Ga naar inhoud

Gas in buik + haken aan kiezen HELP!


SharonS

Aanbevolen berichten

Ik heb vannacht besloten om hem niet te dwangvoeren, omdat hij 3 stukjes wortelloof at, daarna wat wortel zelf (hadden we geraspt), daarna klein beetje peterselie en een beetje andijvie..Waren wel kleine stukjes en alleen als we hem echt voerden, maar het zat er in ieder geval in.. Wilde zijn eetlust ook niet weghalen voor als hij weer trek kreeg. Vanmorgen om half 7 gaan kijken en het voer dat we klaar hadden gezet had hij niet meer gegeten.. Ook de drinkfles is nog even vol en gepoept heeft hij ook nog niet.. Toen hebben we hem weer 15ml met dwang gevoerd. Hij nam het al wat beter in dan gisteravond! Daarna ben ik weer even naar bed gegaan, nu zit ik een uurtje met hem.. Hij eet net weer een beetje groen van de andijvie en peterselie.. Ben nu alleen thuis en in je eentje dwangvoeren is echt niet te doen met hem.. Mij lukt het in ieder geval niet..

Heb de dierenarts gebeld en die zei dat het vreemd is dat hij nog op zichzelf eet als het alleen aan die haakjes had gelegen.. Nu ik het berichtje over Kanina lees vraag ik me dat toch ook weer af.. Hij is namelijk wel weer wat aan het springen en knagen..

Mijn vriend belt net op dat hij naar huis komt dus dat betekend dat we hem zo weer kunnen gaan voeren.. Ga nu ook de dierenarts gewoon nog een keer bellen, ik wil die pijnstillers!!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja maar dat is als een konijn verder gezond. Jouw konijn keutelt niet en dan moet je niet zoveel erin gaan proppen. Dan is 1-2 ml per uur meer dan voldoende. Het gaat er maar om dat de darmen op gang komen/blijven.

Een injectie kan ook maar die werkt vaak maar 12 uur. Dus je moet ook zorgen dat je zelf iets in huis hebt. En zeker ook darmstimulans!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dierenarts vond het vreemd dat hij nog niet at.. Ze heeft zn bekkie nog eens nagekeken, maar dit zag er goed uit.. Hij heeft verder helemaal geen wondjes in zn mond dus dat kan niet meer de reden zijn dat hij niet een. Hin heeft nogmaals een prikje gehad met pijnstillers en weer om z'n darmen op gang te helpen.. heb nu ook pijnstiller meegekregen; carprofen drops en ook iets voor zn darmen; metocloral drops. Ga de drops voor zn darmen zo geven bij zn laatste avondvoeding, als het morgen nog niet verbeterd was dan met pijnstillers beginnen.. Ondertussen blijven dwangvoeren, heeft nog steeds niet uit zichzelf gegeten of gekeuteld ;(..

Hopen dat het vannacht wat beter gaat..

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het kan heel goed dat hij eerst last van de haakjes had en nu van gas.

Ik vind 1-2 ml dwangvoer, zoals Amatjuh aangeeft, erg weinig.

Hou gewoon aan wat er op het zakje staat, dat is wel goed. Het is volgens mij pas gevaarlijk als er sprake is van een verstopping. Als de darmen redelijk leeg zijn, kun je rustig de hoeveelheid van het zakje aanhouden. Meestal haal je dat toch niet. (Ik niet in elk geval.)

Blijf hem vooral groen aanbieden als hij dat wel eet. Daar zit ook vocht in en het maakt de keutels wat zachter.

Bij verstopping en bij lege darmen zijn de keutels meestal heel klein en erg hard.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dat lijkt me wel verstandig. Ik wilde als tip neerzetten dat je de Cisaral ook door moest blijven geven totdat de keutels weer normaal zijn en hij goed eet.

Maar ik zie dat je waarschijnlijk geen Cisaral hebt gegeven, alleen Metocloral.

Misschien nog een tip voor een volgende keer om aan je DA te vragen. Kan in combinatie met Metocloral gegeven worden.

Wel super dat 'ie al wat meer wil eten. Ga zo door!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wat bedoel je met het minimale vereiste? Minimale hoeveelheid dwangvoeding? Wanneer je de darmen op gang wil houden zou ik toch wel 2 à 5 ml om de twee uur geven, wanneer het diertje niet kan eten kun je dat wel verdubbelen.

En Cisaral is darmstimulerende medicatie, ik denk dat jij Critical Care bedoeld. Een papje van brokjes is absoluut geen vervanging van Cisaral.

Ik dacht dat ik ergens een keer gelezen had dat als je gaat dwangvoeren dat je dan minimaal 6 ml op een dag moet voeren, maar ik wist het niet zeker vandaar de woorden volgens mij en toch.....in de hoop dat er iemand op zou reageren.....

Hoe bedoel je critical care? Dat heb ik niet geschreven toch?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Inderdaad, hier hetzelfde. Je kunt ipv ciseral ook SS brokjes fijn maken tot een papje, maar in ciseral zit ook iets van anijs achtigs, wat extra kracht geeft.

Toch wel. En ik ging er ook van uit dat je Critical Care bedoelde van Oxbow. Daar komt inderdaad zo'n anijsgeur van af en dat vinden ze heel lekker. Verder zit er in Critical Care probiotica als ik me niet vergis en het heeft een hoger vezelgehalte dan de normale SS biksjes.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja, critical care hebben we gebruikt voor dwangvoeding. Kregen we van de DA mee.. daarop staat bij een konijn van 2kg per kg lichaamsgewicht 33ml per keer als je hem 3x op een dag voert.. komt neer op 100ml per dag.. Van de dierenarts mochten we iets minder doen omdat hij wel een heeeel klein beetje groente binnen kreeg.. Hadden ook een spuit mee gekregen waar 15 ml per keer in kan.. We zijn nu ook overgestapt op SS als normale voeding, dat eet hij sinds gister.. Het gaat volgens mij weer helemaal goed!!

Ben super blij! Iedereen hier bedankt voor t meedenken!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik dacht dat ik ergens een keer gelezen had dat als je gaat dwangvoeren dat je dan minimaal 6 ml op een dag moet voeren, maar ik wist het niet zeker vandaar de woorden volgens mij en toch.....in de hoop dat er iemand op zou reageren.....

Hoe bedoel je critical care? Dat heb ik niet geschreven toch?

Zie dat je het al gevonden had :) wat betreft de dwangvoeding, afhankelijk van de situatie voer ik meestal zo'n vijf ml per één à twee uur. Afgelopen week heb ik een cavia verzorgd die niet KON eten (probeerde wel, maar lukte gewoon niet) en die voerde ik liefst zo'n 10 ml per twee uur. Regelmatig gaf hij eerder aan dat hij niet meer wilde, nou ja, prima dan.

Fijn dat het weer goed gaat!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .