Ga naar inhoud

Help konijn dikke ogen


zembla

Aanbevolen berichten

  • Reacties 202
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Nee, tenminste er is nog niets te zien thank god! Nu maar hopen dat dat zo blijft. Vind haar wel zielig nu ze helemaal alleen zit maarja, het is niet anders.

Ik heb net gevraagd om oogzalf bij de dierenarts, krijg ik oogdruppels mee... Nouja misschien dat dat ook iets werkt..

Ik merk echt niet veel aan zijn ademhaling? Hoe moet ik dat zien dan? Hij ademt wel rustiger als mijn andere nijn lijkt wel.. Maar dat ik nou zeg dat hij moeilijk ademhaalt niet? Tenminste, ik zie of hoor niks geks.

Net zijn oogdruppels gegeven, hij heeft ook een beetje rond gelopen en stribbelt nog steeds een beetje tegen als ik hem wil pakken.

Nu ligt hij weer in de knock out fase in zijn hok.

Ben net thuis, heb hem nog geen hooi zien eten.. Morgen ben ik heel de dag weg, echt ***.. Kom pas rond half 6 a 6 uur thuis...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb hem net nog wat water gegeven, hij ging stampen toen ik hem terug zette in zijn hok zo boos of bang was hij. Of dat nu een goed teken is dat hij dat nog doet weet ik niet..

Onder zijn mond bij zijn kin vormt zich trouwens een kale plek... Ben bang dat daar de eerste bobbel gaat komen, misschien dat hij daarom ook niet graag eet?

aangepast door zembla
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ohh help hoe moet ik dit doen? Morgen moet ik een hele dag werken en kan ik niet oppassen en Heinz heb ik nog geen hooi zien eten. :( ik kan hem morgen niet om de drie uur eten geven. Ik moet kwart over zes hier weg en ben pas rond half zes weer thuis. :(

Helaas ook niemand die op hem kan letten.... ik kan hem toch niet alleen laten?! Pfff

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik kan jammer genoeg ook niet helpen... :( Probeer misschien toch iemand te vinden, al is het inderdaad de dierenarts!

Indien hij wel nog iéts eet zou hij wel alleen kunnen blijven maar het is toch een risico...

Die oogzalf had je gewoon bij de apotheek kunnen halen hoor! Daar heb je geen voorschriftje voor nodig. Wel even bij zeggen dat het voor een konijn is en dat er AB/cortisone in de zalf moet zitten :)

Het kan heel goed zijn dat Hein een bult krijgt onder zijn kin, Fluffy had net daar ook een heel grote bult!

Neemt hij helemaal niks meer aan van eten??

Probeer hem zijn hooi en misschien wat lekkere verse kruiden aan te bieden... Ze kunnen namelijk ook in hun mond myxomen krijgen geloof ik, in ieder geval gaat myx samen met een ontsteking van alle slijmvliezen, dus ook in de mond. Dit kan een reden zijn dat ze niet meer willen eten na verloop van tijd, omdat het waarschijnlijk pijn zal doen..

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hij slaapt alleen maar.. eten niks wilt hij... hij pakt het ook niet meer aan. Hij beet me net toen ik het heel de tijd voor zijn neus hield...

Pfff ik voel me echt *** nu...

Ja de apotheek geeft enkel oogdruppels, oogzalf doen ze hier alleen op recept...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ahzo.. ik weet niet hoe dat zit in NL natuurlijk :)

Misschien dat hij vanavond nog wel iets wil omdat het nu 'zijn uur niet is' om te eten of actief te zijn!

Laat hem maar even rusten, als hij je bijt zal hij wel op zijn gemak willen zijn en kan jij niks meer doen...

Je doet echt wat je kunt! Ik weet dat het rot is maar soms moet je het ook even kunnen loslaten en beseffen dat jij echt alles uit de kast haalt voor hem en dat er héél erg veel mensen zijn die dit niet zouden over hebben voor hun dier! Het is enorm zwaar, zowel voor je dier als voor jou, mentaal én fysiek... maar je moet er even door. Volhouden daar hoor! x

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dat lijkt me inderdaad ook een vervelend gevoel. Maarja, je kunt niet altijd thuis blijven om voor hem te zorgen ook al zou je dat het liefste willen. Maar goed dat je een oplossing hebt gevonden.

Hoopt dat Heinz er doorheen komt. Zal een zware weg zijn voor jullie allebei. Ik ga voor jullie duimen!

Link naar reactie
Delen op andere sites

De ademhaling begint pas te reutelen als hij bobbels in zijn keel en slokdarm zou krijgen. Slechts 1 van mijn zieke heeft dat vorig jaar gekregen. Dan moet je wel opletten als je hem wil dwangvoederen dat je niks in zijn luchtpijp morst.

Of als hij een longontsteking begint te krijgen, dan kan hij ook gaan reutelen en kortademig worden... meestal is dit pas rond de 8ste dag

Link naar reactie
Delen op andere sites

Pff wat is dit vermoeiend zeg, iedere drie uur gaat de wekkernom hem te voeren, ben kapot en veel spuugt hij ook nog uit...

Drinken doet hij nu wel zelf als ik zijn waterbakje voor zijn neus hou.

verder heeft hij kleine plakkerige keuteltjes die aan zij kont plakken, hoe kan ik dit voorkomen? Zou hij teveel vocht krijgen?

Ik wil grotere keutels zien maar hij wilt niet meer eten... ben bang dat hij dit niet gaat overleven...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Heinz had een goed moment toen ik hem net op de bank zette:

Hier sprong hij net de bank op:

IMG_1094.JPG

IMG_1096.JPG

IMG_1100.JPG

>http://youtu.be/omsUa_FrWts

Hoelanger je naar het filmpje kijkt zie je hoe steeds zijn ene oor steeds verder omhoog gaat staan. :)

Wat denken jullie na het zien van dit filmpje?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dwangvoer je hem al dan??

Die kleine keuteltjes wil waarschijnlijk zeggen dat hij zijn blinde darm keutels niet (meer) opeet... Dit kan je niet voorkomen denk ik. Het kan ook komen door het feit dat hij teveel groenvoer krijgt in combinatie met geen hooi meer eten en dit niet gewoon is maar ik zou daar nu even geen rekening mee houden. Als hij iéts zelf eet is het goed!

Het filmpje ziet er nog goed uit vind ik! Hij snuffelt nog vrij levendig rond en is nieuwsgierig... Nu alleen hopen dat hij wel iets wilt eten!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja ik ben gisteren begonnen met dwangvoeren, hij eet niets meer.. Nog geen hooispriet.

Oke, gewoon regelmatig de keuteltjes van zijn kontje afhalen en dan maar afwachten? Zijn piemel is nog steeds goed opgezet zeg, volgens mij echt een stuk dikker als afgelopen zaterdag. Schrok er best wel van.

Edit: Dat hij die blinde darmkeutels niet meer opeet is dat gevaarlijk? Nee toch daar krijgen ze toch alleen diarree van?

Overigens is dat plekje onder zijn kin een beetje kaal aan het worden, ik wil het een beetje schoonmaken maar dat lijkt me niet verstandig he? Met de kans op een longontsteking?

aangepast door zembla
Link naar reactie
Delen op andere sites

Hij vind het dwangvoer echt niet leuk, ik krijg amper wat in zijn mondje...

Soms vraag ik me af of ik hier wel goed aan doe... Volgens mij heeft hij echt een bobbel in zijn keel ofzo, dat dat die rare kale plek verzoorzaakt en hij daarom niets moet hebben....

Link naar reactie
Delen op andere sites

Of je er goed aan doet is altijd moeilijk om te zeggen. Niemand kan het op een forum beoordelen natuurlijk; dat moet je samen met de dierenarts doen. De 1 gaat ook verder dan de ander.

Ikzelf heb me voorgenomen (mocht ik het ooit meemaken, *klopt het even af*) niet te lang door te gaan in zo'n geval. De kansen zijn zo klein en konijnen hebben pijn en voelen zich ellendig. Maar ja, als je daadwerkelijk met je zieke konijn zit, zal het heel anders voelen.

Overleg met je dierenarts hoe groot hij/zij de kans schat dat het goedkomt. En of het zin heeft door te gaan met behandelen of dat laten gaan beter zou zijn.

Sterkte in elk geval!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .