar woon je ongeveer? Dan kunnen BB'ers je tips geven over welke DA je naartoe kunt gaan. Wie weet is er een hele goede bij jou in de buurt.

aangepast door Suuzi
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik woon in Tholen (Zeeland) dat is zon 20 minuten van bergen op zoom vandaan.

De lijst had ik al gezien ja, Roosendaal is dan het dichtste bij. Denk dat ik hun morgen eens ga bellen...

Heb Heinz net weer eten gegeven. Er gaat nog steeds veel naast maar een gedeelte krijgt hij gelukkig ook binnen. Beter iets dan niets..

Link naar reactie
Delen op andere sites

Heb net de dierenkliniek Wilhelminapark in Utrecht gebeld. Ik mag hem een e-mail sturen en dan stuurt hij zijn behandelplan terug echt heel lief. :)

Hij heeft me wel geholpen al, waarschijnlijk is de spuit die ik mee heb gekregen van de kliniek te dik om te dwangvoeren en daarom slikt hij het niet goed in.

Dus ik ga opzoek waar ik aan spuiten kan komen. Iemand een idee?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maaaarrrrr...

Ik heb het even uitgetest hoor met mijn spuit van de antibiotica, jeetje datgaat echt een miljoen keer beter. Ik vond die spuit al zo groot voor dat kleine bekkie van hem. Oke ik ben nu wel 10x langer bezig maar hij eet het nu gewoon op. :)

Ik ben echt een leek op dit gebied...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ben blij dat ik gebeld heb, anders had ik dit nooit geweten en had dat heinz zijn dood misschien wel kunnen betekenen.

Heinz vind die kleine spuit ook een heeeeel stuk fijner. :) Hij bleef netjes stil zitten en at het lekker op. :D

Hij zit nu op de bank, onder dekens. Arm dier.

Hehe ik krijg weer hoop eindelijk een goed gevoel.. Ik had echt zoiets van als dit nog lang duurt moet ik stoppen, maar gelukkig is de oplossing heel simpel gewoon een kleiner spuitje. Dat ik daar zelf niet aan gedacht heb.

Alleen vond de dierenarts het raar dat Heinz Myxo heeft. Hij denkt dat Heinz misschien vlooien heeft omdat de meeste muggen nu helemaal nog niet steken?

Dus ik ga vanavond een vlooienkam halen bij mijn moeder en eens kijken...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Vlooien kan goed, maar er zijn ook al wel weer muggen hoor. Daarom heb ik er ook zo op gehamerd dat je twee konijnen uit elkaar moesten, omdat vlooien zo van het ene op het andere konijn kunnen springen, al zitten ze niet eens in hetzelfde hok.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Muggen zijn hier ook al zeker wel... én ze steken !

Wat erg om dit allemaal zo te horen... Ik weet hoe vreselijk zwaar het voor je is deze dagen!

Het doet me wel plezier dat je zegt dat je veel aan me hebt, ik doe er mijn best voor om je zo goed mogelijk te informeren!!

Het is natuurlijk heel erg persoonlijk hoe ver je wil gaan om je konijn er te proberen door te halen. Ik zelf heb nooit gedwangvoerd. Dit was mij net een stapje te ver, ik kon dat financieel ook niet meer halen om eerlijk te zijn en het viel niet te combineren met mijn school en werk... Fluffy heeft wel dagenlang overleefd op enkele kleine brokjes en een steeltje peterselie per dag. Hij was dan ook gruwelijk afgevallen op korte tijd! Verder heeft hij nooit iets extra gehad voor zijn darmen, ik denk ook niet dat het zo'n goed idee is om zijn lijfje nog meer te gaan belasten met nog meer medicatie!

Verder vind ik dat Hein het nog niet zo slecht doet als ik hem zo bezig zie op die filmpjes!

Wel moet je weten dat je nog op zn minst 2 weken deze levensstijl zult moeten aanhouden als Hein het blijft volhouden... Ook iets om zeker bij stil te staan!

Ik ben met Fluffy zelfs niet naar de DA geweest. Ik was met Rambo 4x geweest en merkte dat die stress hem helemaal geen goed deed. Vandaar dat ik voorschriftjes kreeg van mijn DA zonder dat die mijn konijn moest zien. Op zich kan de DA op zo'n moment toch niet meer doen dan dat hoor!

Goed dat het dwangvoeren beter gaat! Ik zou toch proberen van hem zo snel mogelijk weer zelf aan het eten te krijgen, dat gaat het voor jou een stuk makkelijker maken.

Heel erg veel moed en succes verder!!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .